به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «محمود کمانی» در مراسم افتتاح دومین همایش توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در صنایع کشور، افزود: ابلاغ قیمت تعیین شده کمک بسیار خوبی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور خواهد کرد و امیدواریم از قیمت ارز عقب نماند تا برای فعالان جذاب باشد.
وی از احداث بزرگترین ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع خبر داد و خاطرنشان کرد: یک شرکت صنعتی احداث هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را عملیاتی میکند.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: احداث این نیروگاه که بزرگترین نیروگاه تجدیرپذیر است، برگ زرینی در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر کشور خواهد بود.
راهاندازی نخستین شهرک خورشیدی در قزوین
کمانی از راهاندازی نخستین شهرک خورشیدی در استان قزوین در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ایجاد این شهرکها به سرعت دنبال میشود.
رئیس ساتبا ادامه داد: سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر در جهان بهشدت افزایشیافته است، بهطوریکه سال گذشته توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نسبت به انرژی فسیلی به ۸۳ درصد رسید.
کمانی گفت: به این معنا که بهازای هر یک دلار سرمایهگذاری در بخش انرژی فسیلی ۱.۷ دلار در بخش انرژیهای تجدیدپذیر سرمایهگذاری برای تولید برق شد.
وی ادامه داد: اکنون جهان بهسرعت در حال سرمایهگذاری در بخش انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه این نوع انرژی است.
معاون وزیر نیرو بیان کرد: کشورمان نیز برای توسعه این نوع انرژی گامهایی برداشته و ما اکنون به دنبال رفع تردیدهایی که در این زمینه وجود دارد هستیم.
تولید انرژیهای تجدیدپذیر با ارزانترین قیمت
کمانی یکی از این تردیدها را گران تصور شدن انرژیهای تجدیدپذیر برشمرد و خاطرنشان کرد: انرژیهای تجدیدپذیر اکنون با ارزانترین قیمت تولید میشوند.
وی ادامه داد: تصور فراوانی گاز توسعه تجدیدپذیرها در کشورمان را با تردید روبرو کرده درصورتیکه دیگر گازی وجود ندارد که با آن بتوان نیروگاه سوخت فسیلی ایجاد کرد.
رئیس ساتبا تاکید کرد: یکی دیگر از تردیدهایی که از سوی صنعت برق مطرح میشود را امکان ناپایدار شدن شبکه برق است درحالیکه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پایداری شبکه را برهم نمیزند؛ برای این موضوع نیز میتوان از ترکیب خورشیدی و فتوولتائیک ایجاد کرد و انرژی پایداری داشت.
کمانی خاطرنشان کرد: باید تردیدها در زمینه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را کنار گذاشت و راههای مختلفی برای غلبه بر تردیدها وجود دارد.
معاون وزیر نیرو ترکیب انرژی خورشیدی و بادی را پایدارترین انرژی تولید دانست و خاطرنشان کرد: اکنون ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر کشور به بیش از هزار مگاوات رسیده که ۴۰۰ مگاوات آن بادی است.
کمانی به پیک مصرف برق که هفته گذشته به ۷۲ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسید اشاره کرد و گفت: این هفته نیز به ۷۱ هزار مگاوات رسیدیم.
روز گذشته نیز پیک مصرف در کلانشهر تهران نیز شکسته شد
وی ادامه داد: روز گذشته نیز پیک مصرف در کلانشهر تهران نیز شکسته شد و به بیش از ۵ هزار مگاوات رسید که این موضع مشکلات زیادی برای صنعت برق به همراه دارد.
رئیس ساتبا گفت: همه برنامهریزیها بر این است که خاموشی در بخش خانگی رخ ندهد که هم سال گذشته و هم امسال اتفاق افتاد.
کمانی راهحل این مشکلات را توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برشمرد و بیان کرد: برای توسعه این نوع انرژی مدلهای مختلف سرمایهگذاری طراحی شده است.
وی به اخذ مجوز احداث ۴ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: مناقصه آن در سه مرحله برگزار شده و بهزودی مرحله چهارم نیز برگزار میشود.
معاون وزیر نیرو ادامه داد: حدود یک هزار و ۸۵۰ مگاوات تاکنون برنده مناقصه داشتهایم که کار احداث بخشی از آنها شروع شده است.
کمانی افزود: اکنون یک نیروگاه یکصد مگاواتی با پیشرفت ۷۰ درصدی در حال احداث است که بزرگترین در نوع خود است؛ زیرا تا پیشازاین نیروگاه ۱۰ مگاواتی داشتیم.
وی عرضه برق در تابلوی سبز را کاری بزرگ برشمرد که در دولت سیزدهم محقق شد و خاطرنشان کرد: اکنون عرضهکننده و خریدار بدون دخالت دولت برق را با بهترین قیمت تبادل میکنند.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران تهاتر برق با صنعت را یکی از روشهای سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر اعلام کرد و گفت: اگر صنعتی نسبت به احداث نیروگاه تجدیدپذیر اقدام کند معادل انرژی که تولید کرده در محل خود برق دریافت خواهد کرد و هیچ هزینهای بابت انتقال از آن صنعت دریافت نمیشود.
کمانی ادامه داد: علاوهبرآن این صنعت ۳۰ درصد بیشتر از سایر صنایع مشمول محدودیت برق در اوج بار نخواهد شد.
وی از تلاش یکی از صنایع کشور برای احداث بزرگترین ظرفیت نیروگاه تجدیدپذیر خبر داد و خاطرنشان ساخت: صنعت مذکور به دنبال احداث یک هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر است که احداث آن برگ زرینی در توسعه تجدیدپذیرها خواهد بود.
احداث هزار مگاوات دیگر نیروگاه تجدیدپذیر
معاون وزیر نیرو از درخواست شرکت ملی مس برای احداث یک هزار مگاوات دیگر نیروگاه تجدیدپذیر خبرداد و گفت: این شرکت نیز بهسرعت در حال انجام اقدامهای لازم برای احداث این نیروگاه است.
کمانی ادامه داد: شرکت کل گهر سیرجان هم احداث ۴۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر را آغاز کرده که اکنون ۱۰ مگاوات آن به شبکه متصل شده و برق تولید میکند.
وی احداث نیروگاه تجدیدپذیر توسط صنایع را راه برونرفت آنها از گرفتاری برق دانست و از تداوم احداث نیروگاههای حمایتی خبر داد و گفت: تلاش میشود این نیروگاهها برای مردم و با کمک آنها اجرایی شود.