آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۸۶۹۱۳

تناقض گرانی میوه در کشور با جایگاه برتر ایران در تولید محصولات باغی

در حالی که براساس آمار سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد، ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی که عمدتا محصولات باغی است، مقام اول تا دهم دنیا را به خود اختصاص داده است، قیمت میوه در کشور بالا است و مطابق عرضه و تقاضا پیش نمی‌رود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بر اساس فهرست قیمت‌های عمده فروشی محصولات کشاورزی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران، قیمت میوه‌های تابستانه در این بازار در محدوده ۳۵ هزار تومان به بالا به فروش می‌رود، وقتی پای این میوه‌ها به مغازه‌های بازار می‌رسد، قیمت بسیار بیشتر رشد می‌کند، این در حالی است که براساس آمار سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد، ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی مقام اول تا دهم دنیا را به خود اختصاص داده است که عمده این‌ها محصولات باغی است.

طبق مصوبه اتحادیه فروشندگان میوه، مغازه‌ها مجازند تا ۳۵ درصد به قیمت‌های عمده‌فروشی اضافه کنند، اما عملا میزان اضافه قیمت‌ها بسیار بیشتر از این رقم است.

در قیمت‌هایی که اتحادیه بارفروشان امروز از عمده فروشی میدان بزرگ میوه و تره بار تهران منتشر کرده است، قیمت آلبالو تا کیلویی ۴۵ هزار تومان، آلو تا کیلویی ۴۰ هزار تومان، انگور ۳۵ هزار تومان، توت فرنگی ۱۰۰ هزار تومان، سیب ۴۵ هزار تومان، گیلاس تک‌دانه ۱۰۰ هزار تومان، موز تا ۵۸ هزار تومان، هندوانه ۱۰ هزار تومان و طالبی تا ۲۲ هزار تومان به فروش می‌رود.

فهرست قیمت جدید میوه و سبزی‌ها (عمده‌فروشی) در ادامه آمده است.

براساس آمار سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد ایران در تولید ۲۲ محصول مقام اول تا دهم را به خود اختصاص داده که عمده این‌ها محصولات باغی است و این در شرایطی است که میزان بارندگی در ایران، یک سوم و میزان تبخیر سه برابر متوسط جهانی است.

بر اساس آمار فائو ایران سال گذشته ۸ میلیون و ۵۰۲ هزار تن محصول کشاورزی و مواد غذایی به ارزش ۵ میلیارد و ۲۵۸ میلیون دلار به دیگر کشور‌ها صادر کرد که بخش عظیمی از این صادرات روانه کشور‌های همسایه از جمله عراق، چین، افغانستان، پاکستان، ترکیه، کویت، عمان، امارات و کشور‌های اوراسیا شد، بنابراین مردم انتظار دارند که با وجود فراوانی تولید در د‌اخل و با توجه به آنکه صادر کننده میوه هستیم، قیمت میوه‌ها در داخل مناسب‌تر باشد.

کارشناسان معتقد هستند گرانی میوه به علت وجود واسطه‌گری و سوداگری بین تولیدکننده و مصرف‌کننده است و این وسط کشاورز عایدی چندانی از این ارقام گران میوه ندارد.

میدان بزرگ میوه و تره بار تهران در جنوبی‌ترین نقطه تهران در کنار بزرگراه آزادگان قرار دارد، میوه‌ها روزانه از سطح استان‌های مختلف به این مکان سرازیر می‌شود و از اینجا به سطح شهر تهران و یا دیگر استان‌های مصرف‌کننده به صورت مویرگی توزیع می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار