به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «حجتاله عبدالملکی» اظهار داشت: این بستهها شامل ۱۳۰ مجوز بینام به ارزش ریالی ۴۷۲ هزار میلیارد ریال آماده برای سرمایهگذاری است که ۲۰ فرصت سرمایهگذاری گردشگری به ارزش ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در منطقه آزاد ماکو و ۴۲ بسته برای منطقه آزاد کیش به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد ریال به سرمایه گذاران عرضه میشود.
وی افزود: همچنین ۱۶ بسته سرمایه گذاری گردشگری در منطقه آزاد ارس به ارزش ۲۵ میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال، ۲۱ بسته در منطقه آزاد انزلی به ارزش ۴۰ هزار میلیارد ریال و ۱۰ بسته در منطقه آزاد اروند به ارزش ۱۸ میلیارد و ۶۶۰ میلیون ریال آماده برای سرمایه گذاری هستند.
عبدالملکی ادامهداد: همچنین ۱۲ بسته به ارزش ۱۶ میلیارد و ۴۹۰ میلیون ریال نیز در منطقه آزاد چابهار و ۹ بسته به ارزش ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در منطقه آزاد قشم به سرمایه گذاران معرفی میشود.
وی خاطرنشانکرد: توسعه سرمایه گذاری در گردشگری و ایجاد زیرساختها و نیازهای گردشگران از جمله ساخت هتل، خطوط حمل و نقل و مراکز تفریحی در مناطق آزاد ایران دنبال میشود.
این مقام مسوول، دومین اقدام این مناطق را تبادل گردشگران و علاقهمندان به سفر عنوان کرد و اظهار داشت: تبادل گردشگران خارجی و ایرانی با وجود هفت منطقه آزاد با پتانسیل عالی برای گردشگران میتواند سودآور باشد، بر این اساس در این نمایشگاه به دنبال عقد تفاهم نامه با شرکتها و فعالان گردشگری برای راه اندازی تورهای گردشگری ترکیبی و تبادل گردشگر هستیم.
وی تصریحکرد: گردشگری و سیاحت از سفارشهای دین اسلام است و سفارش شده تا جایی که برای انسانها مقدور باشد به این کار اقدام کنند، زیرا سفر هم باعث تقویت اقتصاد و هم ارتقای فرهنگها میشود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه عنصر هیجان افراد باید در سفر مدیریت شود، اضافهکرد: گردشگری هم باعث تامین عنصر هیجان و تامین آرامش جوامع و هم موجب سود آوری اقتصادی میشود، بر این اساس باید در این عرصه سرمایه گذاری بیشتری انجام شود.
عبدالملکی با بیان اینکه رونق گردشگری که سود اقتصادی برای هر کشوری دارد نیازمند همکاری و هم افزایی کشورهای منطقه است، گفت: تحقق اهداف صنعت گردشگری به عنوان مهمترین محور توسعه کشورها بسیار اهمیت دارد، بنابراین در راه اندازی گردشگری سلامت، ورزشی و خرید همکاری میکنیم.
وی با بیان اینکه خاورمیانه به واسطه وجود ادیان و مهد پیامبران بیشترین آثار تاریخی و گردشگری را دارد، افزود: طبیعت بکر، جغرافیای عالی و آثار تاریخی ایران بهترین هدف و مقصد گردشگری را شکل داده است که میتواند در اقتصاد تاثیر فراوانی داشته باشد.
این مقام مسوول با بیان اینکه اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اقتصاد مقاومتی و بر پنج اصل استوار است که یکی از این اصلها برون گرایی است، تاکید کرد: اگر همه کشورها اقتصاد قوی داشته باشند، اقتصاد جهانی قوی و خوبی را خواهیم داشت و یکی از پایههای برون گرایی اقتصاد کشور، ایجاد مناطق آزاد است.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت در مناطق آزاد ایران فعالیت میکنند، خاطرنشانکرد: ۱۰۰ هزار واحد اقتصادی نیز در این مناطق در حال فعالیت و کسب و کار هستند.
پیگیری برای برقراری پرواز مستقیم از مناطق آزاد به کشورهای همسایه
مشاور رئیس جمهور از پیگیری برقراری پروازهای مستقیم از مناطق آزاد به کشورهای همسایه از جمله استانهای عراق خبر داد و تصریح کرد: مناطق آزاد ایران سالیانه پذیرای ۱۰ میلیون گردشگر داخلی وخارجی هستند و برای تقویت و تسهیل مسافرت گردشگران خارجی به این مناطق برنامه ریزی شده است.
عبدالملکی در پایان از زحمات استاندار و مسوولان اقلیم کردستان در برقراری نمایشگاه گردشگری و نیز آماده سازی اقلیم برای تردد زائران کربلا تشکر کرد.
نمایشگاه بین المللی گردشگری استان سلیمانیه با حضور مناطق آزاد ایران و ۱۱۰ شرکت کننده از کشورهای مختلف جهان امروز افتتاح شد و تا ۲۹ مرداد دایر است.