آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۹۷۱۳۳
سعیدی در گفتگو با دانشجو:

اجلاس گرد و غبار برای ایران یک پیروزی در حوزه دیپلماسی محیط زیست بود/ کنوانسیون‌های بین‌المللی ضمانت اجرایی ندارند + فیلم

سرپرست روابط عمومی سازمان محیط زیست گفت: 70 درصد گرد و غبار كشور منشاء های خارجي دارد. يعني اگر همه 30 درصد منشأ داخلي هم رفع بشود، متأسفانه مردم ما دچار گرد و خاك خواهند بود.

میثم سعیدی، کارشناس و سرپرست روابط عمومی سازمان محیط زیست در رابطه با اجلاس بین‌المللی مقابله با طوفان ماسه و گرد و غبار اظهار داشت: این اولین کنفرانس بین المللی مقابله با طوفان ماسه و گرد و غبار بود. جلسه قبلی، جلسه‌ای بود که تصمیم گرفته شد که این کنفرانس برگزار شود. همکاران من در امور بین‌الملل سازمان محیط زیست با بیش از ۵۵ کشور مؤثر دنیا مکاتباتی داشته و نتیجه این شد که حدود ۵۰ کشور در سطوح مختلف از سطح عالی وزارت و معاون نخست‌وزیر تا کارشناسی در این اجلاسیه حاضر بودند و بیانیه پایانی روی میز سازمان ملل قرار گرفت تا بعد از این که مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل شد، مقدمات کنوانسیون مقابله با گردوغبار را داشته باشیم.

او در ادامه گفت: همان‌طور که می‌دانید ۷۰ درصد گرد و غبار کشور منشاء‌های خارجی دارد. یعنی اگر همه ۳۰ درصد منشأ داخلی هم رفع بشود، متأسفانه مردم ما دچار گرد و خاک خواهند بود. به همین دلیل دولت مردمی، جناب آقای رئیسی و ریاست محترم سازمان محیط زیست، دکتر سلاجقه از روز نخست پیگیر کنوانسیون‌ها و تعهدات بین‌المللی بودند که با مصوبات الزام‌آوری کشور‌ها مواجه کنند و این مواجهه باعث بشود که کشور‌های مختلف مسئولیتشان را برای جلوگیری از گرد و غبار و اصلاح مناطق گرد و غبار خیز و منشأ آن در کشور‌های خودشان اقدام کنند. امیدواریم با این بیانیه نهایی که اتفاق افتاد به زودی شاهد این موضوع باشیم.

کارشناس و سرپرست روابط عمومی سازمان محیط زیست در رابطه با مسئولیت‌های واگذار شده بر کشور‌ها اذعان داشت: این اجلاس یک بیانیه‌ای دارد که در صورتی که مجمع عمومی سازمان ملل آن را تصویب کند الزام‌آور می‌شود. کشور‌های مختلف مثل عراق، سوریه، قطر، امارات و ترکمنستان پذیرفتند که روند بیابان‌زدایی را آغاز بکنند و مانع بروز گرد و غبار در کشور خودشان بشوند که به به هر طریقی به کشور ما انتقال پیدا کند. ولی خب نقطه تلاقی همه روند‌های منطقه از شاخ آفریقا کشو ما است. تقریباً می‌شو گفت که شاید ما متأثرترین کشور باشیم که دچار طوفان‌های گرد و غبار می‌شود.

سعیدی بیان داشت: به دست آوردن این اتحاد که همه قبول کنن که مسئول هستند، برای جمهوری اسلامی یک پیروزی جذاب و مثال زدنی در حوزه دیپلماسی محیط زیست است؛ و امیدواریم که در نهایت منجر به این شود که خودمان کمتر دچار آسیب از این حوزه قرار بگیریم.

کارشناس و سرپرست روابط عمومی سازمان محیط زیست در رابطه با روند جلسه گفت: روند جلسه کاملاً کارشناسی و دیپلماسی بود؛ و کشور‌های مختلف با الزام آور شدن و کنوانسیون شدن این بیانیه و این اجلاس موافقت کردند. در مجمع عمومی سازمان ملل به رأی گذاشته خواهد شد و اگر تصویب بشود کنوانسیون می‌شود. البته خیلی از کنوانسیون‌های بین‌المللی ضمانت اجرایی ندارند و اجرا نمی‌شود. ولی تلاش ما همیشه این بوده است که مردم کمتر آسیب ببینند و این تلاش را تا آخر ادامه خواهیم داد.

سعیدی اظهار کرد: البته قبل از این موضوع مثلاً با هیئت‌های دوجانبه مثل ایران و عراق، ما منشا عراق را با هزینه خود کشور عراق با توان فنی مهندسی جمهوری اسلامی شناسایی کردیم و عملیات مشترک انجام می‌دهیم. یعنی یک بخش عمده‌ای از گرد و غباری که از عراق می‌آید را اصلاح می‌کنیم. با سوریه هم همین اتفاق می‌افتد. با عربستان به تازگی وارد مذاکره شدیم که در ربع الخالی بتوانیم این عملیات‌ها را با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا و حمایت‌های بین‌المللی ادامه بدهیم.

وی افزود: هرچند تحریم‌ها روی ما تأثیر گذار خواهد بود، ولی ما را متوقف نکرده است و جمهوری اسلامی هیچ توقفی در این مسیر شناسایی نکرده است. تمام تلاش ما این است که به سمت زندگی با هوای پاک برای زندگی بهتر ایرانیان برویم.

 

 

کد ویدیو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار