به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، موضوع ساخت تله کابین در گرگان به دهه ۸۰ برمیگردد؛ مباحث مختلفی در این خصوص مطرح شد ؛مسیرهای گوناگونی در پیرامون پارک جنگلی ناهارخوران گرگان برای تله کابین طراحی و مطالعاتی مقدماتی و پایه در خصوص این مسیرها انجام شد اما هیچکدام به نتیجه ای نرسید.
در اواخر دهه ۹۰ اعضای دوره پنجم شورای اسلامی شهر گرگان، آستین همت بالا زدند و مسیری را در محدوده غرب ناهارخوران برای این کار تعیین کردند و تحصیل مجوزهای ابتدایی برای اجرای این پروژه در دستور کار قرار گرفت و طی چند سال تلاش در مجموعه مدیریت شهری گرگان و مدیران وقت سیاسی در سال ۱۳۹۹، مصوبه نهایی در شورای عالی معماری و شهرسازی تحصیل شد. حتی اخباری مبنی بر آغاز عملیات کلنگ زنی این پروژه به گوش رسید .
ما در اواخر سال ۱۴۰۰ گره در کار تله کابین گرگان افتاد و به قول عامیانه ورق برگشت.اعضای شورای عالی معماری و شهرسازی در بازبینی مجدد طرح تله کابین گرگان به این نتیجه رسیدند که گرگانیها برای تسهیل و شتاب بخشیدن در اخذ قانون مجوز قانونی ،مساحت اجرای پروژه تله کابین ناهارخوران را کمتر از حد واقعی اعلام کردند و با وجود آنکه در دو نوبت قبلی همه مجوزهای این کلان پروژه صادر شده بود اما به ناگاه تمام مجوزهای ۱۴ گانه این پروژه ابطال و کاخ آرزوی گرگانیها ویران شد.
در سفر اسفند ماه ۱۴۰۰ آیت الله رئیسی به گرگان مدیران ارشد استان خواستار مساعدت رئیس جمهور در حل مشکلات فراروی پروژه تله کابین شدند. گلستانیها و گرگانیها بر این باورند که مساحت اجرای پروژه کمتر از ۵ هکتار است و نیازی به تهیه و تصویب طرح ارزیابی اثرات زیست محیطی تله کابین وجود ندارد. در ادامه کار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گلستان در سال گذشته به گرگان سفر کرد و از نزدیک از محل اجرای پروژه بازدید کرد و مقرر شد تا اشکالات و اصلاحات مد نظر سازمان حفاظت محیط زیست در پروژه تله کابین ناهارخوران گرگان برطرف شوند.
اینک در مهرماه ۱۴۰۲ و پس از گذشت یک سال ،مدیریت شهری گرگان طرح نهایی ارزیابی اثرات زیست محیطی تله کابین گرگان را با کمک مشاوران و اساتید دانشگاه نهایی کرده است و درصدد است پس از بازبینی این طرح از سوی استاندار گلستان، آخرین نسخه این طرح برای دفاع به سازمان حفاظت محیط زیست کشور ارجاع شود.هرچند اعضای شورای شهر شهرداری و تعدادی از مدیران ارشد گلستان کفشهای آهنین به پا کردند تا این پروژه به هر طریقی که شده به سرانجام برسد اما برخیها در گلستان با این موضوع مخالفند.
مخالفانی که بخش گستردهای از آنها را افراد تحصیل کرده و آکادمیک تشکیل می دهند و اجرای تله کابین را عاملی برای تخریب طبیعت و محیط زیست گلستان میدانند و بر این باورند که برای توسعه گردشگری میتوان از ظرفیتهای فعلی استان بهره گرفت. اما مرغ مدیران شهری گرگان یک پا دارد!
پروژه تله کابین گرگان نیازمند حمایت سیاسی است
علی اکبر بصیرنیا، رئیس کمیسیون گردشگری و سرمایه گذاری و بافت تاریخی شورای اسلامی شهر گرگان در گفتگو با خبرنگار دانشجو اظهار کرد: تمام دغدغهها و نکته نظرات زیست محیطی پروژه تله کابین گرگان در کتابه نهایی برطرف شده است و هیچ نگرانی بابت آسیب احتمالی به طبیعت و محیط زیست وجود ندارد.وی گفت: پروژه تله کابین گرگان نیازمند حمایت سیاسی است باید متنفذین و بزرگان گلستان در بخشهای مختلف مدیریت کلان کشور برای نهایی شدن مصوبه تله کابین وارد میدان شوند.بصیر نیا ادامه داد: تله کابین گرگان یکی از مهمترین پتانسیلهای سرمایهگذاری در گلستان است که میتواند بخش زیادی از مسائل معیشتی و اشتغال جوانان منطقه را برطرف کند.
ابتر ماندن تله کابین به نماد ناتوانی تبدیل شده است
حمیدرضا آقا ملایی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر گرگان در گفتگو با خبرنگار دانشجو گفت سه سال از مصوبه نهایی شورای اسلامی گرگان در دوره پنجم میگذرد اما تاکنون نتوانستهایم این مبحث را به سرانجام برسانیم.
وی گفت: مگر محیط زیست و طبیعت فقط در گلستان و گرگان معنا و مفهوم دارد ؛ تمام استانهای شمالی کشور چند تله کابین دارند و سالانه صدها هزار نفر از این اماکن بازدید میکنندو هیچ آسیبی به طبیعت نمیرسد.
آقا ملایی ادامه داد: چطور وقتی قرار است این پروژه در گرگان احداث شود به ویرانگر محیط زیست تبدیل می شود؛ باید بپذیریم که دستهایی پشت پرده نمیخواهند که گرگان توسعه یابد.
این عضو شورای شهر گرگان گفت امیدواریم با مساعدت استاندار گلستان همه مجموعههای حاکمیتی این انتظار به حق اهالی گرگان برآورده شود هرچه سریعتر شاهد کلنگ زنی تله کابین در گرگان باشیم.
کتابچه تله کابین در انتظار استاندار گلستان!
سید محمدرضا سید النگی، شهردار گرگان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های خبرگزاری دانشجو، بیان داشت: مشاور پروژه مطالعات ارزیابی زیست محیطی تله کابین نهارخوران اصلاحات و ویرایش لازم و مد نظر سازمان حفاظت محیط زیست را انجام داده و این نسخه از طرح به تایید اساتید دانشگاه منابع طبیعی رسیده و نکته نظرات آنها اعمال شده است.
وی افزود: دفاع از این لایحه زیست محیطی آخرین فرصت شهرداری گرگان برای اجرای این پروژه است و به همین خاطر در نظر داریم تمام دغدغه ها و موارد مد نظر سازمان محیط زیست را برطرف کنیم. سید النگی گفت: با توجه به تاکید استاندار گلستان مقرر است تا این طرح قبل از ارائه در سازمان محیط زیست، یکبار در گرگان بررسی نهایی شود تا هیچ بهانه ای در این خصوص نداشته باشیم.
شهردار گرگان گفت: منتظر فرصتی هستیم تا قبل از ارسال کتابچه به تهران مباحث را در حضور استاندار مرور و نظرات ایشان را اعمال نماییم.وی ادامه داد: مقرر است تا با هماهنگی یکی از نمایندگان مجلس جلسه دفاع از طرح زیست محیطی تله کابین گرگان در حضور شخص معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شود تا طرفین به جمع بندی لازم برسند.