طاهر رحیمی کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به تضعیف رژیم صهیونیستی از طریق فشارهای اقتصادی گفت: یکی از راهبردهایی که به تازگی توسط رهبری بیان شده است توقف صادرات نفت و ارزاق به رژیم اشغالگر توسط کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی بوده است، این کار یک راهبرد مرکزی و مهمترین اقدامی است که میتواند بخش اقتصادی این رژیم را دچار اختلال کند.
وی افزود: ابتدا باید مبادی واردات به اسرائیل را شناسایی کنیم تا از این طریق مسیرها و کریدورهایی که رژیم صهیونیستی از آنها کالا وارد میکند را بتوان مسدود کرد و کشورهایی که نیازهای اقتصادی این رژیم را تامین میکنند بشناسیم.
رحیمی با اشاره به این که اسرائیل یک کشور واردات محور است گفت: رژیم صهیونیستی با وجود جمعیت کمتر از ۱۰ میلیون نفری، واردات بسیار گستردهای دارد. طبق آمار تلفیقی بینالمللی حدود ۹۲ میلیارد دلار واردات کالا به این کشور صورت گرفته که این رقم نشان دهنده وابستگی شدید به واردات از کشورهای دیگر است.
وی در خصوص کشورهایی که نیازهای اقتصادی این رژیم را تامیین میکنند گفت: حدود ۴۰ درصد این واردات از آسیا تامین میشود که بخش زیادی از آن مربوط به کشورهای شرق و جنوب آسیا است و بخش دیگر مربوط به کشورهای شمال آسیا مانند ترکیه است.۴۰ درصد دیگر آن نیز از اروپا تامین میشود و ۲۰ درصد باقی مانده از قاره آمریکای شمالی و جنوبی تامین میشود.
۴۰ درصد واردات رژیم صهیونیستی در تیررس انصارالله یمن است
وی افزود: زمانیکه میگوییم ۴۰ درصد واردات سرزمینهای اشغالی از کشورهای آسیایی و عمدتا از جنوب و شرق آسیا تامین میشود؛ یعنی مسیر مواصلاتی شامل اقیانوس هند_خلیج عدن_ تنگه باب المندب_دریای سرخ و در نهایت بندر ایلات رژیم صهیونیستی است.
این کارشناس اقتصادی گفت: این مسیر برای رژیم صهیونیستی بسیار پر اهمیت است و بیش از ۳۰ درصد کالاهای مورد نیاز خود را از این مسیر تامین میکند. این راهگذر هم اکنون تحت کنترل یمن و انصارالله قرار دارد و آنها میتوانند نقش اخلالگر را در رسیدن کالا به رژیم صهیونیستی ایفا کنند.
وی افزود: یک مسیر راهبردی دیگر در آسیا وجود دارد و آن هم مسیری است که عمدتا نفت و سوخت رژیم صهیونیستی را تامین میکند؛ جمهوری باکو_ تفلیس گرجستان_ جیهان ترکیه_ دریای مدیترانه و در نهایت بندر حیفا یا بندر اشدود جزئیات این کریدور است که اختلال در این خط لوله و مسیر دریایی آن کل اقتصاد رژیم صهیونیستی را میتواند دچار بحران کند.
با افزایش قیمت نفت، امریکا و اروپا را میتوان وادار به متوقف کردن رژیم صهیونیستی کرد
رحیمی در خصوص راهبرد دوم برای توقف رژیم صهیونیستی گفت: فشار غیر مستقیم اقتصادی راهبرد دومی است که میتوان برای تضعیف این رژیم به کار برد. کشورهای اسلامی میتوانند با افزایش قیمت نفت (از طریق کاهش عرضه یا تحریم کشورهای اروپایی و آمریکایی) آنها را وادار کنند به رژیم صهیونیستی فشار بیاورند.
وی در پایان گفت: این تجربه در سال ۱۹۷۳ میلادی اتفاق افتاده و نتیجه مثبتی داشت.