به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جرمی بوئن نوشت: در پایان جنگی که از ۷ اکتبر آغاز شده است، چیزی بزرگ و ناشناخته وجود دارد که آینده نامیده میشود. وضعیت گذشته خطرناک و دردناک بود بخصوص شرایط زندگی فلسطینیها در سرزمینهای اشغالی توسط اسرائیل، اما وضعیت روشن بود. پس از ۷ اکتبر، وضعیتی که وجود داشت، در هم شکست. برای بیش از یک قرن، یهودیان و اعراب بر سر قطعه زمین کوچک، اما بسیار باارزشی در میان رود اردن و دریای مدیترانه با یکدیگر مقابله کردند و گاهی حتی وارد جنگ شدند. شاید قطعیترین و غمانگیزترین پیشفرض این باشد که درگیری دوباره شکل گرفته و ادامه خواهد داشت. این همان اتفاقی است که پس از هر جنگ دیگری که از سال ۱۹۴۸، زمانی که اسرائیل استقلال خود را به دست آورد رخ داده است.
او میافزاید: جنگیدن سازمانیافته حماس اسرائیلیها را ناامید خواهد کرد. پس از نتیجه رایگیری در شورای امنیت سازمان ملل [وتوی قطعنامه آتشبس از سوی آمریکا]، اسرائیل اکنون زمان بیشتری برای ادامه عملیات نظامی خود در غزه دارد؛ خواه یک ماه باشد یا سه ماه یا بیشتر، فکر میکنم که با قضاوت از سرعت تحولات، ممکن است که اسرائیل برای رسیدن به اهداف نظامیاش به تلاش زیادی نیاز داشته باشد.
همهچیز بههم ریخته خواهد بود. پایان سادهای وجود نخواهد داشت. لحظهای نخواهد بود که اسرائیل بتواند بگوید که خب حالا برمیگردیم به خانه و از نو میسازیم، آنطور که در درگیریهای قبلی میان اسرائیل و حماس پیش آمده بود. این مرتبه وضعیت کاملا متفاوت است. به همین دلیل است که آینده منطقه غزه برای همه طرفین درگیر، نامشخص است.
حماس همچنان حملات موشکی خود را ادامه میدهد، همزمان هم به نبرد با نیروهای زمینی اسرائیل خیابان به خیابان در حال جنگیدن است که تلفاتی هم به دنبال دارد.
اسرائیل فقط در هفته گذشته طی ۲۴ ساعت، ۴۵۰ بار از طریق زمین، دریا و هوا به غزه حمله کرده و این حجم زیادی از قدرت و ویرانی است. اما کاری که نتوانسته تاکنون انجام دهد این است که حماس را به عنوان یک سازمان نظامی با زنجیرهای از فرماندهی نظامی در هم بشکند. در حال حاضر حماس همچنان به شکل سازمانیافته مبارزه میکند و اسرائیلیهایی که خواهان پایان حماس هستند را ناامید خواهد کرد.
مسئلهای که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل با آن روبهرو خواهد شد این است که هدف بسیار دوری را برای اعلام پیروزی اعلام کرده است: نابود کردن حماس. نه فقط سازمان نظامی آن بلکه حتی به عنوان گروهی که نقش سیاسی داشته باشد. با توجه به نفوذ عقاید آنها در میان برخی از فلسطینیها، رسیدن به این هدف میتواند تا تقریبا غیرممکن باشد.