آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۲۳۴۳۷
عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی خبر داد:

وصول ۴.۵ میلیارد دلاری مطالبات صندوق در دو و نیم سال گذشته

سید علیرضا میرمحمدصادقی گفت: در ۲.۵ سال گذشته که هیات عامل جدید به صندوق آمده ۴.۵ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شده که ۱.۶ میلیارد دلار آن در یک سال گذشته محقق شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، صبح امروز به مناسبت سیزدهمین سالگرد تاسیس صندوق توسعه ملی نشستی بین اعضای این صندوق و اصحاب رسانه برگزار شد. سید علیرضا میرمحمدصادقی عضو هیات عامل صندوق توسعه ملی در این نشست حاضر شد و درباره فعالیت و وضعیت این صندوق گزارشی ارائه کرد. میرمحمدصادقی گفت: با توجه به اینکه برخی به صندوق توسعه بدهکار بودند، به سمت کاهش بدهی رفتیم. از دو سال گذشته تا به حال با هیات عامل جدید، برای بازپرداخت مطالبات تفاهم کردیم و توانستیم ۴۰۰ میلیون دلار از بخش خصوصی واقعی مطالبات خود را نقد کنیم. در ۲.۵ سال گذشته که هیات عامل جدید به صندوق آمده ۴.۵ میلیارد دلار از مطالبات صندوق وصول شده که ۱.۶ میلیارد دلار آن در یک سال گذشته محقق شده است. بخش اعظم این مبالغ از نفت و گاز، فولاد و پتروشیمی بوده است.

 

میرمحمدصادقی با اشاره به اینکه وصول مطالبات حدود ۱۱۰ میلیون دلار از دارایی‌های معوق را تملک کردیم افزود: این اقدام از طریق بانک‌های عامل انجام شد. با بانک‌ها برای وصول مطالبات تفاهم کردیم که در آینده نزدیک حدود ۲ میلیارد دلار خواهد شد. یک میلیارد دلار از این رقم نهایی شده و تا پایان سال یک میلیارد دلار دیگر وصول می‌شود. در این مدت ۵۰۰ میلیون دلار برای پروژه‌های جدید ارزی تامین مالی کردیم که در حوزه نفت، فولاد و داروسازی بوده است.

 

عضو هیات عامل صندوق درباره سپرده‌گذاری ارزی اظهار کرد: تقریبا ۴۰۰ میلیون دلار با دو بانک دولتی قرارداد سپرده گذاری ارزی منعقد شد و قرارداد با یک بانک خصوصی نیز به زودی نهایی می‌شود. برای هر بانک یک سقف اعتباری قائل هستیم و قرارداد سپرده‌گذاری ارزی به مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار منعقد شده و تا پایان سال افزایش می‌یابد. به طور کلی از ۳۶۵ طرحی که طی سال‌های گذشته تسهیلات ارزی داده شده بود در دو سال اخیر ۲۱ طرح تسویه شده است.

 

میرمحمدصادقی در پایان با بیان اینکه در حوزه ریالی نیز در وصول مطالبات هیچ مشکلی وجود ندارد بیان کرد: طبق ماده ۵۲ قانون باید سالیانه مبلغی را سپرده‌گذاری ریالی کنیم و بانک‌ها در حوزه صنعت، معادن، گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی به متقاضیان تسهیلات بدهند. در دو سال گذشته ۲۶ هزار میلیارد تومان در اختیار بانک‌ها قرار دادیم که ۱۴ هزار میلیارد تومان در یک سال گذشته بوده است. تعهدی هم به بورس و صندوق تثبیت داشتیم که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان از ابتدایی که تعهد داشتیم در اختیار صندوق تثبیت قرار دادیم که ۳۰۰۰ میلیارد تومان در یک سال گذشته انجام شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار