به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرید قاسملو در دومین پیشن نشست پاسداشت یکصدسالگی موسسه رازی که در سالن زنده یاد کرد کاوه برگزار شد، اظهار کرد: بسیار خرسندم که در این نشست فرصتی پیش آمد تا دغدغههای تاریخ پزشکی محور خود را به عنوان مورخ علوم پزشکی به بحث بگذارم و همه چیز را از منظر علوم انسانی میبینم.
مدیر گروه تاریخ علم دانشنامه جهان اسلام با بیان اینکه، سال آینده، صدمین سال نخستین کوشش برای راه اندازی موسسه رازی با هدف ساخت سرم در کشور است، گفت: موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی، یکی از نهادهای تمدنی یک قرن اخیر است که در پرتو تاریخی حدود صد سال حضور مداوم، توانسته جایگاهی مهم و تاثیرگذار در عرصه بهداشت و سلامت کشور به دست آورد.
قاسملو ادامه داد: این یک واقعیت است که واکسنها بیش از هر اختراع پزشکی دیگری، جان انسانها را نجات داده و گواه خوبی بر قدرت علم و نبوغ انسان به شمار میآیند و این حقیقت، مورد تایید تمام تاریخ نگاران پزشکی در سراسر جهان است.
وی تصریح کرد: ما در حال مرور دوران بلوغ موسسهای هستیم که سنت صد ساله دارد و کوشش آن در یک قرن گذشته چکیده مهمترین دستاوردهای پزشکی نوع بشر در تمامی تاریخ گذشته خود و پایدار به پرداختن به نبوغ آمیزترین دستاوردهای پزشکی بشر بوده است.
قاسملو، با بیان اینکه جایگاه امروز موسسه رازی، دستاوردی بسیار بزرگ است، تاکید کرد: باید آن را دست بالا گرفت و به عنوان یک ارزش افزوده مهم تاریخ پزشکی کشور به همگان معرفی کرد و البته در پرتو این سنت پزشکی ملی، در زمینه تولید واکسن و سرم، مطالبه گر نیز بود.
وی، این نشست را تمرینی برای پاسداشت صدسالگی موسسه رازی در سال آینده خواند و گفت: این جلسات باید محلی برای مطالبه گری موسسه رازی و کوشش برای رفع مشکلات آن در کنار بحثهای آینده پژوهانه و بررسی ایده آلهای نظام بهداشت و درمان کشور طی قرن دوم فعالیت این موسسه بزرگ باشد.
عضو فرهنگستان علوم، با تاکید بر اهمیت مراسم پاسداشت صدمین سال تاسیس موسسه رازی، خواستار حضور وزرا، مسئولان و مدیران ارشد کشور و انعکاس گسترده رسانهای در مراسم سال آینده شد و تصریح کرد: تصویب سند چشم انداز موسسه برای دهههای پیش رو، گامی شایسته در استفاده از سنت صد ساله موسسه رازی و دفاع از کیان علمی آن است.
قاسملو در ادامه افزود: حضور فراگیر، غیرمنقطع و بزرگ موسسه رازی در حوزه بهداشت کشور در پرتو فعالیت انسانهایی بوده است که شیره جان خویش را بر سر آرمانها و دغه دغههای خود فدا کردند و در و دیوار و دستگاهها به خودی خود نمیتوانند سنت علمی بیافرینند و لذا باید از بزرگان و هزاران نفری که طی یک قرن گذشته هر کدام قدمی برای اعتلای موسسه برداشتند و نامی از آها در جایی برده نشده است، یاد کنیم و خاطره و نام ایشان را زنده نگه داریم.