گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - زهرا قربانی رضوان؛ آخرین روز از چهلودومین جشنواره فیلم فجر با نکوداشت زندهیاد داریوش مهرجویی آغاز شد. ۲۰ بهمن ماه جشنواره با اکران فیلمهای «احمد»، «پرویز خان»، و «شور عاشقی» آغاز به کار کرد.
آخرین روز از جشنواره با استقبال بسیار خوب مخاطبان همراه بود تا جایی که در سانس اکران فیلم سینمایی «احمد» تماشاگران برای ورود به سالن صف طولانی را تشکیل دادند. در حین تماشای فیلم برخی از مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفتند و قهرمان فیلم را تشویق کردند. حضور چهرههای جدید در فیلم که به خوبی از پس نقش برآمده بودند موضوع گفتگوها پس از اکران فیلم بود.
تینو صالحی بازیگر نقش احمد در نشست خبری این فیلم گفت: این نقش چالش بزرگی برای من بود. در شروع کار آقای ربیعی به من کمک کردند و اطلاعاتی را در اختیار من گذاشتند. با هم بررسی کردیم و تمرینهای طولانی و خوبی داشتیم تا بتوانیم نقش را آماده کنیم. یکی از سختترین کارها به خاطر مسئولیتش بود. سخت از این نظر که به عنوان نقش اصلی فیلم و چنین کاراکتری حضور داشتم. ۲۰ سال است که در تئاتر کار میکنم و باید جوابگویی افرادی میبودم که من را میشناختند. اینها مجموعه استرسهایی بود که داشتم.
توماج دانشبهزادی دیگر بازیگر این فیلم سینمایی گفت: تینو صالحی را ۲۳ سال است که میشناسم و حضورش به عنوان کاراکتر شهید کاظمی دل من را قرص کرد تا بتوانم کار خودم را انجام دهم. حدود ۴ ماه تمرین فشرده داشتیم و این خاصیت آثار امیرعباس ربیعی است. نقشی که در این فیلم بازی کردم، بسیار دشوار بود.
ساره رشیدی که آن را پیشتر در برنامههای طنز تلویزیونی دیدهایم اینبار در کاراکتری جدی و موقعیتی متفاوت ظاهر میشود. این بازیگر زن در نشست خبری خاطر نشان کرد: من تلاش کردم با لهجه بمی در فیلم صحبت کنم، اما این لهجه بهقدری سخت بود که کارگردان گفت این لهجه را فعلا کنار بگذاریم و این کاراکتر لهجه بمی ندارد. با این حال، من لهجه بمی را دوست دارم و بسیار آهنگ زیبایی دارد. وی ادامه داد: من از ۱۵ سالگی کار تئاتر کردم و اولین کار تصویر من نیز یک سریال برای شبکه فارس بود که البته به پخش نرسید. من میخواهم کمکم تمامی ژانرها را بازی و تجربه کنم. خوشحالم که آقای ربیعی به اعتماد کردند و نقش جدیای به من دادند و امیدوارم به همه بازیگران کمدی اعتماد شود.
در پایان این نشست حبیب والی نژاد تهیهکننده گفت: امروزه، خدمت به مردم ایران را وظیفه خودم میدانم. در این فیلمها داریم از بزرگانی یاد میکنیم که برای مردم جنگیدهاند. یکی از دوستان شهید احمد کاظمی خواب او را دیده بود که گفته بود «بم من را نجات داد.» بم یعنی خدمت به مردم.
پرویزخان دیگر فیلم اکران شده در آخرین روز جشنواره بود که باری دیگر حال و هوای فوتبالی به سالن نمایش داد و چنان مخاطبان را به وجد آورد که طعم تلخ شکست بازی ایران قطر را کمتر کرد. در برخی سکانس های این فیلم تماشاگران با بازی فوتبال همراه شده بودند و حتی تیم فوتبال پرویزخان دهه شصت را تشویق می کردند. تلفیق سینما، فوتبال و جنگ در تدوین موازی این فیلم از نقاط مثبتی بود که پس از اکران و در نشست خبری به آن اشاره شد.
علی ثقفی کارگردان این فیلم به بحرانهای ساخت فیلم فوتبالی و چالشهای آن گفت: بحرانهای زیادی در فیلمبرداری پلانهای فوتبالی داشتیم بود و ما میگشتیم تا راههای را پیدا کنیم که بتوان پلانهای فوتبالی را بگیریم. فرض کنید ما در سرما کات میدادیم و بدن این بچهها سرد میشد. سرد و گرم شدن بدن آنها تا پلان بعدی باعث میشد مدام مصدوم دهیم.
ثقفی افزود: هوا سرد بود و زمانی که کات میدادیم، بازیگران فوتبالیستمان به سمت بخاری میدویدند. گرفتن این پلانها واقعا دشوار بود. وی درباره سیمرغ بهترین بازیگر مرد عنوان کرد: با احترام به همه بازیگران و هنرمندان، آقای پورصمیمی شانس کسب سیمرغ را دارد.
حال و هوای ساعتهای پایانی جشنواره با فیلم «شور عاشقی» فضایی معنوی به خود گرفت. در نشست خبری فیلم مطرح شد؛ «شور عاشقی» ارادت سینمای ایران به امام حسین (ع) است. داریوش یاری در پاسخ به این پرسش که آیا این فیلم هم به سرنوشت فیلم رستاخیز دچار میشود؟ توضیح داد: ما تلاش کردیم که این اتفاق رخ ندهد. آقای مجید مجیدی از زمان تدوین فیلمنامه تا تدوین فیلم کنار ما بودند و تمام نگرانی ما این بود که از ذهن آیینی مخاطب و پر از ایمان مخاطب بمانیم و مخاطب ما را باور نکند. حدود ۳۰ کارشناس در بنیاد فارابی این فیلم را تماشا کردند. حتی گاهی هم مقاومت میکردم و برخی به من هشدار میدادند که مراقب باش. من در این فیلم مراقب بودم که به اهل سنت هم توهینی نشود. حدود ۳۰ سال است که با این مفاهیم همراه هستم و کتابهای خیلی زیادی خواندم. فیلم شور عاشقی را فیلم داریوش یاری ندانید بلکه ارادت سینمای ایران بر بارگاه حسین بن علی (ع) بدانیم.