به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، سرهنگ «علی ملکی آهنگران» با بیان این مطلب افزود: مأموران ما در این روز در مراکز تجمع مردم و تفرجگاهها حضور پیدا کرده و به وظایف خود برای حفاظت از منابع طبیعی عمل میکنند.
وی اظهار داشت: در برخی استانها دوربینهایی نصب شده که ۵۰ تا ۶۰ کیلومتر اطراف و تفرجگاهها را پایش میکنند و علاوه بر آن در برخی مناطق از ریزپرندهها نیز برای گشت زنی استفاده خواهیم کرد.
آهنگران با بیان اینکه تاکنون ۶۰ دوربین برای نصب در مکانها و تفرجگاهها در راستای حفاظت و صیانت از طبیعت واگذار شده است، تصریحکرد: به دنبال آن هستیم با تأمین اعتبارات، همه این دوربینها در محلهای مناسب نصب شوند تا تعرضی نسبت به جنگلها و مراتع انجام نشود.
وی اضافهکرد: علاوه بر واحدهای گشت زنی یگان حفاظت منابع طبیعی کشور، با هماهنگیهای انجام شده، نیروی انتظامی و بسیج نیز برای تقویت گشت زنیها در روز سیزده بدر در صورت نیاز به کمک ما خواهند آمد.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی کشور در همین حال از مردم خواست در صورت مراجعه به طبیعت در روز سیزده بدر برای اجرای این سنت دیرینه، مراقب طبیعت باشند و از رها کردن بطریهای شیشهای و فلزی و زباله خودداری کنند.
وی افزود: بطریهای شیشهای و فلزی مانند ذره بین عمل میکنند و با تابش نور خورشید ممکن است منجر به آتش سوزی عرصههای جنگلی و مراتع شوند.
آهنگران همچنین از مردم خواست در عرصههای منابع طبیعی آتش روشن نکنند و در صورت برپایی آتش، پس از اتمام کار خود از خاموش شدن آن به طور کامل اطمینان حاصل کنند.
وی نسبت به خودداری از قطع نهالها و سرشاخههای درختان برای برپایی آتش تاکید کرد و گفت: درختان ارزش زیستی دارند و ارزش زیستی برخی از درختان با توجه به سن، قطر و محل جغرافیایی رویش شأن به بیش از ۱۰ میلیارد تومان میرسد.
این مقام مسؤول از مردم خواست در صورت رؤیت هر گونه تخلفی در عرصههای منابع طبیعی، با سامانههای ۱۳۹ و ۱۵۰۴ تماس بگیرند و گزارش دهند.
وی افزود: این سامانهها تماموقت آماده اخذ پیامها و گزارشهای مردمی هستند و جنگلبانان در کمترین زمان خود را به محل تخلف در عرصههای منابع طبیعی میرسانند.
آهنگران در همین حال ابراز داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۶۰ هزار تماس مردمی از طریق این سامانهها داشتیم.
وی با اشاره به اینکه منابع طبیعی در بیشتر شهرستانهای کشور اقدام به راهاندازی پارکها و جنگلهای دست کاشت کرده است، تصریحکرد: در این پارکها، زیرساختهای لازم برای تفریح و تجمع مردم از جمله محلهایی برای برپایی آتش، سرویسهای بهداشتی و آب آشامیدنی پیش بینی شده و توصیه میکنیم از این محلها استفاده شود تا آسیب کمتری به طبیعت وارد شود.