کد خبر:۱۱۴۴۶۷۶
وزیر اقتصاد در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و عراق:

اتصال راه آهن شلچه_بصره اولویت ایران است/ امیدوارم به زودی ترانزیت شرق_غرب داشته باشیم

سید احسان خاندوزی گفت: اتصال راه آهن-شلمچه بصره و توسعه شهرک‌های صنعتی مشترک در اولویت برنامه‌های اقتصادی ایران است.

اتصال راه آهن شلچه_بصره اولویت ایران است/ امیدوارم به زودی ترانزیت شرق_غرب داشته باشیم

 

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عصر امروز ششمین جلسه کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و عراق با حضور اثیر داوود سلیمان الغریری وزیر تجارت عراق و سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان برگزار شد.

در این جلسه خاندوزی گفت: روابط تجاری ایران و عراق موجب پیوند دو ملت ایران و عراق بوده است. ایران همواره خواهان عراقی یکپارچه و پیشرفته است و در این راستا حمایت‌های لازم را انجام می‌دهد.

وزیر اقتصاد کشورمان اظهار کرد: ما برای کشور عراق، خواستار کشوری موفق و مستقل هستیم؛ با این وجود برخی کشور‌های ثالث در این مسیر سنگ‌اندازی می‌کنند اما گسترش روابط تجاری میان و عراق برای ما از اهمیتی بالا برخوردار است.

وی عنوان کرد: با توجه به دستاورد‌های ایران در زمینه‌های مختلف علمی، صنعتی و فناوری فرصت‌های بالایی به ویژه در بخش انرژی و ساختمان‌سازی برای توسعه روابط تجاری بین دو کشور وجود دارد.

 

این عضو کابینه دولت سیزدهم به وجود مشکلاتی مانند معوقات پیمانکاران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و افزود: این مشکلات نیازمند پیش‌بینی راهکار‌هایی برای حل‌وفصل است.

خاندوزی افزود: کمیته‌های متعددی به دلیل اهمیت موضوعات مشترک برای دو کشور تشکیل شده است تا کار را در زمینه‌های متعددی شامل انرژی مناطق آزاد و بانکی و مالی به صورت تخصصی پیگیری کنند.

وی در این نشست با اشاره به برنامه‌ها و تفاهم نامه‌های منعقد شده میان طرفین ایرانی و عراقی در اجلاس کمیسیون‌های مشترک اقتصادی ایران و عراق گفت: اولویت جمهوری اسلامی ایران در روابط اقتصادی با عراق بیش از همه در حوزه‌های اتصال راه آهن شلمچه-بصره، توسعه شهرک‌های صنعتی و گسترس پروژه‌های فنی مهندسی است.

وی اضافه کرد: اعلام می‌کنم گام عملیاتی و اجرایی بسیار مهمی برای به سرانجام رساندن توافقاتی که در دوره‌های قبل انجام شده بود، برداشته شد.

خاندوزی با اشاره به اینکه در ۶ کمیته توافقات مشخصی به سرانجام رسیده است، گفت: کمیته تجاری صنعتی کشاورزی و استاندارد، کمیته مناطق آزاد و شهرک‌های صنعتی، کمیته انرژی، کمیته مالی بانکی سرمایه گذاری و بیمه، کمیته حمل و نقل و گمرکات، کمیته علمی آموزشی گردشگری و بهداشت؛ در این ۶ کمیته، دو کشور به توافق مشترکی در اجرائیات رسیدند.

وزیر اقتصاد در پایان اذعان داشت: سند پایانی کمیته مشترک بین دو وزیر در راستای رفع مشکلات و پیشبرد طرح‌های این کمیسیون نوشته شده است. امیدواریم بتوانیم هدف گذاری که در حوزه نقل و انتقال سریع‌تر کالا و ترانزیت شرق_غرب داشتیم را آغاز کنیم و همچنین شروع به کار شهرک صنعتی مشترک ایران و عراق را در آینده نزدیک شاهد باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار