مجتبی هاشمی، مدیر کل ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ فاطمه قدیری، پیرامون نگرانی والدین در رابطه با پیگیری رفتارهای نامناسب معلمان مانند تنبیه فیزیکی و یا آزار روانی و کلامی اظهار داشت: سیاستگذاری وزارت آموزش و پرورش در بحث ارتباط بین معلم و کادر آموزشی با دانش آموزان کاملا روشن است. این موضوع در آئین نامه اجرایی مدارس نیز ثبت شده است و آموزشهای لازم به تمامی کارمندهای ما در سطح کشور داده شده است.
وی افزود: ما داریم در یک فضا با وسعت زیاد صحبت میکنیم. ما بیش از ۱۲۰ هزار مدرسه در سطح کشور داریم و معلمان ما دانش آموزان را مانند فرزندان خود میدانند و تربیت میکنند. طبیعتا همین نگاه است که جامعه معلمین را به عنوان یکی از گروههای مرجع مهم و مورد توجه جامعه قرار داده است.
هاشمی بیان داشت: باید توجه کرد که در هر بخش و قشری امکان وقوع مسائلی خلاف بر مسالح و سیاستهای کلان آن مجموعه وجود دارد، طبیعتا نظام بازخوردگیری، نظام مراجعه، نظام پاسخگویی و نظام برخورد و بازخورد وجود دارد.
وی افزود: در وزارت آموزش و پرورش نیز به همین شکل است، شما اخباری را نسبت به اینگونه مسائل در جامعه میشنوید. ولی باید در نظر داشت که اینگونه اخبار باید در یک بستر مناسبی از شناخت فضای آموزش و پرورش کشور تحلیل شود. بالاخره آموزش و پرورش کشور در کل کشور دارای ماموریت است و گسترهی بسیار زیادی دارد.
مدیر کل ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش اذعان داشت: نکته دوم این است که بعد از اینگونه وقایع موضوع توسط مراکز نظارتی آموزش و پرورش بررسی میشود و برخوردهایی اعم از جابجایی، تشکیل پروندههای رسیدگی در حوزههای تخلفات صورت میگیرد.
وی افزود: نظام رسیدگی و پاسخگویی برای اولیاء در این جریان کاملا تبیین شده است. آنها میتوانند با مراجعه به سامانه وزارت آموزش و پرورش به آدرس http://shekayat.medu.ir مراجعه کنند. این مسائل توسط همکاران ما در سراسر کشور، به صورت خیلی دقیق رسیدگی میشود.
مدیر کل ارزیابی و عملکرد وزارت آموزش و پرورش در انتها گفت: امیدواری هستیم که این مسئله، با توجه به مسئله مفاهمهای که در جامعه باید شکل بگیرد و آموزشهایی که به همکاران ما در سطوح مختلف داده شده است، یک روزی کاملا کنترل شود و دیگر چنین چیزهایی را مشاهده نکنیم.