به گزارش خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو، کیانوش حقنما در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: مشاهده مگس مدیترانهای در باغهای غرب گلستان در وضعیت هشدار قرار گرفته است و توصیه ما به کشاورزانی است که در اولین فرصت با مراجعه به مراکز خدمات کشاورزی از آفت کش و سموم برای مقابله با این آفت استفاده کنند.
وی گفت: اگر آفت مگس مدیترانهای به موقع کنترل نشود خسارت سنگینی به میوههای دیررس وارد شده و باید چشم انتظار جمعیت پرشماری از مگس مدیترانهای در استان گلستان به ویژه در حوزه غربی باشیم.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: در حال حاضر نگران شیوع آفت مگس مدیترانه در بین میوههای دیررس و میان رس مانند خرمالو، نارنگی و گلابی هستیم.
حق نما در خصوص چگونگی گسترش جمعیت مگس مدیترانه گفت: وجود خانه باغهای متعدد و فراوانی درختان انجیر در این واحدها، یکی از دلایل گسترش جمعیت این آفت محسوب شده، مضافاً اینکه وجود نارنجهای باقی مانده در درختان شهری هم، از دیگر دلایل ازدیاد این آفت خطرناک در باغات گلستان است.
وی افزود: با توجه به تشدید فعالیت آفت همگانی مگس مدیترانهای میوه در بعضی باغهای استان و پیشبینی طغیان این آفت در دهه سوم تیر و برای انتقال دانش در زمینه کنترل آفت، مانور ترویجی جهاد میدانی مگس مدیترانهای میوه در ۱۴ شهرستان گلستان برگزار شده است.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان گفت: براساس آخرین آمار رد پای مگش مدیترانهای در حدود ۶ هزار هکتار از باغات استان مشاهده شد که سمپاشی و طعمهپاشی چهار هزار و ۱۲۰ هکتار در استان در حال انجام است.
حق نما آلودگی باغهای گلستان با آفت مگس مدیترانهای را در سال گذشته ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار اعلام و پیشبینی کرد: در صورت رعایت نکردن اقدامات پیشگیرانه لازم و انجام ندادن سمپاشی به موقع امسال آلودگی بیشتر از سال قبل شود.
گفتنی است؛ مگس مدیترانهای میوه یکی از خطرناکترین آفات باغی است و میتواند به بیش از ۳۵۰ گونه از گیاهان باغهای انجیر، هستهدار (هلو، شلیل)، گلابی، خرمالو، مرکبات و انار حمله کند و باعث لهیدگی، پوسیدگی و ریزش میوه میشود و همچنین میتواند تا ۹۰ درصد محصول را از بین ببرد و انتقال آن از طریق میوه و جابه جایی حشره امکانپذیر است.
مگس میوه مدیترانهای یکی از آفات مخرب دنیاست و به دلیل مقاومت بالایی که در مقابل شرایط آب و هوایی دارد در نقاط مختلف جهان گسترش پیدا کرد و نسبت به سایر مگسهای میوه بالاترین خسارت اقتصادی را به بخش کشاورزی و تولید میوه وارد میکند.
مبدا اصلی آفت مگس مدیترانهای کشورهای آفریقای شرقی است و از سال ۱۸۲۹ میلادی به تدریج در سایر کشورها شیوع یافت.