به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، یاسر دستمالچیان دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات گفت: در بازرسی از برخی بنگاههای معاملات املاک گاهی قراردادهایی تنظیم میشود که ثمن معامله با وجه رایج کشور انجام نمیشود. بر اساس قانون، انجام این قبیل کارها، تخلف است و میتواند مصداق پولشویی باشد.
دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات ادامه داد: استفاده از پول رایج کشور در هنگام عقد انواع قراردادها در بنگاههای معاملات املاک ضروری است و چنانچه سکه، طلا و امثال آن، ثمن معامله قرار گیرد غیرقانونی بوده و باید قبل از معامله تبدیل به ریال شود و ریال آن از طریق شبکه بانکی مبادله شود.
معاملات بدون تبادل مالی شفاف مصداق پولشویی است و جریمه دارد
دستمالچیان تصریح کرد: چنانچه معاملهای انجام شود و تبادل مالی آن شفاف نباشد مصداق پولشویی است و تنظیم کننده قرارداد و بنگاه معاملات املاکی که این قرارداد را تنظیم کرده است جریمه و طبق قانون پولشویی مصوب سال ۹۷ به مراجع ذیصلاح معرفی خواهند شد.
وی گفت: از مردم میخواهیم تا در هنگام عقد قرارداد ثمن معامله به شکل ریال و از طریق شبکه بانکی انجام شود تا قابل پیگیری باشد، در غیر این صورت دچار مشکلات بعدی میشوند و در معاملاتی که از طریق ارز کشورهای دیگر انجام شده، به غیر از مسائل حقوقی آن، بعداها اثبات اینکه این مقدار اسکناس رد و بدل شده، بسیار سخت است و مسائل و مصاعب بعدی ایجاد میکند؛ بنابراین بهترین روش معامله ملک، ثبت قرارداد در سامانهها و تبادل مالی آن از طریق شبکه بانکی است.