آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۷۹۵۴۶

آغاز برداشت چغندر قند در استان اردبیل

برداشت چغندر قند کشت شده در فصل بهار امسال در منطقه مغان، دشت اردبیل و شهرستان مشگین‌شهر آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود که حدود ۱۶۰ هزار تن از این محصول در استان اردبیل تولید شود.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل روز شنبه در جلسه هماهنگی توسعه کشت چغندر قند در استان اردبیل گفت: برای کشت پاییزه چغندر قند رقم و بذر مناسبی پیدا نشد و به همین علت کشاورزان به سمت کشت بهاره این محصول سوق پیدا کردند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، چغندر قند را محصول استراتژیک عنوان و اظهار کرد: طی سال‌های قبل محصول چغندر قند در دشت اردبیل و مشگین‌شهر هم کشت می‌شد که در سال‌های اخیر کشت این محصول به حداقل رسیده است.

وی ادامه داد: امسال کشت پنج هزار هکتار محصول چغندر قند برای استان اردبیل تعیین شده بود که باید ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار آن به صورت پاییزه و ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار نیز به صورت بهاره کشت می‌شد که کشت آن کمتر از رقم ابلاغی انجام شد.

آقایی همچنین با اشاره به کشت ۲ هزار هکتار چغندر قند در استان اردبیل به صورت پاییزه و بهاره گفت: برداشت محصول کشت شده پاییزه از اوایل تابستان امسال آغاز شده و برداشت محصول بهاره نیز از چند روز قبل شروع شده است که پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۶۰ هزار تن محصول چغندر قند در این استان تولید شود.

وی با اشاره به تعیین قیمت جدید چغندر قند در روز‌های آینده افزود: در سال زراعی گذشته قیمت تضمینی هر کیلوگرم محصول چغندر قند با عیار قند ۱۶ درصد، ۳۹ هزار و ۳۰۰ ریال تعیین شده که علاوه بر قیمت محصول، کشاورزان در قبال تحویل هر تن محصول، ۲۰ کیلوگرم تفاله، ۲ کیلوگرم قند و ۳۰ هزار ریال مشوق نقدی دیگر دریافت می‌کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: برای سال زراعی جاری که از اول مهر ماه آغاز شده، کشت حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار چغندر قند به صورت الگویی در استان اردبیل در نظر گرفته شده و پیش‌بینی می‌شود که حدود ۲ هزار هکتار آن در کشت و صنعت مغان و در اراضی پایاب شبکه آبیاری مغان و مابقی نیز در شهرستان‌های سردسیری استان کشت شود.

وی عملکرد تولید محصول چغندر قند در استان اردبیل را بالای ۸۰ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: برای توسعه کشت این محصول مشوق‌هایی در نظر گرفته شده تا میزان کشت پیش‌بینی شده برای این محصول در استان محقق شود.

معاون کشاورزی و دامپروری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان نیز در این جلسه، آب را چالش اصلی کشت محصول در کشور و استان اردبیل برشمرد و با تاکید بر ضرورت کشت پاییزه محصولات به علت نیاز کمتر به نوبت‎‌های آبیاری تا زمان برداشت محصول گفت: تاکید ما این است که چغندر قند به صورت پاییزه کشت شود.

احمد شهریار بیان کرد: چغندر قند پاییزه عملکرد پایینی دارد و بذر مرغوب و باکیفیت هم برای کاشت پاییزه کشاورزان در دسترس نیست ولی در مقابل، کشت پاییزه این محصول کمتر دچار آفات شده و نیاز به آب کمتری دارد.

وی اضافه کرد: برای فعال نگه داشتن کارخانه قند مغان و استفاده از ظرفیت این واحد صنعتی، برنامه‌ریزی شده که ۲۰۰ هزار تن چغندر قند از استان‌های همجوار از جمله آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی به این کارخانه منتقل شود که در مرحله نخست ۱۰۰ هزار تن محصول چغندر قند آن مناطق که عیار قند بالایی ۱۸ تا ۲۰ درصد را دارد، به کارخانه قند مغان منتقل می‌شود.

شهریار همچنین با بیان این که استان اردبیل در تولید بذر چغندر قند پیشتاز است به طوری که ۸۰ درصد بذر این محصول در این استان تولید می‌شود، افزود: هدف ما این است که کشت چغندر قند در استان افزایش یابد تا کارخانه قند مغان با ظرفیت بیشتری فعالیت کند.

وی اضافه کرد: کشاورزان شهرستان‌های مرکزی استان اردبیل که نقاط سردسیر هستند، توان و شرایط تولید چغندر قند را دارند و در اراضی پایاب سد خدا آفرین نیز باید رویکرد تولید از محصولات جالیزی به سمت تولید چغندر قند سوق پیدا کند و برای تحقق این هدف، مشوق‌هایی نیز در نظر گرفته شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار