به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، علی مبارکی مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: این میزان برداشت محصول از سطح چهار هزار و ۲۱۰ هکتار از باغات شهرستان نیشابور انجام شده است.
وی بیان کرد: ارزش اقتصادی پسته به عنوان یک محصول راهبردی، جایگاه خاصی را در بین تولیدات باغی و سایر محصولات کشاورزی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با بیان اینکه برداشت پسته از مردادماه در ارقام زودرس مانند بادامی سفید آغاز شده و تا اواخر مهرماه در نیشابور ادامه دارد، افزود: سطح باغات پسته در این شهرستان ۵۰۱ هکتار غیربارور و چهار هزار و ۲۱۰ هکتار بارور است.
وی اظهار کرد: با توجه به پتانسیلهای موجود در مناطق مختلف نیشابور برای تولید پسته و به علت کاهش سطح آبهای زیر زمینی و افت کیفی آن در سالهای اخیر، بسیاری از کشاورزان با ایجاد باغهای پسته به تولید این محصول روی آوردهاند.
مبارکی ادامه داد: ارقام کشت شده در نیشابور شامل «کله قوچی، فندقی، احمد آقایی، اکبری و بادامی سفید» بوده و متوسط عملکرد پسته خشک در این شهرستان یک هزار و ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار است.
وی با بیان اینکه افت عملکرد باغات ناشی از تاثیر تگرک بهاره است، افزود: درآمد حاصل از این مقدار تولید برای باغداران بیش از ۹ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: یکی از راههای کاهش خسارت بیماری قارچی «آفلاتوکسین» برداشت به موقع و انتقال سریع محصول جهت پوست کنی به ترمینالهای ضبط پسته است.