سردار معروفی در کرمان: فرهنگ دفاع مقدس عامل تولید قدرت و مقاومت ملت ایران است / حاج‌قاسم سلیمانی نمونه کامل رسالت‌محوری مکتب دفاع مقدس بود
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۰۴۱۲

سردار معروفی در کرمان: فرهنگ دفاع مقدس عامل تولید قدرت و مقاومت ملت ایران است / حاج‌قاسم سلیمانی نمونه کامل رسالت‌محوری مکتب دفاع مقدس بود

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه با تاکید بر اینکه همه ملت ایران جان‌فدایان هستند و همه ملت ایران پای حقیقت خود ایستاده‌اند تا از حقیقت خود دفاع کنند ، گفت : دشمن غیرقابل اعتماد و غیرقابل پیش‌بینی است.
معروفی

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سردار حسین معروفی، معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه، در مراسم رزمایش ۹۰ هزار نفری «جان فدای ایران» در کرمان، با گرامیداشت یاد و خاطره خانواده‌های معظم و معزز شهدا، ضمن تبریک هفته پرافتخار، جاوید و ماندگار دفاع مقدس به مردم دیار کریمان، به تبیین نقش دفاع مقدس در شکل‌گیری فرهنگ مقاومت و قدرت ملی پرداخت.

کد ویدیو

سردار معروفی در ابتدای سخنان خود با اشاره به ماهیت جنگ اظهار کرد: جنگ به خودی خود سخت، محنت‌بار، تلفات‌آور و مشقت‌آور است، اما سؤال اینجاست که چه شد یک جنگ سخت و نابرابر در برابر اشرار عالم به «دفاع مقدس» تبدیل شد؟

نقش امام خمینی (ره) در شکل‌گیری فرهنگ دفاع مقدس

وی این تحول را هنر امام خمینی (ره) و هنر نظام اسلامی دانست و افزود: امام، خود تربیت‌یافته مکتب وحی، اهل‌بیت (ع) و عاشورا بود و توانست در شکل و محتوا، فرهنگ دین، اصول دین، فرهنگ اهل‌بیت (علیهم‌السلام) و بسترسازی ظهور را بر جبهه حاکم کند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه تصریح کرد: هنر امام این بود که جبهه را به یک دانشگاه و یک کارخانه انسان‌سازی تبدیل کرد؛ هم در شکل و هم در محتوا.

سردار معروفی برای تبیین این موضوع به نام‌گذاری یگان‌های دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در شکل، نام لشکر‌های ما ثارالله، عاشورا و علی‌بن‌ابی‌طالب (ع) بود، تیپ‌ها «حزب‌الله» و گردان‌ها نام‌هایی همچون مالک‌اشتر و یا مهدی (عج) داشتند و نام‌هایی مانند حنظله در یگان‌ها دیده می‌شد.

وی ادامه داد: حتی نام عملیات‌های ما نیز مقدس بود؛ رمضان، عاشورا، فجر و کربلا. رمز عملیات‌های ما نام مقدس پیامبر (ص)، حضرت صدیقه طاهره (س) و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) بود و پیشانی‌بند رزمندگان نیز که نماد آنان محسوب می‌شد، مزین به نام مقدس پیامبر (ص) و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) بود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه با بیان اینکه «شکل جنگ، دین بود»، گفت: محتوای جنگ نیز بر اساس اصول و مبانی دین و اهل‌بیت (علیهم‌السلام) شکل گرفت و یکی از جلوه‌های آن، حاکمیت برادری در جبهه بود.



رسالت‌محوری؛ شاخصه مهم رزمندگان دفاع مقدس

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه، «رسالت‌محوری» را یکی از ویژگی‌های مهم دوران دفاع مقدس دانست و گفت: در جبهه رسالت‌محوری حاکم بود، نه مأموریت‌محوری؛ یعنی انسان زمان، مکان و لباس را نمی‌شناخت و محور او رسالت بود.

وی در ادامه با اشاره به شهید سپهبد حاج‌قاسم سلیمانی، او را نمونه‌ای از همین فرهنگ دانست و اظهار کرد: الگوی این رسالت‌محوری برای ایران بزرگ و جهان اسلام، حاج‌قاسم سلیمانی است. اصالت محور همه وجود حاج‌قاسم بود و او پیام‌محور نبود؛ بلکه دستاورد نظام الهی و خروجی ولایت و انقلاب اسلامی و تربیت‌شده همان مکتب بود.

روایت سردار معروفی از انتخاب حاج‌قاسم سلیمانی به فرماندهی تیپ ثارالله

سردار معروفی سپس به روایت انتخاب فرماندهان سپاه در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: فرمانده کل سپاه در جنگ ۲۷ ساله بود و مسئول اطلاعات سپاه را بر عهده داشت. امام خمینی (ره) به او فرمود «آقا محسن، چند سالت است؟» و وقتی پاسخ شنید ۲۷ سال، فرمود از فردا فرمانده کل سپاه هستید.

سردار معروفی ادامه داد: در عملیات طریق‌القدس و برای فتح‌المبین قرار شد سپاه برای کرمان تیپ تشکیل دهد. آقا محسن بعدها نقل می‌کرد که شهید حسن باقری و شهید رشید را صدا زدم و گفتم برای کرمان چه کنیم؟ آنان گفتند در پل سابله، برادر جوانی به نام قاسم سلیمانی خوب می‌جنگید و خوب هدایت می‌کرد؛ او فرمانده گردان بود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه افزود: پرسیدند قاسم سلیمانی کجاست و گفتند در بیمارستان مشهد است. گفتند قاسم سلیمانی را بیاورید و او را از مشهد آوردند. سپس آقا محسن، فرماندهی تیپ ثارالله را به قاسم سلیمانی سپرد.

وی گفت: همین فردی که در سلسله‌مراتب پایین‌تر قرار داشت، به جبهه مقاومت رفت و ۲۱ سال عمل کرد و جنگ را به جای مرز‌های ما، هزار و ۲۰۰ کیلومتر در عمق دشمن قرار داد و برای نظام و ملت عزیز ایران بازدارندگی ایجاد کرد.

نبود سیاسی‌کاری در جبهه‌های دفاع مقدس

سردار معروفی با تأکید بر اینکه در جبهه سیاسی‌کاری جایی نداشت، اظهار کرد: در شهرستان‌ها و استان‌ها و در مسائل سیاسی و انتخابات ممکن بود افراد طرفدار افراد مختلف باشند، اما این علاقه‌مندی تا زمانی بود که سوار اتوبوس نشده و به جبهه نرفته بودند.

وی افزود: وقتی وارد جبهه، لشکر، تیپ، گردان، دسته، چادر و سنگر می‌شدند، حرف سیاسی وجود نداشت؛ چون هدف والا بود و اختلاف و انشقاق در جبهه جایی نداشت.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه تصریح کرد: در جبهه حاکمیت سیاسی‌کاری وجود نداشت و هیچ‌کجای جبهه به خاطر دعوای سیاسی، دشمن نفوذ نکرد و شکست نخوردیم.

جنگ صحنه عاشورا بود

وی با اشاره به حال‌وهوای عملیات‌های دفاع مقدس گفت: هیچ‌کجای جنگ، صحنه ما غیر از عاشورا نبود و به همین واسطه امام شهیدمان فرمود شب‌های عملیات کربلای ۵، شب‌های قدر جمهوری اسلامی است و پس از آن نیز فرمودند سپاه در شرق بصره و شلمچه، کربلا را مشق کرد.

پیوند دفاع مقدس با نبردهای سال‌های اخیر

سردار معروفی در ادامه سخنان خود به پیوند دفاع مقدس با جنگ‌های سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: نکته دوم، اتصال آن جنگ نابرابر هشت‌ساله به نبرد‌های جدید است. اگر در جنگ‌های دوم و سوم موفق شدیم، به این دلیل بود که پایه، اساس، چارچوب و عمل‌گرایی ما در دفاع مقدس شکل گرفته بود و همان را در جنگ ۱۲ روزه مشق کردیم.

وی افزود: امروز نیز اگر از جنگ ۴۰ روزه یا هفت‌ماهه سخن می‌گوییم، واقعیت این است که ما هفت ماه است درگیر جنگ هستیم و من در صحنه حضور دارم و هر شب و روز جنگ را می‌بینم.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه با اشاره به طرف مقابل این رویارویی گفت: با چه کسی می‌جنگیم؟ با نخستین ارتش قدرتمند دنیا، با فناوری منحصر‌به‌فرد و با کسی که خود را نخستین ابرقدرت می‌داند.

وی تأکید کرد: کشورهای اطراف ما تهدید اصلی نیستند؛ ما یک دشمن داریم؛ آمریکا در فرامنطقه و رژیم در منطقه که رژیم همان آمریکاست. دشمن ما آمریکاست و دیگران هدف اصلی نیستند.

معروفی گفت: امروز در مقابل نظام مقدس جمهوری اسلامی، ملت بزرگ ایران و آنچه او «ابرقدرت اسلام» خواند، ایستاده است و ایران در این رویارویی، به گفته وی، طی ۱۵ ماه در برابر دشمن ایستادگی کرده و آن را با شکست و عقب‌نشینی مواجه کرده است.

ضرورت پیوند گذشته دفاع مقدس با آینده کشور

وی با تأکید بر ضرورت پیوند گذشته و حال و ترسیم آینده افزود: باید صحنه‌های گذشته مقدس را به حال پیوند بزنیم و آینده را ترسیم کنیم. یکی از این عرصه‌ها، تولید قدرت «جان‌فدایان» است و این موضوع نشانه هوشمندی ملت ایران است.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه، هوشمندی ملت ایران را ترکیبی از دو مؤلفه دانست و گفت: ملت ایران در این ۱۵ ماه ثابت کرد که هم در جنگ سخت موفق است و هم در جنگ نرم؛ اجازه نداد دشمن ذهن مردم را تصرف کند.

وی با اشاره به حضور مردم در تهران و ادامه این حرکت در استان‌ها اظهار کرد: تا ساعت دو و نیم بعدازظهر تهران در صحنه حضور داشت و امروز کرمان و در روزهای بعد نیز شهرستان‌ها ادامه‌دهنده این حرکت خواهند بود. این هوشمندی ملت بزرگ ایران است.

لزوم تبعیت از رهبری و حفظ وحدت ملی

معروفی خاطرنشان کرد: ما باید با همه توان و با تبعیت از رهبر عزیز و معظم انقلاب، فرمان ایشان مبنی بر مراقبت از وحدت و تولید قدرت برای نظام را مراعات و از آن مراقبت کنیم.

وی یکی از صحنه‌های تولید قدرت را «خیابان» دانست و گفت: خیابان، میدان را پشتیبانی می‌کند؛ خیابان سوخت موشک سیدمجید را در نبرد پشتیبانی می‌کند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه افزود: این خیابان است که در آنجا قدرت تولید می‌کند؛ همین خیابان است که در حوزه دیپلماسی قدرت می‌دهد تا اراده ملت ایران در مجامع بین‌المللی تحمیل و میدان در مجامع بین‌المللی تثبیت شود.

وی تصریح کرد: مذاکره، خود ابزار است و باید از این پشتوانه مراقبت کرد. باید «جان‌فدایی» را مراقبت کرد و نگاه سیاسی، قومی، مذهبی یا رنگارنگ به این حرکت نداشت.

معروفی گفت: همه ملت ایران جان‌فدایان هستند و همه ملت ایران پای حقیقت خود ایستاده‌اند تا از حقیقت خود دفاع کنند.

تأکید سردار معروفی بر هوشیاری در برابر دشمن

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه دشمن قابل اعتماد نیست، اظهار کرد: دشمن ما غیرقابل اعتماد، غیرقابل اطمینان و غیرقابل پیش‌بینی است؛ بنابراین هوشمندی ما نیز باید قوی‌تر باشد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه همچنین از موضع‌گیری رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل قدردانی کرد و گفت: آن موضع‌گیری، از نگاه من، هویت ملت ایران، قدرت ملت ایران و شجاعت ملت ایران را نشان داد؛ شجاعتی که در این هفت ماه، دنیا را تحت تأثیر قرار داد.

وی افزود: این موضع‌گیری، نشانه عبور از مقاومت و استقامت در کنار ولایت و رهبری بود؛ موضع‌گیری در خانه کفر، در برابر کسی که با او در جنگ هستید، در برابر کسی که به گفته وی خبیث است و کوتاه نمی‌آید و با تزویر، عملیات روانی و جنگ ترکیبی و عملیات رسانه‌ای گسترده، موضوعات خود را دنبال می‌کند.

معروفی با بیان اینکه دشمن طی این ۱۵ ماه به گفته وی به خواسته‌های خود نرسیده است، گفت: این حرف، از نگاه من، بلوف نیست؛ حقیقتی است که هم پشت پرده و هم در میدان دیده می‌شود.

وی افزود: من دو هفته پیش در نبرد دریایی بودم و دقیق می‌دانیم چه اتفاقی می‌افتد و دشمن چه اقداماتی انجام می‌دهد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه با تشریح اقداماتی که به گفته وی از سوی دشمن دنبال شده است، اظهار کرد: تمام تلاش دشمن برای نابودی جمهوری اسلامی و ملت ایران و تسلیم کردن مردم و کشاندن آنان به سازش، بی‌نتیجه مانده است.

به گفته سردار معروفی، پروژه تسلیم و سازش در ایران مردود است و اقدامات دشمن در جنگ نظامی تمام‌عیار، اقدامات امنیتی، تلاش برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز، محاصره دریایی، فشار حداکثری اقتصادی، بسیج تروریست‌ها و گروهک‌های تجزیه‌طلب، تحرکات منافقین و آنچه او «عقبه غربگرای بزدل و ترسو در داخل برای شورش و اغتشاش» خواند، به نتیجه نرسیده است.

شکست دشمن

معروفی گفت: دشمن هرچه توان نظامی داشت، به عنوان بزرگ‌ترین ارتش دنیا، پای کار آورد و به گفته وی در همه صحنه‌ها شکست خورد و عقب رفت.

وی افزود: دشمن، به گفته او، در هیچ‌یک از اهداف راهبردی و اهداف فرعی خود به نتیجه نرسید و در ۱۲ کشور پایگاه‌هایش متزلزل شد و عقب‌نشینی کرد.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه در ادامه با اشاره به رژیم اسرائیل گفت: در رژیم نیز گروهی در دنیا وجود دارند و برخی کشورهای بزرگ به این دشمن و آمریکا جرئت نمی‌کنند حتی چپ نگاه کنند؛ اما ملت ایران، به گفته وی، آن را شکست داده و به عقب رانده است.

وی درباره برخی دیدگاه‌ها مبنی بر اینکه به جای مناطق دیگر باید رژیم هدف قرار می‌گرفت، اظهار کرد: رژیم یعنی آمریکا؛ باید آمریکا برود تا رژیم نیز از بین برود.

معروفی همچنین با اشاره به تحرکات پایان شهریور و سالگرد وقایع گذشته گفت: هر تلاش و سناریویی برای این تحرکات به نتیجه نرسید و امروز نیز با وجود همه سختی‌ها، مردم، مسئولان و بسیجیان، میدان را حفظ کرده و آن را ادامه می‌دهند.



مردم؛ عامل اصلی عبور از بحران‌ها و افزایش تاب‌آوری ملی

وی در ادامه تأکید کرد: مردم، رمز پیروزی ما برای عبور از بقا، رسیدن به ثبات و ایجاد تاب‌آوری ملی هستند؛ خیابان، خیابان و خیابان.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه افزود: دشمن می‌خواست مدارس و دانشگاه‌ها بازگشایی نشوند، اما نتیجه برعکس شد و مردم و جامعه مسیر خود را ادامه دادند.

باید هوشیار بود

معروفی در پایان خطاب به مردم استان کرمان گفت: مردم عزیز، نازنین و نجیب استان کرمان و نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی، قاطعانه و هوشمندانه در رصد دشمن و در برخورد تهاجمی با دشمن مصمم هستند تا از کشور عزیزمان، ملت عزیزمان، ناموسمان، خاکمان و انقلاب عزیزمان دفاع کنند و آنان جان‌فدای واقعی هستند.

وی تأکید کرد: ما باید تبعیت از امام مسلمین و رهبر معظم انقلاب را در دستور کار جدی خود قرار دهیم و مراقب باشیم خطی که دشمن در رسانه‌ها دنبال می‌کند، با تحریک جبهه انقلاب و انقلابیون همراه نشود.

معاون فرهنگی، اجتماعی و رسانه سپاه با اشاره به آنچه وی تلاش دشمن برای ایجاد فاصله میان مردم و رهبری عنوان کرد، گفت: دشمن بسیار خبیث است و نسبت به این خانواده کینه دارد؛ بنابراین باید هوشیار بود.

وی خاطرنشان کرد: زیبایی کار مردم ایران این بود که در غیاب امام و رهبرمان نیز بیعت خود را نشان دادیم و با پای جان پای این بیعت خواهیم ایستاد تا بتوانیم به اهداف والای انقلاب اسلامی برسیم.

پربازدیدترین آخرین اخبار