کد خبر:۱۱۸۲۱۳۳

مطالعات حریم گسلی ۳۵ شهر تمام شد

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مطابق با ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور و همچنین استاندارد ۲۸۰۰ نسبت به شناسایی حریم گسلی شهرها مسئولیت یافت که این کار از سال‌های گذشته برای ۳۹ شهر آغاز شد. هم اکنون، مطالعات حریم ۳۵ شهر به اتمام رسیده و انجام مطالعات ۴ شهر دیگر نیز به مرور در برنامه قرار دارد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با شناسایی حریم گسل‌ها و تدوین ضوابط ساخت و ساز در این مناطق، به دنبال کاهش مخاطرات زلزله و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها است. این اقدام به دلیل قرارگیری ایران در کمربند لرزه‌خیز جهان و اهمیت زیرساخت‌های حیاتی کشور انجام می‌شود.

شناسایی حریم گسل‌ها و ضوابط ساخت و ساز

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، به عنوان بازوی پژوهشی وزارت راه و شهرسازی، از دهه گذشته شناسایی حریم گسل‌ها را در دستور کار خود قرار داده است. این مرکز با توجه به قرارگیری ایران در مناطق زلزله‌خیز، درصدد است تا مخاطرات مرتبط با ساخت و ساز در این مناطق را کاهش دهد.

مسئولیت‌های قانونی مرکز تحقیقات

این مرکز بر اساس آیین‌نامه ۲۸۰۰ (آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله) و ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور، مسئولیت ویژه‌ای در شناسایی حریم گسل‌های اصلی بر عهده دارد. همچنین، بر اساس این قانون، ساختمان‌های حاوی مواد خطرزا که می‌توانند در زمان زلزله باعث سوانح گسترده شوند، در فهرست ممنوعیت ساخت و ساز قرار گرفته‌اند.

همکاری با معاونت معماری و شهرسازی

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با همکاری معاونت معماری و شهرسازی، اقدام به شناسایی و معرفی حریم گسل‌ها کرده و این موضوع را در شورای عالی شهرسازی و معماری مطرح می‌کند. پس از تصویب این حریم‌ها، ممنوعیت ساخت و ساز در آن مناطق به استانداران و دیگر مسئولان ابلاغ خواهد شد.

پیشرفت برنامه شناسایی حریم گسل‌ها

از سال‌های گذشته، برنامه شناسایی حریم گسل‌ها برای ۳۹ شهر آغاز شده است. تاکنون مطالعات حریم ۳۵ شهر به پایان رسیده و ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسل‌های اصلی ۶ شهر ابلاغ و اجرایی شده است. همچنین، مطالعات ۴ شهر دیگر نیز در حال انجام است.

ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در ۶ کلانشهر

در مرحله نخست این طرح، ۶ کلانشهر شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. نقشه‌های حریم گسلی این شهرها پس از تأیید در کارگروه مخاطرات استان‌ها و شورای‌عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده و نهادهای ذی‌ربط برای پیاده‌سازی آن مسئولیت دارند.

شناسایی حریم گسلی ۹ شهر دیگر

در مرحله دوم این طرح، ۹ شهر دیگر شامل بم، شیراز، ساری، قائمشهر، لاهیجان، ارومیه، گرگان، سی سخت و اردبیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. این مرحله شامل جمع‌آوری اطلاعات پایه و مطالعات تخصصی بوده که نتایج آن به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ارائه شده است.

مراحل آینده

در مرحله سوم، شناسایی حریم گسلی ۲۴ شهر دیگر در حال انجام است. هم‌اکنون مطالعات حریم گسلی ۲۰ شهر از جمله اهواز، بوشهر، قم، ساوه، رشت، خوی و سمنان به پایان رسیده و مطالعات ۴ شهر دیگر نیز در برنامه قرار دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار