علی معتمدی پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو بیان کرد: طرح پرورش هزار تنی ماهی خاویاری روستای دهشیخ بخش پاتاوه یکی از طرحهای بینظیر پرورش ماهی هست و این طرح دومین طرح کشور، پس از جویبار مازندران و حتی خاورمیانه است.
معتمدی پور مزرعه ماهیان خاویاری اسلامی را با عنوان مراورید اولین مزرعه احداثی در این استان اعلام کرد و گفت: بعد از آن ۲ طرح دیگر ماهیان خاویاری را در منطقه خیرآباد گچساران احداث شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه سرمایهگذار با وجود حجم بالای کار فقط یک میلیارد تومان تسهیلات گرفته است افزود: در فاز توسعه این طرح به تسهیلات ساخت و سرمایه در گردش نیاز خواهد بود و جهاد کشاورزی از این طرح موفق حمایت خواهد کرد.
معتدی پور تصریح کرد:دوره بهرهبرداری گونههای مختلف بین پنج تا ۱۰ سال است و از آنجایی که عمده مصرف خاویار در خارج از کشور است باید همه نهادهای متولی کمک کنند که مسیر صادرات این محصول ارزشمند و گرانقیمت هموار شود.
اسلامی سرمایه گذرطرح پرورش خاویار کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار گروه استانها خبرگزاری دانشجو گفت: این مجموعه ۱۰ سال پیش احداث شده و برای ۷۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
وی با بیان اینکه زمین این طرح ۱۴ هکتار است که تاکنون پنج هکتار آن به اجرای طرح اختصاص یافته است افزود: چند نوع ماهی خاویاری از جمله فیل ماهی، اوزونبرون، سیبری و استرلیاد در این مجموعه پرورش داده میشود.
سرمایه گذرطرح پرورش خاویار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: اجرای این طرح خدمت بزرگی به استان و کشور است و از لحاظ درآمد و تامین امنیت غذایی بسیار کمک کننده خواهد بود.
اسلامی ابراز کرد: قیمت خاویار فیل ماهی ۲۵ میلیون تومان و استرلیاد هشت میلیون تومان است و در یک ماه گذشته تجار کویتی برای خاویار به این مزرعه مراجعه کرده بودند.
کهگیلویه و بویراحمد بهشت آبزی پروری بوده و در مسیر قطب شدن تولید بخش شیلات قرار گرفته است.