کد خبر:۱۱۸۶۴۵۴

همبستگی مردم لبنان در جنگ علی رغم اختلافات سیاسی

لبنان کشوری با ۶ میلیون جمعیت متنوع ترین کشور خاورمیانه از لحاظ دینی است، نظام سیاسی این کشور جمهوری پارلمانی و طوایف دینی ساختار سیاسی این کشور را تشکیل می‌دهند هر طایفه نیز دارای سهمیه‌های مشخص در پارلمان و ساختار حکومت است.

به گزارش گروه بین الملل دانشجو، مردم و احزاب لبنان در جنگ علیه رژیم صیهونیستی علی رغم اختلافات سیاسی ودینی زیاد در کنار هم قرار گرفتند.

لبنان کشوری با ۶ میلیون جمعیت متنوع ترین کشور خاورمیانه از لحاظ دینی است، نظام سیاسی این کشور جمهوری پارلمانی و طوایف دینی ساختار سیاسی این کشور را تشکیل می‌دهند هر طایفه نیز دارای سهمیه‌های مشخص در پارلمان و ساختار حکومت است.
لبنان از طوایف دینی زیادی تشکیل شده است و این موضوع یکی از دلایل اختلافات سیاسی زیاد در لبنان است به طوری که این کشور دو سالی است که ریس جمهور ندارد اما با ورود لبنان به جنگ اخیر با رژیم صهیونستی و دفاع از فلسطین شاهد تغییرات سیاسی و اجتماعی زبادی بین مردم و احزاب سیاسی لبنان بودیم.

تغییر رویه سیاسی احزاب لبنان
اکثریت احزاب و جریانات سیاسی لبنان با وجود اختلاف نظر سیاسی و تفاوت دیدگاه با حزب‌الله از زمان شروع جنگ بین رژیم صهونیستی و محور مقاومت در اتحاد کامل قرار گرفتند و با رویکرد حمایتی خود در کنار حزب‌الله ایستادند.
احزابی مثل «جنبش امل» که یکی از دو حزب بزرگ شیعه در لبنان است ضمن تاکید بر حفظ و وحدت ملی موضعی کاملا حمایتی از حزب الله دارند و نبیه بری  رهبر این جنبش و ریس پالمان لبنان، در دیداری که با مقام معظم رهبری داشت گفت : لبنان نمی توانست در برابر کشتار مردم غزه ساکت بماند ، از این رو مقاومت وارد میدان شد، در مجموع این مواضع نشان دهنده اتحاد استراژیک حزب الله و جنبش امل است . احزاب اهل سنت و «دروَزی» هم با وجود اختلاف نظر در مسائل مختلف در تقابل با رژیم صهیونیستی در کنار مقاومت ایستاده‌اند.
افرادی همچون سعد حریری، نخست وزیر سابق لبنان که مدت‌ها از سیاست کناره‌گیری کرده است و موضع گیری چندانی در فضای لبنان نداشت در حمایت از مردم فلسطین و لبنان در کنار حزب‌الله قرار گرفت حتی نجیب میقاتی نخست‌وزیر پيشبرد امور لبنان از جمله شخصیت هایی بود که در ساختار سیاسی لبنان جزو منتقدان حزب‌الله تعریف می شود اما در طول دوران جنگ هیچ موضع انتقادی نسبت به حزب الله نداشت و برخی موارد از این مواضع حمایت می‌کرد.
حزب مسیحی «جریان ملی آزاد» به رهبری جبران باسیل با وجود اینکه در ماه های اولیه منتقد حزب‌الله بود و نحوه ورود حزب‌الله را به جنگ را به چالش می‌کشید اما در طول چندماه اخیر مواضع روشنی علیه رژیم صهیونیستی گرفته‌است و ضمن محکوم کردن انفجار پیجرها صریحا اعلام کردند در کنار مقاومت و هر گروهی که با اسرائیل مقابله کند می‌ایستد.
سلمان فرنجیه ریس حزب تیار المرده که از هم پیمانان مسیحی حزب الله او هم به ایستادن در کنار متحدان خود از جمله حزب الله تاکید داشت اما در این میان احزابی هستند که اختلافات انها نه تنها کمتر نشد بلکه بیشتر هم شد گروه القوات اللبنانیه به رهبری جعجع و حزب محافظه کار لبنان به رهبری سامی
جمیل در میان مسیحیان دو حزبی که همواره در اختلاف با حزب الله هستند و معتقد ند که حزب الله نباید در حمایت از حماس وارد جنگ میشد و این دو حزب بارها موضع گیری های سیاسی تندی نسبت به حزب الله داشتند و هنوز هم ادامه دارد در مجموع این جنگ باعث قرار گرفتن بیشتر احزاب سیاسی
لبنان در کنار هم شد هر چند اختلافات هنوز و جود دارد از میزان قابل توجهی از ان کاسته شده است


وضعیت اجتماعی مردم لبنان در دوران جنگ
رژیم صهیونیستی که به ناقض حقوق بشر بودن عادت دارد با حمله به لبنان اثرات اجتماعی مخربی را به منطقه ضاحیه جنوبی و شهر بیروت به عنوان پایتخت لبنان تحمیل کرد به طوری که باعت پناهنده شدن 2/1 میلیون نفر از لبنان شد.
کشور لبنان برای پناهندگان بیش از ۸۰۰ پناهگاه ایجاد کرد اما طبق گفته سازمان ملل پناهگاه‌هایی که دولت لبنان ایجاد کرده همگی پر شده است و بیش از ظرفیت‌ موجود پناهنده در خود جای داده‌اند و پناهندگان بیشتر به دنبال سر پناهی در جنوب لبنان، دره بقاع و حومه جنوبی بیروت هستند.
نکته مهم و حایز اهمیت در این جنگ رفتار شهروندان مسیحی نسبت به پناهندگان ،علی رغم اختلافات دینی و سیاسی با توجه به شرایط بسیار اسفناک اقتصادی بود ،شهروند مسیحی اهل اهدن لبنان در جواب رفتار مسیحیان با اورگان جنوب چگونه است گفت : در ابتدا که به انها خوش امد می گوییم و در ضمن کلمه اورگان را دوست نداریم ، انها داخل خانه های ما قرار دارند و ما بیرونیم و در همه چیز با انها مثل خودمان رفتار میکنیم و نباید از انها غفلت کرد و کسی نباید بدون سقف بخوابد و همه چیز از جمله مواد غذایی ، پتو ،شیر بچه و.. در اختیار انها قرار داده ایم .

طبق داده‌های سازمان ملل متحد ۴۷ درصد از پناهندگان لبنانی کودکان هستند که این افراد علاوه بر نبود جای مناسب برای زندگی از مشکلاتی همچون کمبود غذا و تجهیزات پزشکی رنج می‌برند به طوری که سازمان بهداشت جهانی درباره احتمال شیوه بیماری در لبنان هشدار داد با توجه به اینکه حمله رژیم صهیونیستی به تعداد زیادی از مراکز درمانی مثل بیمارستان مرجیون خدمت‌رسانی به بیماران و مجروحان را با اختلال مواجه کرده است.
طی حمله‌های ادامه‌دار رژیم صهیونیستی و با توجه به پناهگاه شدن مدارس لبنان ۴۸۰ هزار دانش آموز لبنانی از تحصیل محروم شده‌اند اگر چه دولت لبنان سال تحصیلی در این کشور را به ۴ نوامبر (۱۴ آبان) به تعویق انداخت اما بسیاری شک دارند تا آن زمان امکان آغاز سال تحصیلی جدید باشد.
حمله رژیم صهیونیستی نه تنها اختلافات احزاب سیاسی لبنان را بیشتر نکرد بلکه اتحاد این احزاب را افزایش داد و به نقاط سیاسی مشترک رسیدند و همه احزاب بر دفاع و حمایت از مردم نظر یکسانی دارند حتی با شهید شدن چند تن از چهره‌های اصلی مقاومت مثل سید حسن نصرالله، باز هم در کنار حزب‌الله به مقاومت ادامه می‌دهند و اما از طرفی اثرات مخرب اجتماعی از حملات رژیم صهیونیستی را نمی‌توان ناديده گرفت و روز به روز شرایط مردم در حال سخت تر شدن است.
نوشته: ساسان سوری

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار