کد خبر:۱۲۴۶۶۸۲

ایهود باراک: کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها فاجعه‌بار خواهد بود

نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی درباره پیامد‌های طرح انتقال اجباری فلسطینی‌ها از غزه هشدار جدی داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو ایهود باراک، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی، در گفت‌و‌گو با شبکه سی‌ان‌ان هشدار داد که برنامه‌های کابینه بنیامین نتانیاهو برای «کوچاندن اجباری فلسطینی‌های غزه»، عواقب وخیمی در پی خواهد داشت. این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی اخیراً راهبرد جدیدی برای «تقسیم غزه» و کنترل بخش‌های بیشتری از این منطقه در پیش گرفته است. 

باراک در پاسخ به این پرسش که آیا کابینه نتانیاهو عملاً در حال برنامه‌ریزی برای اشغال دوباره غزه است، گفت: «این مسئله تا حدی عجیب به نظر می‌رسد، اما شواهد نشان می‌دهد که آنها به نوعی در این مسیر گام برمی‌دارند. نتانیاهو تشکیلاتی را زیر نظر وزیر دفاع ایجاد کرده که وظیفه آن انتقال فلسطینی‌هایی است که مایل به ترک غزه هستند.» 

وی با اشاره به عدم تمایل فلسطینی‌ها به ترک غزه، افزود: «اگر مقصد مهاجرت نیویورک یا آمریکای شمالی بود، شاید ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر حاضر به ترک غزه می‌شدند، اما وقتی مقصد آنها «سومالی‌لند» یا مناطق مشابه باشد، هیچ‌کس تمایلی به این کار نخواهد داشت. در هر صورت، این طرح کاملاً نشدنی است.» 

باراک همچنین به اظهارات اخیر دونالد ترامپدرباره انتقال فلسطینی‌ها و نقش او در آشفتگی اوضاع اشاره کرد و گفت: «به نظر من، مطرح کردن این مسئله از سوی ترامپ روشی بود برای به‌هم‌ریختن اوضاع و وادار کردن اسرائیل، مصر و عربستان به ارائه پیشنهاد‌های واقع‌بینانه‌تر. حتی ترامپ و مشاورانش هم می‌دانند که این طرح غیرعملی است.» 

نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال مخالفت ارتش رژیم صهیونیستی با طرح کوچاندن اجباری دو میلیون فلسطینی، گفت: «امیدوارم این‌گونه باشد. ممکن است ارتش مخالفت کند، زیرا چنین اقدامی بسیار پرهزینه خواهد بود و جامعه بین‌المللی مقامات و افسران اسرائیلی را تحت پیگرد قرار خواهد داد.» 

وی در پایان با تأکید بر نیاز به راهبرد واقع‌بینانه گفت: «این طرح یک راهبرد مناسب برای فرماندهی نظامی نیست. مقامات اسرائیلی باید آینده‌نگر باشند و تصمیمات خود را بر اساس واقعیت‌های عینی بگیرند، در غیر این صورت، اسرائیل بهای سنگینی برای این اشتباهات خواهد پرداخت.» 

طرح انتقال اجباری فلسطینی‌ها با هشدار‌های جدی از سوی مقامات سابق اسرائیلی مواجه شده است. این برنامه از نظر عملی و سیاسی غیرواقع‌بینانه ارزیابی می‌شود و اجرای آن ممکن است با مخالفت ارتش و تحریم‌های بین‌المللی رو‌به‌رو شود. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار