به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، زونگ پیوو سفیر جدید جمهوری خلق چین در تهران با حضور در مجلس شورای اسلامی با منوچهر متکی رئیس شورای بین المجالس ایران در IPU دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، متکی مناسبات ایران و چین را ریشه دار، عمیق و تاریخی خواند و با اشاره به تجارب شخصیاش در مجلس و وزارت امور خارجه بر ضرورت عملیاتی شدن توافقات بین دو کشور تاکید کرد.
رئیس کمیته دیپلماسی اقتصادی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: برنامه توسعه دیپلماسی پارلمانی در مناسبات دوجانبه و چندجانبه در آیندهی نزدیک، با طرح ابتکاری نشست هماندیشی با سفرای کشورهای همسو، زمینه را برای همکاری بین پارلمانی با جمهوری خلق چین و دیگر شرکای راهبردی در این عرصه آماده خواهد کرد.
رئیس شورای بین المجالس ایران ضمن تشکر از مواضع هیات پارلمانی چین در حمایت از قطعنامه اضطراری حمایت از مردم مظلوم و مقتدر فلسطین و لبنان گفت: انتظار میرود دولت در شورای امنیت در مقابل یکجانبهگرایی آمریکا و دفاع از فلسطین و لبنان ایستادگی کند.
وی ابراز امیدواری کرد چین از طرح تأسیس اتحادیه مقابله با تحریم حمایت نماید.
در ادامه سمیه رفیعی نماینده مردم تهران ضمن اشاره به سابقه تاریخی و قدیمی مجلس ایران و دیپلماسی پارلمانی در کشورمان به مسائل زیست محیطی و رویدادهای مشترک در حوزه محیط زیست با کشور چین پرداخت.
رئیس کمیته محیط زیست کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اهمیت حوزه ابریشم در صنایع کشاورزی برای دو کشور گفت: در روزهای آینده قرار است بیست و نهمین نشست تغییرات اقلیم موسوم به COP در کشور آذربایجان شهر باکو برگزار گردد که همفکری و همسویی دو هیات پارلمانی ایران و چین درخصوص نتیجه و دستاورد نشست بسیار حائز اهمیت است.
زونگ پی وو سفیر جمهوری خلق چین در ایران نیز با اشاره به دیدار اخیر رؤسای جمهور دو کشور در حاشیه نشست بریکس گفت: مشترکات دو کشور از جمله تاریخ و تمدن درخشان چندین هزار ساله مناسبات فیمابین پس از برقراری روابط رسمی دیپلماتیک میان دو کشور همواره رو به رشد و دارای سیر صعودی و مثبت ارزیابی میشود.
همچنین وی افزود: دیدارهای دوجانبه در ظرفیت دیپلماسی پارلمانی و رسمی می تواند گام مهمی در راستای اجرای توافقات بین دو کشور رقم بزند.
زونگ پی وو همچنین از تمایل کشور متبوعش برای همکاری با کشورمان در زمینه های کشاورزی، محیط زیست، بازرگانی و گردشگری خبر داد و افزود: پیشبینی میشود سالجاری بیش از ۵۰ هزار روادید برای سفر ایرانیان به سرزمین چین صادر شود که این آمار نشانه حسن نیست طرفین به یکدیگر است.