به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید سعید میرنظامی مدیرکل استاندارد استان مرکزی روز شنبه در جمع خبرنگاران در اراک، گفت: تکنولوژی ایرالکو اراک قدیمی و آلاینده است، موضوع آلایندگی ایرالکو بارها مورد بررسی قرار گرفته و مقرر بوده از سال ۸۶ تا سال ۸۹، آندسازی این واحد صنعتی به شهرک صنعتی خیرآباد منتقل شود اما همچنان محقق نشده است. وی بیان کرد: آندسازی شرکت ایرالکو از زمان تعیبن شده برای افتتاح تاکنون، ۱۴ سال عقب است و سایت کربن صنعت نیز روند کندی دارد و با این شکل، ساخت مجتمع آندسازی تا ۱۰ سال آتی هم امکان پذیر نیست. مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: محل ایجاد آندسازی آلومینیوم جاده و زیرساخت لازم را ندارد، و حداقلها در این مجتمع صورت نگرفته است.
میرنظامی عنوان کرد: این اداره در راستای فعالیت طلا فروشیها ورود پیدا کرده و در این راستا تعدادی از فعالین این بخش به دادگاه معرفی و تعدادی هم در کمیسیون ماده ۴۲ اعمال قانون شدند. وی اظهار کرد: از یکهزار و ۱۸۳ واحد موجود در استان مرکزی، ۷۹۰ واحد فعال مشمول استاندارد اجباری وجود دارد و این واحدها به صورت مستمر بازرسی و نمونهبرداری میشود. مدیرکل استاندارد استان مرکزی اضافه کرد: ۲ هزار و ۴۹۳ فقره بازرسی توسط استاندارد این استان از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال صورت گرفته است. میرنظامی بیان کرد: چهار هزار و ۶۶۰ مرحله نمونهبرداری در این مدت صورت گرفته و بر اساس قانون وقتی کالایی تولید مشمول استاندارد اجباری باشد، باید حداقل چهار بار در سال نمونهبرداری شود. وی گفت: بعد از اینکه بازرسی و نمونهبرداری انجام شد، برخی موارد منجر به صدور پروانه و تمدید پروانه می شود که طی یک سال گذشته ۱۲۲ فقره پروانه مشمول استاندارد اجباری و ۹ فقره پروانه تشویقی صادر شد.
مدیرکل استاندارد استان مرکزی افزود: ۴۸۰ فقره پروانه استاندارد اجباری از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال تمدید شد که این تمدیدها بعد از چهار مرحله نمونهبرداری صورت گرفته است.میرنظامی با بیان اینکه، ۲۶ پروانه تشویقی نیز تمدید شده، گفت: واحدی تولیدی که کیفیت را رعایت نکند اعمال قانون میشود و در یک سال گذشته ۱۸۶ پروانه اجباری و ۱۴ پروانه تشویقی ابطال شده است. وی تصریح کرد: وقتی پروانه اجباری ابطال میشود، چون مشمول استاندارد اجباری است، دیگر اجازه تولید انبوه، توزیع، بستهبندی و فروش در سطح بازار را ندارد و کالاهای آن باید جمعآوری شوند و اگر کیفیت کالا نباشد، باید تولیدات امحا شود. مدیرکل استاندارد استان مرکزی ادامه داد: کالاهای تشویقی که ابطال شوند، اجازه استفاده از نشان استاندارد را ندارند. میرنظامی گفت: ۱۹۸ پروانه اجباری از مهرماه سال گذشته تا مهرماه امسال در استان مرکزی تعلیق شده که ۱۱۱ مورد با رفع تعلیق همراه شد.
وی تاکید کرد: اداره کل استاندارد متولی قاچاق نیست اما با هر کالایی که نشان استاندارد و برچسب انرژی مرتبط با استاندارد داشته باشد، در ارتباط است. مدیرکل استاندارد استان مرکزی اضافه کرد: کالایی که نشان استاندارد دارد اما کیفیت نداشته باشد با جدیت دنبال میشود اما ادعای آن باید ثابت شود و اگر این امر به اثبات برسد، به صورت کامل و ۱۰۰ درصد خسارت ذینفع پرداخت میشود. میرنظامی عنوان کرد: اگر مردم کالایی را مصرف میکنند و احساس میکنند کیفیت مورد نظر را ندارد، باید به ادارهکل استاندارد اعلام کنند. وی با بیان اینکه، هیچ شهرداری در استان مرکزی وجود ندارد که از استاندارد اخطار دریافت نکرده باشد، گفت: از ابتدای امسال تاکنون از ۴۵۰ مورد تجهیزات شهربازی نیز در این استان بازرسی شده است.