به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو از وزارت نیرو، بیست ونهمین کنفرانس کشورهای عضو پیمان تغییرات آب وهوایی سازمان ملل متحد (کاپ ۲۹) در ١٨ نوامبر ٢٠٢٣ (٢٨ آبان ۱۴۰۳) سال جاری در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار میشود.
این کنفرانس که به دنبال رسیدن به توافق بر سریک سازو کار مالی جدید برای کاهش تولید گازهای گلخانهای در جهان است، بر سر تعیین یک هدف مالی جاهطلبانه برای کشورهای آسیب پذیر و کمتر توسعه یافته تمرکز خواهد کرد و قرار است که درآن منابع مالی لازم برای زیرساختهای اقلیمی و گذار به انرژیهای تجدیدپذیر در کشورهای در حال توسعه فراهم شود.
در کنفرانس باکو یکی از مهمترین دستور کارها، مسئله چارچوبی برای تأمین مالی تحقق یافتن اهداف اقلیمی به نام اهداف تجمیعی کیفی جدید (NCQG) است که روشهای تأمین مالی را بدون فشار وارد شدن بر کشورهای درحال توسعه دنبال کند.
در محل کنفرانس «کاپ ۲۹» یعنی ورزشگاه باکو، هم اکنون از روغن نباتی هیدروژنه به عنوان منبع تولید انرژی استفاده میشود.
این حامل انرژی یک منبع سوخت کم کربن است که انتشار گازهای گلخانهای که در طی احتراق آن منتشر میشود، با دی اکسیدکربن جذب شده توسط زیست توده مورد استفاده در تولید آن جبران شده و آن را جایگزین پایدارتری برای سوختهای فسیلی معمولی کند.
هدفگذاری کنفرانسهای سه گانه موسوم به ترویکا، در گام نخست در «کاپ ۲۸» در امارات، تنظیم و تعیین مسیر برای آینده، در ادامه تأمین مالی و پشتیبانی از پروژهها و برنامههای کشورهای در حال توسعه در «کاپ ۲۹» در آذربایجان و در نهایت به روز رسانی تعهدات اقلیمی جدید همه کشورها در «کاپ ۳۰» در برزیل بوده است.
این بار چین برخلاف سالهای گذشته به صورت فعال در مذاکرات قبل از کاپ شرکت داشته و به دنبال آن است که تأمین مالی صندوق تغییرات اقلیمی بیشتراز طرف کشورهای توسعه یافته و ثروتمند انجام شود.
تا این لحظه بشر راهکار اساسی مقابله با تغییرات اقلیمی که کشف کرده، تنها از روش همکاریها و توافقات مالی بین المللی به خصوص در حال توسعه بوده است و در «کاپ ۲۹» اهمیت ویژهای به برنامههای بینالمللی برای افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر و ذخیره سازی انرژی تدارک دیده شده است.