به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه "هندلزبلات" در مطلبی نوشت: بریتانیا برای جنگ تجاری قریب الوقوع اتحادیه اروپا با آمریکا آماده میشود.
این روزنامه در ادامه نوشت: انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریکا این نگرانی را در بریتانیا ایجاد کرده است که لندن هم در یک جنگ تجاری قریب الوقوع بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا گرفتار شود.
دولت انگلیس به رهبری حزب کارگر ظاهراً در این شرایط میخواهد با عملگرایی نوعاً بریتانیایی با هر دوی این سناریوها مقابله کند. لندن احتمالاً به توافق تجارت آزاد با ایالات متحده امیدوار است و همچنین به دنبال نزدیکی به اتحادیه اروپا است. مدل این ایده «بریتانیای جهانی» است که با آن بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس میخواست انگلیس را به جایگاه مهمی در اقتصاد جهانی پس از برگزیت تبدیل کند.
در ادامه این مطلب آمده است: زمانی که بوریس جانسون، نخست وزیر سابق بریتانیا پس از خروج از اتحادیه اروپا روابط سیاسی خود را با اتحادیه اروپا قطع کرد، اما در عین حال میخواست دسترسی صادرات بریتانیا به بازار داخلی اروپا را حفظ کند، متهم شد که میخواهد همزمان در دو عروسی برقصد. این دقیقا همان تاکتیکی است که "پیتر ماندلسون"، سیاستمدار حزب کارگر، اکنون خواستار آن است. وی شانس زیادی برای تبدیل شدن به سفیر بعدی انگلیس در ایالات متحده آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ دارد.
وی که کمیسر سابق بازرگانی اتحادیه اروپا است اعلام کرد علیرغم تعرفههای عمومی وارداتی که ترامپ اعلام کرده است، دولت لندن امیدوار است با رئیسجمهور آینده آمریکا برخورد ویژه شود. وی گفت: ما باید بهترینهای هر دو دنیا را داشته باشیم. وی در عین حال خواهان ترمیم روابط تجاری انگلیس با همسایگان اروپایی خود است.
به این ترتیب انگلیس به دنبال توافق تجارت آزاد با ایالات متحده برای محافظت از این کشور در برابر تعرفههای وارداتی ترامپ است. در عین حال، لندن به دنبال نزدیکی با اتحادیه اروپا است و این هم زمان کاری دشوار است.
کییر استارمر، نخست وزیر انگلیس هم چندی پیش در سخنانی گفته بود که لندن میتواند همزمان هم با دولت دونالد ترامپ و هم با اتحادیه اروپا روابط دوستانه داشته باشد.
نخست وزیر انگلیس در مصاحبهای که حین سفر به پایتخت جمهوری آذربایجان به منظور شرکت در اجلاس آب وهوایی «کاپ ۲۹» داشت، گفت لندن مجبور نیست بین دوستی با اتحادیه اروپا یا ایالات متحده بهرغم رسیدن مجدد «دونالد ترامپ» به ریاست جمهوری یکی را انتخاب کند.
نخست وزیر انگلیس همچنین گمانهزنیها درباره اینکه لندن ممکن است وسط یک جنگ تجاری میان اتحادیه اروپا و ایالات متحده گرفتار شود، مردود دانسته و همچنین شروع مذاکرات بر سر معافیتها برای بریتانیا، از برنامه ترامپ برای وضع تعرفههای تجاری بر کالاهای وارداتی به آمریکا را رد کرد.
نخست وزیر انگلیس خاطر نشان کرد: «من خواستار روابطی خوب با همه متحدانمان هستم. این واقعا مهم است. چه مخاطب ما اتحادیه اروپا و چه ایالات متحده باشد.»
او با اشاره به وقوع ۲ جنگ جهانی اول و دوم اضافه کرد: «کشورهای اروپایی به وضوح نزدیکترین شرکای تجاری ما هستند و ما با آنها تاریخچه مشترک دور و درازی داریم. اما روابط ویژه ما با ایالات متحده نیز در شرایط سختی برقرار شده و این روابط اهمیت فراوانی برای بریتانیا دارد. من میخواهم تضمین کنم که ما روابط خوبی را با همه متحدان مهم خود داشته باشیم که این متحدان شامل اتحادیه اروپا و ایالات متحده میشوند.
رئیس جمهور منتخب آمریکا که در انتخابات ریاست جمهوری پنجم نوامبر توانست بر «کامالا هریس» رقیب دموکراتش غلبه کند، وعده داده که در راستای اشتغالزایی در ایالات متحده تعرفههای تجاری سراسری تا سقف ۲۰ درصد را بر کالاهای وارداتی به آمریکا وضع میکند. اقتصاددانها هشدار دادهاند که این طرح ترامپ ضربه سختی را به صادرکنندگان انگلیسی بهرغم ادعاهای وزیران دولت لندن درباره داشتن «آمادگی بسیار بالا» به منظور مواجهه با چنین رویدادی وارد خواهد کرد.
اتحادیه اروپا در این میان اعلام کرده آماده تلافی کردن تعرفههایی است که ترامپ اعمال خواهد کرد.
استارمر از پاسخ به این سوال که آیا از نظرش بریتانیا میتواند برای خودش معافیتهایی از طرح ترامپ دست و پا کرده یا رویکرد وضع تعرفههای تلافیجویانه را در پیش خواهد گرفت، امتناع کرد.