به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، امین اله وردی معاون سلامت دامپزشکی استان زنجان گفت: برخی از عوامل باکتریایی در نسل های بعدی گله های مادر موجب بروز خسارات گسترده اقتصادی و بهداشتی می شوند.
وی اضافه کرد: اداره کل دامپزشکی استان در راستای حفظ سرمایه های ملی و پیشگیری از بروز خسارات اقتصادی و جلوگیری از شیوع بیماری های مشترک بین انسان و حیوان نسبت به مراقبت و پایش بیماری های باکتریایی و ویروسی در مزارع پرورش مرغ مادر اقدام می کند.
این مسئول با بیان اینکه طرح پایش ومراقبت هر ۴۵ روز یکبار به صورت مستمر انجام می گیرد گفت: ضمن اخذ نمونه خون از مرغ های مادر، نسبت به بررسی واحدها از نظر بیماری های سالمونلوز و مایکوپلاسموز اقدام می شود.
اله وردی افزود: مهم ترین عامل در کنترل بیماری های یاد شده در مزارع مرغ مادر، رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه ای در مزارع و مراقبت و پایش مداوم گله در طول مرحله تولید است.
اله وردی افزود: در هشت ماهه ابتدایی سال جاری، اداره کل دامپزشکی استان، در ۴۲ مورد بازدید از مزارع مادر، بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ قطعه نمونهبرداری شده و نمونهها برای انجام آزمایش سرمی نمونه خون و تخم مرغ مزارع مرغ مادر به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان ارسال شده است.