به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هیات پارلمانی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس متشکل از ابراهیم عزیزی، بهنام سعیدی و محمدرضا محسنیثانی در سفر به الجزایر با ابراهیم بوغالی رئیس مجلس ملی این کشور دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن قدردانی از مهمان نوازی رئیس مجلس الجزایر و تبریک هفتادمین سالگرد پیروزی انقلاب این کشور، گفت: این مناسبت بزرگ تاریخی کشور شما با شصتمین سالگرد ارتباط کشور ایران با الجزایر مصادف شده که این تقارن حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
وی با اشاره به سابقه دیرینه مبارزه مردم الجزایر با استعمار گفت: ایرانیان همواره از روحیه ایستادگی شما در مقابل بیگانگان به نیکی یاد کرده و آن را سرمایه بزرگی برای کشور الجزایر میدانند. روحیه مبارزه با استعمار و استکبار از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در وجود ملت ایران بوده است. الجزایر ۱.۵ میلیون انسان خالص در مسیر استقلال خود از دست داده و ما هم برای استقلال کشورمان، شهدای زیادی تقدیم کردیم.
عزیزی با اشاره به همکاری های پارلمانی دوجانبه و تشکر از حضور رئیس مجلس الجزایر برای حضور در مراسم شهدای خدمت و مراسم تحلیف ریاست جمهوری، بیان کرد: سفر آقای قالیباف به الجزایر و برگزاری جلسات متعدد نشانگر اراده مجلس شورای اسلامی به گسترش همکاریها و مراودات پارلمانی دارد. ما برای توسعه روابط در زمینههای اقتصادی و گردشگری آمادگی داریم به ویژه اینکه اشتراکات دینی میتواند ظرفیتی برای حوزه گردشگری فراهم آورد.
وی توضیح داد: هزاران شرکت دانش بنیان در ایران می تواند به توسعه همکاریهای دوجانبه کمک کند، شرکت های دانش بنیان ایرانی در حوزههای پزشکی، فناوری اطلاعات، هستهای، بازرگانی و بخشهای مختلف صنعتی فعال هستند. فعالیت شرکت های دانش بنیان از زمان تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان آغاز شد لذا این پیشرفت نتیجه تبدیل تهدیدها به فرصتهایی بود که در قبال تحریم های ظالمانه آمریکا و هم پیمانان آنها حاصل شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به عملیات وعده صادق ۲، پشرفتهای کشورمان در حوزه دفاعی و همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف و همچنین شرایط منطقه و تحولات آن، گفت: امروز غرب آسیا در مرحله بحرانی به سر میبرد.
وی با تشکر از مواضع شجاعانه رئیس مجلس الجزایر گفت: اگر اکنون جلوی رژیم صهیونیستی گرفته نشود، همه کشورهای جهان اسلام در معرض خطر خواهند بود.
عزیزی همچنین به عملیات طوفان الاقصی اشاره و اظهار کرد: طوفان الاقصی نشان داد رژیم صهیونیستی شکستپذیر است لذا باید کشورهای اسلامی جلوی کشته شدن مردم بیدفاع لبنان، فلسطین و غزه را بگیرند، پارلمان کشورهای اسلامی به ویژه الجزایر که عضو غیرموظف شورای سازمان ملل است نیز باید در مقابل این جنایات واکنش نشان داده و تدبیر مناسبی داشته باشد. قطعا مردم غزه پیروز نهایی این جنگ هستند اما کشورهای اسلامی نباید آنها را بدون پشتوانه بگذارند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین از همتای الجزایری خود برای شرکت در نشست مشترک همتایان کشورهای اسلامی که قرار است به زودی در تهران برگزار شود، دعوت به عمل آورد.
عزیزی در پایان همچنین گفت: ما انتظار داشتیم، الجزایر در نشست شورای حکام به قطعنامه ضد ایرانی صادر شده، رأی مخالف میداد چرا که جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال تولید بمب اتمی نبوده و نیست اما اگر تحریم های ظالمانه ادامه یافته و آنها مسیر تهدید و فشار را در پیش بگیرند، مجبور خواهیم شد تا از پادمان خارج شویم.
ابراهیم بوغالی رئیس مجلس الجزایر نیز در این دیدار با اشاره به روابط تاریخی میان الجزایر و ایران و موضعگیری یکسان دو کشور نسبت به روابط و تحولات منطقهای، گفت: از جمهوری اسلامی ایران بابت همکاریهای فیمابین تشکر می کنم. ماه گذشته دیدارهایی با مسئولان جمهوری اسلامی داشتم و خواستار افزایش روابط بین دولت و مردم دو کشور شدم.
رئیس مجلس ملی الجزایر به سطح بالای روابط و همکاریهای دوجانبه در حوزه سیاسی اشاره و اظهار کرد: لازم است سطح روابط اقتصادی نیز به سطح همکاریهای سیاسی رسیده و دو کشور در زمینههای تجاری و اقتصادی ارتقا یابند. الجزایر در این خصوص با تصویب قانون تجارت، بستر را برای سرمایه گذاری مهیا کرده است.
وی با یادآوری سفر خود به ایران و اصفهان، گفت: ۹ هزار شرکت خصوصی در زمینههای فناوری و دانش بنیان فعالیت میکنند که به پیشرفتهای بسیار خوبی در حوزه فناوری صنعتی رسیده و تولیدات آنها با هزینه کمتر با تولیدات کشورهای اروپایی قابل رقابت است. این ظرفیت، فرصتی برای افزایش همکاریها و مقابله با کشورهایی است که دانش و فناوری را در اختیار ما قرار نمیدهند.
وی در ادامه با ثابت خواندن سیاست خارجی کشورش در قبال حمایت از حکومتهای عادل در جهان، بیان کرد: ما برای حمایت از فلسطین هزینه های زیادی داده و خواهیم داد و قطعا موضع الجزایر در سازمان ملل و مجامع بین المللی سیاسی در این خصوص ثابت است.
بوغالی افزود: الجزایر معتقد به اصل عدم دخالت بیگانگان در امور داخلی هر کشور است و معتقدیم هر کجا بیگانهای ورود کرده و دخالت میکند، وضعیت آن کشور بدتر میشود.
رئیس مجلس ملی الجزایر در پایان نسبت به ارتقای تعاملات پارلمانی و همکاریهای اقتصادی میان دو کشور ابراز امیدواری کرد.