به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، حضرت ام البنین (س)، که نامش «فاطمه» دختر حزام است، زنى رشید، شجاع و عارف و فاضل و نجیب و با اخلاص بود که پس از شهادت حضرت زهرا (س)، به همسرى امیرالمؤمنین (ع) در آمد، و صاحب چهار فرزند رشید به نامهاى عباس، عبداللّه، جعفر و عثمان شد که هر چهار نفر در کربلا، در رکاب امام حسین علیه السلام جنگیدند و شربت شهادت نوشیدند. ام البنین براى شهداى کربلا و چهار شهید خود در مدینه عزادارى میکرد و در رثایشان شعر میسرود، واز احیاگران یاد کربلا و شهدا بود.
بسیاری از افرادی که برای رسیدن به خواستههای خود به حضرت ام البنین (س) متوسل میشوند، معجزه زیارت ام البنین (س) را برای برآورده شدن حاجات دیدهاند. در واقع این یکی از راههای توسل به ایشان است.
متن زیارت ام البنین به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اشهد ان لا اله الّا الله وحده لا شریک له و اشهد انّ محمدا عبدُه و رسولُه.
السلام علیکَ یا رسول الله. السلام علیکَ یا امیر المومنین.
السلام علیکِ یا فاطمةَ الزهراء. السلام علی الحسن و الحسین سیدی شبابَ اهلِ الجنة
السلام علیکِ یا زوجة وصی رسول الله
السلام علیکِ یا عزیزة الزهراء
السلام علیکِ یا اُمَّ البُدور السَّواطع یا فاطمة بنت حِزام الکِلابیه المُکَنّاة باُمِّ البنین و رحمت الله و برکاته.
اُشهِد الله و رسولَه اَنَّکِ جاهدتِ فی سبیل الله اذ ضحیّتِ باولادک دون الحسین ابنِ بنتِ رسولِ الله
و عبدتِ اللهَ مُخلَصَةً له الدین بِوِلائک للائمة المعصومین
و صبرتِ علی تلک الرزیة و احتسبتِ ذلک عند الله رب العالمین.
وآزرتِ الامام علی بن ابیطالب علیه السلام فی المِحَنِ و الشَدائِد و المصائِبِ و کنتِ فی قُمّة الطاعة و الوفاء و انَّکِ اَحسَنتِ الکفالةَ و ادّیتِ الامانةَ الکبری فی حفظِ ودیعتی الزهراء البتول علیها السلام، السّبطین الحسن و الحسین
وبالغتِ و آثرتِ و رعیتِ حُجَجَ الله المیامین و سعیتِ فی خدمةِ ابناءِ رسول رب العالمین عارفةً بحقّهم، موقنةً بِصِدقِهم، مُشفِقَةً علیهم، موثرةً هواهُم و حبُّهم علی اولادِکِ السُّعداء، فسلام الله علیکِ کُلَّما دَجَن اللَّیل و اضاءَ النّهار. فَصِرتِ قُدوَةً للمومنات الصالحات لانَّکِ کریمةُ الخلائق، تقیّةٌ زکیةٌ فرضی الله عنکِ ارضاکِ و جَعَلَ الجنةَ منزلکِ و ماوآکِ؛ و لقد اعطاکِ من الکِراماتِ الباهراتِ حتّی اَصبَحتِ بطاعتکِ لِسَیِّدِ الاوصیاءِ و بِحُبِّکِ لِسَیِّدةِ النساء الزهراء علیها السلام و فدائِکِ باولادکِ الاَربَعةِ لِسَیِّدِ الشُّهداء علیه السلام، بابا لِلحِوائج.
فاِنَّ لکِ عند الله شاناً و جاهاً محموداً و السلام علی اولادکِ الشُّهداء العباس علیه السلام قمر بنی هاشم بابَ الحوائج و عبدالله و عثمان و جعفر الذین اِستَشهَدوا فی نُصرَةِ الحسین علیه السلام بکربلاء.
فجزاکِ الله و اجزاهُم اَفضَلَ الجزاءِ فی جنّات النّعیم.
اللهم صل علی محمد و آل محمد عَدَدَ الخلائق التی حَصرُها لا یُحتَسَب او یَعُدُّ و تَقَبَّل مِنَّا یا کریم
ترجمه:
به نام خداوند بخشنده مهربان
شهادت میدهم که پروردگاری جز خدای یکتا وجود ندارد و احدی شریک و همتای او نیست و گواهی میدهم که محمد بنده و فرستاده اوست.
درورد بر توای فرستاده خدا، درورد بر توای پیشوای ایمانیان
درود بر توای فاطمه زهرا، پیشوا و سرور زنان در هر دو جهان
درود بر حسن و حسین، دو سرور جوانان اهل بهشت
درود برتوای همسر جانشین فرستاده خدا
درود بر توای کسی که عزیز حضرت زهرا بودی
سلام بر توای مادر ماههای درخشان،ای فاطمه دختر حزام بن خالد از قبیله بنی کلاب که لقب داده شدی (از طرف حضرت علی) به ام البنین (مادر پسران) و رحمت و برکات خدا بر تو باد. خدا و پیامبرش را گواه میگیرم که همانا تو با اهدای فرزندانت و قربانیکردن آنها در راه آرمانهای حسین علیهالسلام جهاد نمودی؛ و بندگی خدا را با تحت ولایت قرار گرفتن امامان معصوم با خلوص کامل به جا آوردی و بر آن مصیبت جانکاه و عظیم (که برای فرزندانت اتفاق افتاد) صبر نمودی چرا که آنرا در پیشگاه حضرت حق میدانستی و همواره در سختیها و شدائد، امام علی بن ابی طالب را یاری میکردی و همواره در نهایت اطاعت و وفاء نسبت به این خاندان بودی.
وهمانا تو به خوبی کفالت و خدمتگزاری در خانهی علی را عهده دار شدی و با حفظ و نگهداری دو یادگار زهرای اطهر – امام حسن و امام حسین – امانت بسیار بزرگ خدا را ادا کردی و حجتهای خدا را برگزیده و و در راه به ثمر نشستن اهداف آنها تلاش نمودی؛ و در خدمتگزاری به فرزندان رسول خدا سعی و تلاش نمودی در حالیکه نسبت به ایشان معرفت کامل داشته و به صدق گفتارشان یقین داشتی و در نهایت مهربانی و دلسوزی نسبت به ایشان بودی و برگزیدی هواخواهی ایشان را؛ و فرزندان رسول خدا را بیشتر از فرزندان سعادتمند خودت دوست میداشتی و محبت نسبت به ایشان را در محبت نسبت به اولاد خودت، ترجیح میدادی.
پس درود خدا در هر لحظه از شبانه روز بر تو باد.
پس (با اوصاف فوق) پیشوا و الگوی زنان مومن و نیکوکار گردیدی
چرا که تو دارای اخلاقی بسیار پسندیده و کریمانه بودی که بسیار متقی و پاکیزه بودی.
پس خداوند از تو راضی باد و تو را نیز راضی نمایدو رضوان خود را منزل و ماوی تو قرار دهد.
همانا که خداوند بواسطه اطاعت تو از امیرمومنان و همچنین محبت و عشق تو به فاطمه زهرا و نیز فداکردن چهار فرزندت در رکاب اباعلبدالله الحسین؛ به تو کراماتی باهره و عظیم عنایت نمود.
پس تو در درگاه الهی جایگاهی بس پسندیده و عظیم خواهی داشت؛ و درود خدا بر فرزندان شهیدتعباس همو که ماه بنی هاشمیان و باب الحوائج است
و عبدالله دیگر فرزندت و نیز عثمان و جعفر
همان کسانیکه در راه یاری امام حسین علیه السلام در کربلا به شهادت رسیدند.
پس خداوند به تو و چهار پسرت بهترین پاداشها را در جنات نعیم عطا فرماید.
بار پروردگارا! بر محمد و آل محمد به تعداد موجوداتی که خلق نمودهای و تعداد آنان به شمارش نمیآید؛ درورد و صلوات فرست و از ما قبول بفرماای خدای کریم