به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شب یلدا یا شب چلّه یکی از جشنهای ایرانی است. در این جشن، طی شدن بلندترین شب سال و به دنبال آن بلندتر شدن طول روزها در نیمکره شمالی، که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود.
شب چله از غروب آفتاب ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) آغاز میشود و تا طلوع آفتاب ۱ دی (نخستین روز زمستان) ادامه مییابد.
خانوادههای ایرانی معمولاً در این شب، انواع میوهها و رایجتر از همه هندوانه و انار و خرمالو را مهیا و دور هم میل میکنند. یکی از خوراکیهایی که در این شب تهیه و مصرف میشود ژله است.
با چند بسته ژله و چند لیوان آب جوش میتوان این ژله را تهیه کرد.
طرز تهیه ژله شب یلدا به شرح ذیل است:
اول ژلهی سبز را با آب جوش مخلوط کنید و روی بخار کتری ذوب کنید تا شفاف شود و بعد آب خنک را افزوده و بذارید کامل خنک شود و بعد تا ۱/۳لیوان سرو را با ژلهی سبز پر کنید و ۱ ساعت در یخچال یا نیم ساعت در فریزر قرار دهید تا کامل بسته شود. بعد ژلهی قرمز را هم مثل ژلهی سبز آماده کنید و بذارید تا در محیط خنک شود؛ و بعد لایه سفید را آماده میکنیم اول شیر را به همراه آرد نشاسته ذرت و شکر خوب مخلوط کنید و روی حرارت ملایم مدام هم بزنید و در آخر وانیل را افزوده و بذارید تا به غلظت فرنی برسه زیاد نباید غلیظ شود و کمی روان باشد. حتما بذارید خنک شوند و زود زود هم بزنید تا در دمای محیط رویه نبندد.
در مرحله بعد که ژلهی سبز کامل بست حتما دسر وانیلی که کامل خنک شده به مقدار ۱/۴ لیوان سرو را پر کنید. بعد که رویه دسر وانیلی کامل بست ژلهی قرمز کامل خنک شده را خیلی به آرامی و کمک گرفتن ازیک قاشق کوچک روی دسر وانیلی بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا کاملا خنک و ژله بسته شود.
در آخر هم روی ژلهی قرمز را با شکلات اشکی تزیین کنید.