به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ناهید یزدی معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: از ۳۶۳ مورد مشاوره به مادران متقاضی سقط جنین در استان قزوین خوشبختانه بخش اعظمی با آموزش و راهنمایی از این اقدام منصرف شدند.
وی اضافه کرد: حدود ۵۰ درصد سقط جنین در هشت هفته ابتدایی رخ می دهد و اگر بتوانیم هیجان مادر را در این دوران کنترل کنیم، به طور حتم مادر از سقط جنین انصراف خواهد داد.
به گفته این مسئول، کافی بودن تعداد فرزندان، استخدام و اشتغالزایی و ادامه تحصیل از عمده مواردی است که از سوی مادران عنوان شده و به عنوان دلیلی برای سقط جنین مطرح می شود که در همه این موارد مسائل اقتصادی در پایین ترین رتبه قرار دارد.
یزدی ادامه داد: مهم ترین عوارض سقط جنین ایجاد حس گناه در مادر بوده که در ادامه به افزایش افسردگی و مشکلات روحی و روانی وی منجر میشود، با این نکته که بعد از سقط جنین زایمان و به دنیا آوردن فرزند نیز با ریسک بسیار بالاتری همراه است.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه پویش رسانهای نفس از سال گذشته در استان قزوین فعالیت دارد، خاطرنشان کرد: در این مدت با آموزش و اطلاع رسانی برای قبح این موضوع اقدامات بسیاری صورتی گرفته است، تا جایی که تلاش شده که تفهیم کنیم جنین در همه ادوار دارای روح بوده و اینطور نیست که از چهارماهگی به بعد صاحب روح شود.
گفتنی است، پویش رسانهای نفس هرساله از ۲۰ آذرماه به ۱۰ روز در سراسر کشور آغاز میشود.