به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو ، طی روزهای اخیر و بعد از سفر مسعود پزشکیان به مصر و شرکت در اجلاس دی ۸ خبر استعفای رئیس جمهور در برخی شبکههای مجازی منتشر شد، شایعهای که روز گذشته از سوی شورای اطلاعرسانی دولت تکذیب شد.
علی احمدنیا سرپرست امور اطلاعرسانی شورای اطلاعرسانی دولت در واکنش به نشر برخی اکاذیب علیه رئیسجمهور، نوشت: " جریانی در ماههای اخیر از سکوت آگاهانه دولت سوءاستفاده و با بیصداقتی، به رئیسجمهور حمله میکند.
وی در ادامه نوشت: اولویت دولت رفع ناترازیها، بهبود معیشت و تحقق وعدههای انتخاباتی دکتر پزشکیان است. دولت به دروغهای شاخدار مثل استعفای رئیسجمهور باهدف جذب فالوور، توجه نمیکند و گرفتار حاشیهها نمیشود."
در ادامه علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیسجمهوری درباره منشاء انتشار شایعه استعفای دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: " «این روزها مطلبی راجع به استعفا، هرچند کماثر و محدود در فضای مجازی دیدم. چنین مواضعی در داخل و انتشار آن به این سرعت برایم غریب بود.
در صحبتی که با چند کارشناس فضای مجازی داشتم، با پیگیری اولین توییت دریافتیم سرنخ اولیه موضوع استعفای رئیسجمهور و دولت، از سوی گروههای خارجنشین منتشر شده و با یک هدف عملیات روانی در داخل دنبال شده است.
متاسفم که چقدر با سرعت مخالفان کینهای دولت همسو با این افراد میشوند و به نظر میرسد این روزها، جریانسازیهایی از این نوع در اشکال مختلف را میتوان شاهد بود" .
همچنین احمد زیدآبادی روزنامه نگار و فعال سیاسی اصلاح طلب در واکنش به درخواست تندروهای انقلابی برای برکناری یا استعفای پزشکیان از ریاست جمهوری، مطلبی با تیتر بی ثبات سازان نوشت:" طیفی از سوپرانقلابیهای بحرانزی، با علم کردن چیزی به اسم "زبان بدن" نحوۀ رویارو شدنِ مسعود پزشکیان با رجب طیب اردوغان را دستمایۀ بیحیثیتسازی رئیسجمهور قرار دادهاند".
در ادامه محمد رهبری، جامعهشناس و پژوهشگر شبکههای اجتماعی:" فکر میکنم هدف از طراحی و اجرای چنین پروژهها یا پخش چنین شایعاتی، در درجه اول این است که تصویر متزلزلی از دولت به جامعه ارائه کند. از رهگذر به تصویر کشیدن یک دولت متزلزل، تلاش میشود که دستگاه اجرایی کشور نتواند اقتداری که برای پیشبرد پروژههایش لازم دارد را داشته باشد. تلاش میکنند دولت پزشکیان را یک دولت مستعجل معرفی کنند که تداوم نخواهد داشت".
مطمئنم استعفا می دهد
داستان استعفای پزشکیان زمانی جالب میشود که محمد صوفی وزیر تعاون دولت سید محمد خاتمی در دوره اصلاحات در اواسط آذرماه در مصاحبهای مطرح میکند: "من مطمئنم که آقای پزشکیان اگر نتواند به وعده هایش عمل کند استعفا میدهد، ولی ایشان نباید سادگی کند. وفاق زمانی صورت میگیرد که ابتدا آتش بس اعلام شود. "
با توجه به شرایط موجود، دولت چهاردهم باید تمام تمرکز خود را بر توان داخلی کشور و استفاده از منابع و ظرفیتهای موجود در داخل کشور معطوف کند. در این راستا، با برنامهریزی دقیق و عملیاتی، قادر خواهد بود مشکلات اقتصادی را مدیریت کرده و گامهای موثری در راستای رفع مشکلات مردم بردارد. از سوی دیگر، بر هم زدن نقشههای گروههای خارجنشین که با هدف انجام عملیات روانی در داخل کشور فعالیت میکنند، ضروری است. این گروهها همواره در تلاش هستند تا با انتشار اخبار و اطلاعات نادرست و حاشیهای، اعتماد عمومی را تضعیف کرده و وحدت و انسجام داخلی را به هم بزنند.
اما نکته اساسی آن است که دولت چهاردهم باید علاوه بر دعوت به وفاق و همگرایی میان مردم و جریانهای سیاسی، خود نیز با وحدت درونی، وفاق و حس خودباوری نسبت به حل مشکلات کشور عمل کند. از این طریق، نه تنها میتوان به مقابله با بحرانهای اقتصادی پرداخت، بلکه میتوان توطئههای گروههای اپوزیسیون و ضدانقلاب را نیز خنثی کرد. در نهایت، دولت با اتکا به مردم و قانون اساسی، قادر خواهد بود از این مرحله سخت عبور کرده و زمینه رشد و توسعه پایدار کشور را فراهم آورد.