به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست رسانهای چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ ظهر روز یکشنبه ۲ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور حمیدرضا جعفریان رئیس سازمان سینمایی سوره و یوسف منصوری دبیر جشنواره در محل سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
جعفریان در ابتدای این نشست با تبریک میلاد حضرت زهرا (س) گفت: جشنواره ۱۰۰ در دوره جدید سازمان سینمایی سوره جزو میراث حوزه هنری است و ما سعی کردیم این میراث را حفظ و گسترش دهیم. دوره سیزدهم ۲ سال پیش برگزار شد و خیلی اتفاقات خوبی در آن رویداد رخ داد؛ فیلمهای زیادی برای ما ارسال شد و همچنین فیلمسازان جوانی را معرفی کردیم. ما از امسال به صورت جدی سعی کردیم آثار برگزیده را در تلویزیون و فضای مجازی پخش کنیم.
وی افزود: در اینجا جا دارد که از شورای سیاستگذاری جشنواره تشکر کنم. موضوع فلسطین مساله امروز جهان است و در جشنواره ما نیز اولویت دارد. جشنواره ۱۰۰ از منظر استعدادیابی و دیده شدن جوانان برای ما اهمیت زیادی دارد. همچنین ما امسال روی برخی مضامین خاص تمرکز بیشتری خواهیم داشت.
دبیر این رویداد تصریح کرد: ما در این دوره به نظرمان رسید که باید هویت بصری جدیدی داشته باشیم و لوگوی جدیدی برای جشنواره طراحی شد. در شورای سیاست گذاری ما با حضود احمدرضا درویش، محمدرضا شهیدی فرد، محمد حمیدی مقدم، سید امیر جاوید و محدثه پیرهادی مصوباتی داشتیمکه بدین شرح هستند؛ جشنواره امسال در سه بخش برگزار خواهد شد. بخش ملی ما «ایران عزیز» نام دارد و یکسری عناوین پیشنهادی نیز برای فیلمسازان داریم. در بخش بینالمللی فیلم ۱۰۰ با رویکرد کرامت انسانی هم فیلمسازان داخلی میتوانند شرکت کنند.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره ما برای نخستین بار بخش «فراصد» را با رویکرد فلسطین آزاد برگزار خواهیم کرد و در این بخش افراد میتوانند تا ۳۰۰ ثانیه برای ما اثر بفرستند. منظور ما از فلسطین آزاد صرفا محدود به فلسطین نیست و هرچیزی درباره تاریخ مبارزه با استعمار در کشورهای مختلف را شامل میشود.
دبیر جشنواره درباره جوایز این دوره گفت: در بخش ملی و در بخش داستانی، پویانمایی و مستند مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به نفر اول و ۷۰ میلیون تومان به نفر دوم اهدا خواهد شد. در بخش بینالملل به بهترین فیلم داستانی، پویانمایی و مستند ۱۵۰۰ یورو و در بخش فراصد به ۳ اثر جایزه ۲ هزار یورویی اهدا خواهد شد.
محدثه پیرهادی مدیر مرکز فیلم جوان سوره و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم ۱۰۰ نیز در این نشست عنوان کرد: خوشحالم که جشنواره فیلم ۱۰۰ امسال هم برگزار میشود زیرا این رویداد یکی از بازوهای اصلی ما برای کشف استعدادهای جوان و تازه نفس در باشگاه فیلم جوان سوره است. ما امیدواریم که مانند دوره قبل فیلمسازان جدی و قابل سرمایهگذاری را کشف کنیم.
وی تاکید کرد: در بخش فراصد امسال امکان بیشتری برای حضور جدی فیلمسازان وجود دارد. جشنواره فیلم ۱۰۰ همواره نقطه پرش بسیاری از فیلمسازان بوده است و فکر میکنم در این دوره هم این اتفاق رخ خواهد داد.
جعفریان درباره تعدد جشنوارههای فیلم در ایران عنوان کرد: یکی از مباحث ما در شورای سیاستگذاری جشنواره این بود که تعدد و تکثر جشنوارههای فیلم اتفاقا چیز درستی است و ما نباید خودمان را به چند جشنواره محدود کنیم و باید به تنوع سلایق و نظرات مختلف احترام بگذاریم و این اتفاق باعث میشود عده زیادی از افراد در جشنوارهها حضور پیدا کنند. جشنواره فیلم ۱۰۰ از ابتدا نزدیک به جنس و تفکر حوزه هنری بوده است و این مساله نقطه تمایز جشنواره فیلم ۱۰۰ و جشنوارههایی مانند فیلم کوتاه تهران است.
منصوری بیان کرد: یکی از تفاوتهای فیلم ۱۰۰ و جشنواره فیلم کوتاه تهران این است که در جشنواره فیلم کوتاه آثار معمولا بالای ۱۵ دقیقه تولید میشوند اما فیلم ۱۰۰ با مساله ایجاز قرین شده است. در این رویداد دوستان انجمن سینمای جوان نیز برای کشف استعدادها حضور فعال دارند.
وی درباره دلیل بیشتر شدن زمان فیلمهای بخش فلسطین توضیح داد: به نظر شما ما در جشنواره فیلم ۱۰۰ باید محدود به فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای بمانیم یا با توجه به استاندارد جشنوارههای کوتاه نیز پذیرای فیلم های دیگر باشیم؟ ما برای بخش فلسطین آزاد پیشنهادهای ویژهای داریم و امسال جشنواره فیلم ۱۰۰ به طور ویژه به مساله فلسطین و مقاومت خواهد پرداخت.
منصوری درباره حمایت از منتخبان دوره قبل تصریح کرد: ما گام اولی هستیم تا جوانان فیلمساز وارد مرحله بعدی شوند. سال گذشته برخی منتخبان ما با انجمن سینمای جوان قرارداد بستند و سال گذشته ظرف یکی دو ماه تمام جوایز را به منتخبان اهدا کردیم.
وی تاکید کرد: درواقع جشنواره فیلم ۱۰۰ را برگزار میکنیم تا زمینهای برای فعالیت دوستان فراهم شود چون ما تولیدکننده نیستیم.
پیرهادی عنوان کرد: جشنواره فیلم ۱۰۰ به دلیل قالب ۱۰۰ ثانیه ای و نگاه تجربی که دارد این امکان را فراهم میکند تا فیلمسازان با هزینه بسیار کم فیلم تولید کنند. ما سال گذشته با برگزیدگان و افرادی که فیلم خوبی تولید کرده بودند، در باشگاه فیلم جوان سوره و باشگاه رویش قرارداد بستیم.
جعفریان درباره فیلمهای سازمان سینمایی سوره در جشنواره فیلم فجر و حمایت از بهرور افخمی عنوان کرد: ما در سازمان سینمایی سوره در این ۴ سال ۱۳ فیلم سینمایی تولید کردیم که تنها یکی از آنها به کارگردانی آقای افخمی بوده است. بیش از نیمی از فیلمهای ما کار فیلمسازان فیلماولی بوده است و امسال هم اخبار فیلمهایمان برای جشنواره فیلم فجر را به زودی اعلام میکنیم. تلاش داریم در سال آینده ۲ انیمیشن سینمایی اکران کنیم. جشنواره فیلم فجر با آثار کودک و نوجوان و انیمیشن برخورد مناسبی ندارد و ما قصد نداریم آثار انیمیشنمان را در جشنواره فیلم فجر شرکت دهیم.
پیرهادی نیز درباره پخش آثار منتخب گفت: ما از ابتدای امسال ذیل برنامهای به نام «پنجشنبههای ۱۰۰» آثار منتخب جشنواره فیلم ۱۰۰ را در فضای مجازی پخش کردیم و سعی کردیم آثار را متناسب با موقعیتهای مختلف انتخاب کنیم.
منصوری در پایان درباره بازار و فروش آثار این جشنواره توضیح داد: در حاشیه جشنواره فیلم ۱۰۰ بازار فیلم نداریم بلکه به صورت مجموعه، فیلمهای کوتاه ارائه میشوند. اما بخش بینالملل فیلم سوره توانسته است برای انیمیشنهای خود بازاریابی خوبی در سطح جهانی داشته باشد.