کد خبر:۱۲۰۷۴۲
يادداشت//
چشم اميد ملت بحرين به ايران است
فقدان رهبري در بين انقلابيون كشورهاي منطقه ميتواند اين قيامها را به نفع استكبار به پايان رساند، اما اين قضيه در بحرين كاملا متفاوت است؛ چرا كه چشم مردم اين كشور به سمت ايران است.
گروه سياسي «خبرگزاري دانشجو»، عليرضا ضرغامي، دانشجوي مهندسي صنايع دانشگاه آزاد قزوين؛ قيام هاي در حال انجام در منطقه را از دو منظر مي توان مطالعه كرد؛ اول از لحاظ شباهت هاي ماهيتي و بنيادي با انقلاب اسلامي ايران و دوم از لحاظ كليات هدف هاي اسلامي منطبق بر اين رويدادها.
در انقلاب اسلامي، مولفه اقتصادي نقش آفرين بود، اما تاثير گزار نبود، در زمان پهلوي دوم اختلاف طبقاتي در بين مردم به اوج خودش رسيده بود و مستضعفان جامعه بسيار بيشتر از مرفهين بودند، اما وقتي امام خميني(ره) فرمان به اعتصاب مي دادند، نه تنها كارگران كارخانه ها و صنعت نفت از كار دست مي كشيدند، بلكه كسبه بازار كه قشر مرفه بودند هم به نداي امام لبيك مي گفتند كه اين حركت ريشه در نقش آفريني ظريف و موشكافانه امام داشت و توانست از جدايي، وحدت بيافريند.
امروز در قيام هاي مردمي منطقه نيز اين فاكتور مهم و اساسي وجود داشته و نهضت هاي منطقه را مدريت مي كند؛ مقام معظم رهبري همان طور كه شيعيان بحرين و لبنان را حكيمانه رهبري مي كند، در سيل پاكستان نيز براي مردم سني مذهب اين كشور اشك مي ريزد و در نماز جمعه تهران به تجمع كنندگان ميدان التحرير قاهره پيام مي دهد كه چگونه اين نهضت را ادامه دهند؛ البته از سال هاي دور استعمارگر پير انگلستان در اين كشورها ايجاد نفاق و تفرقه بين مسلمانان كرده، و سعي در بي سامان كردن نهضت هاي اسلامي را داشته است كه بعد از انقلاب اسلامي با رهبري حكيمانه امام خميني(ره) و امام خامنه اي، اين نقشه شوم نقش بر آب شد.
فقدان رهبري و هدف حتي مي تواند اين قيام ها را به نفع استكبار به پايان رساند، همان طور كه در ليبي و مصر در حال ريشه دواندن است، اما اين قضيه در بحرين كاملا متفاوت است؛ چراكه چشم مردم اين كشور به سمت ايران است و رهنمودهاي امام خميني در دوران مبارزه با پهلوي و پيام هاي امام خامنه اي براي مردم به پا خواسته بهترين چراغ هدايت است و به همين علت است كه آمريكا و غرب در مقابله با نهضت مردم بحرين، مانند ديگر كشورها عمل نمي كند و دستور به كشتار مسلمانان مي دهد.
بنابراين در اهداف حكومت اسلامي از زبان اميرالمومنين علي (ع) كلياتي وجود دارد كه از صدر اسلام مطرح بوده، و معياري براي سنجش اسلامي بودن نهضت ها مي تواند باشد كه متناسب با شرايط منطقه به ذكر چند مورد اشاره مي شود: 1. بازگشت به اسلام راستين؛ حضرت امير مي فرمايند: «لنرد العالم من دينك».سنت هاي اسلامي هر كدام نشانه هايي از راه سعادت هستند و دور شدن از اين سنت ها و غرب گرايي باعث بدبختي مسلمانان است و به روشني مسلمانان اين واقعيت را درك كرده اند و از غرب مي خواهند دوري كنند، براي مثال مصر اولين كشور در دنياي اسلام بود كه به اسارت فرهنگ غرب درآمد و امروز هم اولين كشوري است كه به اسلام راستين بازگشته و جوانانش شعار الله اكبر سر مي دهند و در خيابان هاي قاهره نماز جمعه برپا مي كنند.
2. جهاد سازندگي؛ بايد چنان پيشرفتي در عمران و آباداني مملكت ايجاد شود كه براي همگان روشن و قابل فهم باشد، علائمش از درو ديوار مشخص باشد تا استكبار نتواند به گونه مگس وار تمام نقاط مثبت را رها كند و بر نقاط ضعف مانور تبليغاتي كند؛ حضرت امير خطاب به مالك اشتر مي فرمايند:انسان ها را اصلاح كن و شهرها را آباد. وقتي در احوال كشورهاي قيام كننده دقيق مي شويم متوجه اين خواسته در بين مردم مي شويم، مردم يمن از عقب افتادگي و عقب ماندگي سخن مي گويند و مي خواهند پيشرفت كنند.
3. جهاد اقتصادي حضرت امير جمله اي به مالك اشتر فرموده اند كه عين آن در اصول كافي نيز هست:مالك! تو بايد به گونه اي حكومت كني كه مردم تو را به معني واقعي تامين كننده امنيتشان و نگهدار هستي و مالشان و دوست عزيز خودشان بدانند، نه يك موجودي كه خودش را به صورت يك ابوالهول در آورده و هميشه مي خواهد مردم را از خودش بترساند.
اين مطلب هم به روشني در كشورهايي كه در حال قيام هستند قابل مشاهده است؛ در تونس جواني از فقر خودش را به آتش كشيد در حالي كه ديكتاتور تونس در اين كشور پادشاهي مي كرد.
در مصر، حسني مبارك از اموال مردم ثروت عظيمي براي خودش جمع آوري كرد؛ در حالي كه مردم مصر در فقر به سر مي بردند و در ديگر كشورهاي منطقه نيز وضعيت به همين صورت است.
4. بپا داشتن قوانين الهي در جوامع فاسد كه حدود و قوانين الهي به حالت تعطيل در مي آيد، بي قانوني و هرج و مرج افزايش يافته و عزت و كرامت انساني زير پا گذاشته مي شود.مردم به پا خواسته از كشورهاي زير سلطه استكبار و ديكتاتورها امروز فهميده اند كه اجراي قوانين الهي، بهترين شيوه رسيدن جامعه به كمال است.
با نگاه واقع بينانه به رويدادهاي اخير ممالك اسلامي به روشني مي توان دريافت كه نهضت هاي منطقه ريشه اسلامي دارند./انتهاي پيام/
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰