به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، آمارهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان میدهد. بیش از ۶۰ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند در حالی که استاندارد جهانی این عدد حدود ۱۳ درصد است و بر این اساس لازم است تا برنامهای جامع در این زمینه تدوین شود و اقشار مختلف اعم از کودکان و نوجوانان و حتی سالمندان نیز از این برنامه پیروی کنند.
متاسفانه با گسترش اطلاعات، مخاطبان مورد آماج انواع و اقسام دارو و سایر ابزارهای پرخطر از جمله جراحیهای سنگین برای کاهش ناگهانی وزن قرار میگیرند که از این بین، نزدیکترین و شاید کم هزینهترین راه استفاده از قرصهای لاغری باشد.
همچنین پژوهشگران به تازگی دریافتند روشهای زمانبندی وعدههای غذایی؛ از جمله محدود کردن زمان غذا خوردن، کاهش دفعات صرف وعدههای غذایی و مصرف کالری اوایل روز با کاهش وزن اندک طی ۱۲ هفته مرتبط است.
بر اساس این مطالعات، چاقی بر زندگی یک نفر از هر هشت نفر در سراسر جهان تأثیر میگذارد و با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی و انواع خاصی از سرطان، عامل اصلی مرگومیر زودرس بهشمار میرود.
روشهای سنتی کاهش وزن محدودیتهایی را برای میزان کالری دریافتی و انتخاب نوع غذا تعیین میکنند. روش زمانبندی صرف وعدههای غذایی به عنوان جایگزینی بالقوه برای روشهای سنتی، الگوهای غذا خوردن را با ریتمهای شبانهروزی همسو میکند تا متابولیسم بدن افزایش یابد، هورمونهای اشتها تنظیم شوند و مصرف تنقلات اواخر روز کاهش یابد و از این راه، مدیریت رژیم را سادهتر میکند.
پژوهشگران دانشگاه باند در استرالیا، در کارآزمایی بالینی ۲ هزار و ۴۸۵ بزرگسال (۶۹ درصد زن) با میانگین سنی ۴۴ سال و با شاخص توده بدنی ۳۳ را ارزیابی کردند. روشهای کاهش وزن شامل محدود کردن زمان غذا خوردن، کاهش تعداد دفعات غذا خوردن و کاهش مصرف تنقلات در اواخر روز بود.
محدود کردن زمان غذا خوردن با کاهش وزن متوسط ۱.۳۷ کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل (آن دسته از شرکتکنندگان در پژوهش که در طول آزمایش، درمانهای مرتبط با پژوهش را دریافت نمیکنند) همراه بود. کاهش تعداد دفعات غذا خوردن به کاهش وزن ۱.۸۵ کیلوگرمی و کاهش مصرف تنقلات در اواخر روز به کاهش وزن ۱.۷۵ کیلوگرمی منجر شد.