به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «افشین نادری شریف» امروز (جمعه) در حاشیه دومین روز از چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری برق در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: در توافق وزیر دفاع و نیرو، تفاهمی بین سازمان توسعه منابع انرژی توان و ساتبا صورت گرفت که مقرر شد با همکاری دو سازمان ۲ هزار و ۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و بادی را در ساختگاههای مختلف در کشور احداث کنیم.
وی، مدت زمان اجرای این طرح را در چهار سال برشمرد و ادامهداد: بخش عمدهای از تأمین منابع مالی از طریق سرمایهگذاری خارجی و بخش خصوصی است؛ به این ترتیب امکان ایجاد شهرک خورشید ۲ هزار مگاواتی در مقیاسهای بزرگ و نیروگاههای کوچک مقیاس فراهم میشود.
معاون وزیر دفاع خاطرنشان کرد: در زمینه ساخت نیروگاههای کوچکمقیاس طبق پیشنهاد وزیر دفاع، از ظرفیت ساختمانهای دولتی، پارکینگها، مدارس و بیمارستانها استفاده میشود.
نادری شریف، مشکل اصلی در زمینه نیروگاههای بزرگ مقیاس را تامین سرمایه اولیه دانست و اضافهکرد: تقسیم کار به مقیاسهای کوچک میتواند سرمایهگذاری را تسهیل و بخش زیادی از نیاز کشور به برق را تأمین کند.
وی گفت: یک نیروگاه بزرگ مقیاس در سیرجان کرمان و ۱۸ ساختگاه در استانهای اصفهان، قم، کرمان، تهران، مشهد، سمنان ایجاد میشود.
موافقت نامهای با موضوع احداث ۲۳۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه بادی میان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح (سازمان توسعه منابع انرژی) و وزارت نیرو (ساتبا) در حاشیه مراسم افتتاح چهاردهمین نمایشگاه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق مبادله شد.
این موافقتنامه که میان «محسن طرزطلب» رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران و «افشین نادری شریف» مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت توسعه منابع انرژی توان با هدف همکاری مشترک در حوزه توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر خورشیدی و بادی و اجرای طرحهای مدیریت مصرف انرژی در قالب بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و همچنین همکاری مشترک در حوزههای تحقیقات صنعتی مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر و ذخیره سازهای پیشرفته انجام شده است.