به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، رضا بهراملو رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: امسال ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت سیب زمینی اختصاص داشت و متوسط برداشت محصول از مزارع ۴۲ تن در هر هکتار است.
وی با بیان اینکه یک پنجم سیبزمینی کشور در استان همدان تولید میشود، افزود: با توجه به حجم بالای تولید سیب زمینی در استان و نیاز به استفاده بهینه از این محصول راهبردی، در کنار بحث تولید، تقویت و گسترش سردخانه، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه چهار واحد صنایع تبدیلی سیب زمینی در استان در دست احداث است تاکید کرد: در حال حاضر ۸۵ واحد سردخانه و بیش از هزار و ۴۰۰ انبار سنتی با مجوز بهره برداری از سازمان جهاد کشاورزی در استان همدان فعال هستند.
بهراملو با بیان اینکه استان همدان در منطقه غرب کشور بیشترین سردخانه را دارد افزود: علاوه بر تولید استان، سیب زمینی تولیدی سایر استان ها در سردخانه های استان ذخیره می شود.
وی عنوان کرد: همانگونه که نیاز استان همدان در اقلام مختلف از جمله برنج و خرما و میوه از سایر استانهای کشور تامین می شود، برخی اقلام مورد نیاز سایر استانها از جمله سیر، سیب زمینی و انگور در همدان تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی شامل سیب زمینی، گردو، سیر، انگور و مرکبات در این استان تولید می شود.
بهراملو ادامه داد: در برنامه الگوی کشت استان همدان، کشت سیب زمینی در سالهای آینده کاهش می یابد و گیاهان کم آب بر مانند گیاهان دارویی، زعفران و گل محمدی کشت می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: بهره وری آب در کشت سیب زمینی در استان بین ۶ تا هشت کیلوگرم است و مزارع سیب زمینی آبیاری مکانیزه است.