به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسن امامی رضوی، رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اظهار داشت: باید سبوس نان را به ۲ درصد برسانیم، زیرا مواد مهمی در سبوس است که از بروز انواع سرطان پیشگیری میکند.
وی اظهار داشت: فرهنگ سازی در زمینه تولید و مصرف نان کامل نیز مهم است و باید وزارت جهاد کشاورزی در جهت تسهیل روند تولید و بهسازی مراکز نگهداری آرد سیلوها و وزارت کشور نیز در قیمت نان کمک کند که پخت آن برای نانواییها صرفه اقتصادی داشته باشد.
امامی رضوی تصریح کرد: پیشنهاد میکنیم یارانهای که به شکر و روغن داده میشود به سمت لبنیات سوق داده شود تا اقشار نیازمند و محروم بتوانند از لبنیات بیشتر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه غنی سازی محصولات با آهن و ویتامین دی در کشور وجود دارد، گفت: سعی داریم غنی سازی با آهن و ویتامین دی به سمت محصولات پر مصرف نیز سوق داده شود.
رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با بیان اینکه نان کامل باید به مطالبه مردمی تبدیل شود، گفت: مردم در مصرف نان کامل همکاری کنند تا با کمک جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت بتوانیم قیمت نان کامل را با گندم یارانهای به قیمت نان معمولی برسانیم، زیرا دهکهای پایین بیشترین مصرف کننده نان بوده و با پایین آوردن قیمت، تولید هم بالا میرود.
وی به سند امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: این سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با استقرار دولت جدید پیگیر اجرای آن بوده، زیرا سند تفصیلی است که از مزرعه تا سفره را در بر میگیرد.م
امامی رضوی ادامه داد: پیگیر موضوع مالیات بر کالاهای آسیب رسان هستیم و در قانون بودجه سال ۱۴۰۴ اصلاحیهای در مصوبات که حداکثر ۱۰ درصد مالیات وضع شود، انجام شده که امیدواریم تحقق بیشتری در اجرای این قانون وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: به رغم پیگیریهای انجام شده، همکاری رسانه ملی در تبلیغ محصولات آسیب رسان مطلوب نبوده و اصرار داریم ممنوعیت تبلیغات بر این محصولات حتما اجرا شود.
وی ادامه داد: همکاریهای بین بخشی برای ارتقا سلامت ضروری بوده، زیرا در تدوین، تصویب، نظارت و پایش برنامه تاثیرگذار است.م
وی در مورد شیوع تب دنگی ناشی از آب آلوده در چابهار گفت: مصرف آب آلوده باعث ابتلا به تب دنگی نمیشود و سالهاست برای مصرف آب سالم نظارت میکنیم.
البته تعداد زیادی از بیمارانی که گزش پشه را داشته شناسایی شده و توسط استانهای مرتبط رصد و مکانهای آلوده نیز شناسایی شده، زیرا لاستیکهای فرسوده مکان رشد این بیماری بوده و کنترل این بیماری انجام میشود.
به گفته وی، برنامه ارتقا ایمنی ترافیک و کاهش مرگ و میر ترافیک به زودی توسط رییس جمهور نهایی میشود و در دستور شورای عالی سلامت و امنیت غذایی قرار میگیرد.
امامی رضوی با اشاره به اینکه برنامه سلامت و ارتقا مراقبت از مردم در سفرهای نوروزی با همکاری دستگاهها انجام میشود، گفت: وظایفی را در جهت اجرای برنامه به وزارت بهداشت، رفاه، آموزش و پرورش و نیروی انسانی تکالیفی تعیین شده است.
مچنین مسوول گروه امنیت غذایی وزارت بهداشت در این نشست گفت: میزان مصرف قند بین مردم ایرانی ۶۶ گرم در روز است در حالیکه باید ۴۶ گرم باشد و استفاده از نمک نیز ۱۰ گرم در روز است در حالیکه باید ۳ گرم است.
زهرا عبداللهی با بیان اینکه صاحبان صنایع غذایی باید در فرمولاسیون خود مصرف نمک را کاهش دهند، اظهار داشت: مردم سبزی و میوه بیشتر مصرف کنند تا از ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در امان باشند.
عبداللهی تصریح کرد: اضافه وزن و چاقی در کشور روند افزایشی دارد و بر اساس آخرین مطالعات وزارت بهداشت وضعیت به ۶۳ درصد رسیده است.
وی درباره سوءتغذیه ناشی از دریافت کم مواد غذایی مفید، اظهار داشت: اکنون مشکل عظیمی در سو تغذیه کودکان نداریم، ایران دومین کشوری است که کوتاهی قد و سوءتغذیه زیر پنج سال را ۵۰ درصد کاهش داده است.
وی افزود: البته به دلیل تحریمها و شرایط اقتصادی ممکن است در استانهای کم برخوردار شیوع سوءتغذیه وجود داشته باشد.
در ادامه جانشین رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی نیز گفت: از هر هزار تولد زنده ۱۴۵ نفر در سال ۱۳۵۹ جان خود را از دست میدادند که با ایجاد شبکهها و خانههای بهداشتی این رقم به زیر هفت در هزار تولد زنده رسیده است.
محمد اسماعیل مطلق افزود: امید به زندگی نیز در کشور به ۷۸ برای زنان و ۷۵ برای مردان ایرانی رسیده و سوءتغذیه شدید کودکان زیر ۵ سال نیز اکنون ۱۳۲ هزار نفر است و توسط وزارت خانههای بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تعاون کار و رفاه اجتماعی برنامه ریزی شده تا این کودکان تحت پوشش کالا برگ سبد غذایی دریافت کنند.