به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مصطفی نخعی امروز چهارشنبه (۳ بهمن) در شورای اداری شهرستان سربیشه که با حضور استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیتهای بسیار ارزشمندی در بخش کشاورزی و دامداری در شهرستان سربیشه داریم و در بسیاری از تولیدات رتبه اول یا دوم هستیم؛ گرچه هنوز تا نقطه ایدهآل فاصله طولانی است و باید تلاش بسیاری به ویژه در بحث فرآوری محصولات کشاورزی انجام دهیم.
وی بیان کرد: از هشت کشاورز نمونه استان خراسان جنوبی سه نفر آنان متعلق به شهرستان سربیشه هستند که گویای ظرفیتهای عظیم این شهرستان در بحث کشاورزی و دامداری است.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت مرز ماهیرود در این شهرستان، ادامه داد: بیشترین مراودات ایران با افغانستان از طریق مرز ماهیرود در حال انجام است و تاکنون زیرساختهای خوبی در این مرز فراهم شده اما همچنان تا رسیدن به نقطه مطلوب که منافع بیشتر مردم مرزنشین است، فاصله زیادی داریم.
نخعی با بیان صدور مجوز کولبری برای مرزنشینان خراسان جنوبی، عنوان کرد: باید از این ظرفیت قانونی استفاده بیشتری به نفع مرزشینان داشته باشیم.
وی به روستای ماخونیک(سرزمین لی لی پوتها) و چنشت(سرزمین رنگها) به عنوان ظرفیت گردشگری شهرستان سربیشه اشاره کرد و گفت: امروز روستای چنشت یکی از کاندیداهای مهم روستای ثبت جهانی در کشور مطرح است که درخواست میشود مسئولان مربوطه در این حوزه برای ثبت جهانی شدن این روستا کمک و همافزایی کنند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بنا بر مطالعات انجام شده شهرستان سربیشه جزو بهترین مناطق کشور در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر خورشیدی و بادی است اما ظرفیت انتقال برقی که قرار است در شهرستان تولید شود، نیست یعنی ایجاد پستهای انتقال برق نیاز است هرچه زودتر برنامهریزی شود.
وی به مشکلات عدیده عشایر اشاره کرد و گفت: عشایر وضعیت خوبی ندارند لذا نیاز به رسیدگی فوری دارند یعنی همین امروز کاری برای آنان انجام شود بهتر از چند روز آینده است.
نخعی ادامه داد: اکنون عشایر در تأمین خوراک دامهایشان گرفتار هستند و نیاز به علوفه و جو مدتدار دارند لذا باید برنامه جامعی برای رفع مشکلات آنان داشته باشیم.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی انتقاد کرد: دو سال پیش رئیس امور عشایر کشور برای اجرای پروژه آبرسانی به برخی مناطق عشایری استان قول داده اما هنوز این پروژهها آغاز نشده است.
وی با بیان اینکه آب بخش زیادی از مرکز استان خراسان جنوبی از شهرستان سربیشه تأمین میشود، گفت: در چنین شرایطی بسیاری از روستاهای این منطقه از نعمت آب آشامیدنی برخوردار نیستند و ۷۰ روستا با تانکر آبرسانی میشود؛ کدام منطقی این وضعیت را میپذیرد.
استخدام غیربومیها و بلافاصله انتقال آنان
نخعی ادامه داد: مردم از وضعیت استخدامیها در شهرستانها گلایه دارند چون بعد انجام مصاحبه نیروهای غیربومی انتخاب میشوند و هنوز نیامده درخواست انتقال میدهند.
نماینده مردم شهرستانهای نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی متذکر شد: این کار خلاف عدالت، قانون، شرع و اخلاق است که ظرفیتهای شهرستان اشغال شود بعد نیروهای بلافاصله بعد از استخدام انتقال یابند و در مناطق دیگر مورد استفاده قرار گیرند.
وی در پایان خواستار استقرار نمایندگی ادارات در مراکز بخش مود و درح شهرستان سربیشه شد.