به گزارش خبرنگار استانها خبرگزاری دانشجو؛ عدالت بهداشتی و درمانی یکی از مهمترین عوامل رضایت شهروندان از حاکمیت است؛ گسترش خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشوری به گستردگی ایران یقینا هزینههای هنگفت و سرسام آوری در پی دارد.
گسترش این خدمات پس از انقلاب اسلامی در سراسر نقاط کشور دیده میشود؛ خراسان شمالی نیز به عنوان یکی از استانهای محروم از این قضیه طی دهههای گذشته شاهد پیشرفتهای چشمگیری بوده است، اما به نسبت میانگین کشوری فاصله زیادی دارد.
این امر سبب شده طی دولت سیزدهم نگاه بسیار ویژهای به این استان شود به طوری که طی دو سال اخیر اقدامات بزرگی در خصوص افزایش زیرساخت ها، پزشکان متخصص و فوق متخصص و تجهیزات پزشکی رقم بخورد.
هم اکنون چند پروژه بیمارستانی در سراسر خراسان شمالی در حال ساخت است که سال ۱۴۰۲ پیشرفت فیزیکی قابل توجهی داشته است.
ورود ۵ هزار میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به خراسان شمالی طی سال گذشته دیگر دستاورد بهداشتی استان است که میتواند کارنامه قابل قبولی را برای وزارت بهداشت و درمان در خراسان شمالی ثبت کند.
اما روز گذشته نیز شاهد افتتاح چند پروژه به ارزش دهها میلیارد تومان و کلنگ زنی چند پروژه و کلان پروژه در خراسان شمالی بودیم.
مهمترین رویداد روز گذشته که با حضور معاون درمان وزارت بهداشت در خراسان شمالی رقم خورد، کلنگ زنی پروژه ۳۲۰ تخت خوابی مادر و کودک بود؛ موضوعی که ماهها به دلیل عدم جانمایی معطل شده بود، اما در نهایت با مطالعات کارشناسی زمین مورد نظر مشخص و کلنگ آن با حضور استاندار خراسان شمالی بر زمین خورد.
بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک در مساحتی به وسعت ۳۰ هزار متر مربع در ۵ طبقه و دو فاز در محل سایت پردیس دانشگاه احداث میشود.
در فاز نخست این پروژه عمرانی، ۱۰۰ تخت احداث میشود که نقشه آن آماده و طراحی شده و در فاز دوم توسعه از ۱۰۰ تخت به ۳۲۰ تخت انجام میشود که مطالعه آن در حال انجام است. بیمارستان مادر و کودک در حال حاضر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار ملی دارد که فاز مطالعه آن آغاز شده و ۱۰ میلیارد تومان برای مطالعات آن تخصیص پیدا کرده است.
اما افتتاح دو دستگاه فوق پیشرفته تصویربرداری با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان نیز دیگر دستاورد روز گذشته بود. در یکی از این موارد دستگاه پیشرفته ام آر آی بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد افتتاح شد.
این دستگاه ام آر آی دومین دستگاه ام آر آی، استان است که در یک سال گذشته در حوزه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مورد بهره برداری قرار گرفته است. با افتتاح این دستگاه، تعداد کل دستگاههای ام آر آی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به ۳ دستگاه فعال افزایش یافته است.
راه اندازی نخستین سی تی اسکن ۱۲۸ اسلایس خراسان شمالی با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان دیگر نیز دیگر پروژه مد نظر بود. این دستگاه از پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی جهان است که با راه اندازی آن تصویر برداری از عروق کرونر قلب ممکن میشود و به تشخیص و درمان بهتر و دقیقتر بیماریهای قلبی کمک میکند.
همراه سرا و مرکز تصویر برداری دیجیتال بیمارستان امام علی (ع) بجنورد نیز روز گذشته افتتاح شد.
۱۰۰ هزار متر مربع فضای فیزیکی افتتاح میشود
در شیروان نیز اتفاقات خوشایندی رقم خورد. عملیات اجرایی مجتمع آموزشی بیمارستان خاتم الانبیا شیروان با اعتبار اولیه ۵ میلیارد تومان کلنگ زنی شد. همچنین مرکز vip بیمارستان امام خمینی این شهر با اعتبار ۳ میلیارد تومان افتتاح شد.
جواد شاهین فر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در این راستا در گفتگو با خبرنگار دانشجو با بیان اینکه اکنون بیش از ۷۰ پروژه با بیش از ۱۰۰ هزار متر در حال اجرا و بهره برداری است، افزود: تعمیر و به سازی ۵۴ پروژه نیز انجام میشود.
وی از آغاز عملیات اجرایی دانشکده داروسازی با زیربنای ۷ هزار و ۵۰۰ متر مربع و اتمام فاز دوم این پروژه تا شهریور امسال خبر داد.
شاهین فر با اشاره به برنامه بهره برداری بیش از ۲۰۰ هزار متر مربع پروژه عمرانی دیگر در حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: افتتاح و راه اندازی ۷ واحد دندان پزشکی، کلنگ زنی بیمارستان مادر و کودک، آغاز فاز دوم طرح توسعه بیمارستان پورسینای آشخانه، آغاز فاز دوم بیمارستان راز و جرگلان از زمره این پروژهها قرار دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به راه اندازی برخی از تجهیزات پزشکی و یا آغاز تعدادی از پروژههای عمرانی در این حوزه از بهره برداری رسمی و به زمین خوردن کلنگ این پروژهها در این هفته نیز خبر داد.
شاهین فر از ورود ۵۰۰ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به استان نیز خبر داد و عنوان کرد: بهره برداری ام آر آی شیروان در سال گذشته و بهره برداری ام آرآی و سی تی آنژیو بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد در هفته ملی سلامت از جمله این تجهیزات به روز درمانی است.
وی تجهیز بیمارستان امام علی (ع) بجنورد به یک شتابدهنده خطیهای انرژی برای درمان بیماران سرطانی، مجهز ساختن مراکز دیالیز دانشگاه به تجهیزات به روز با ورود بیش از ۴۰ دستگاه جدید و همچنین ایجاد علوم هایتک و سلول درمانی با خزد تجهیزات سرمایهای را تنها بخشی از اقدامات انجام شده در سال گذشته ذکر و عنوان کرد: هدف دانشگاه ارائه تمام خدمات درمانی با کیفیت به بیماران در خراسان شمالی و بی نیازی آنها برای خروج از استان است.