کد خبر:۱۲۲۱۹۳۰
در گفت‌و‌گو با دانشجو مطرح شد؛

تعویض ۵ میلیون بخاری هرمتیک، راهی برای کاهش ناترازی انرژی و تداوم تولید صنایع

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در خصوص چالش‌های ناترازی انرژی و لزوم جایگزینی بخاری‌های فرسوده با مدل‌های هرمتیک با هدف کاهش هدر رفت گاز تأکید کرد.

حسنعلی اخلاقی امیری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در خصوص چالش‌های ناترازی انرژی و لزوم جایگزینی بخاری‌های فرسوده با مدل‌های هرمتیک با هدف کاهش هدررفت گاز تأکید کرد و اهمیت مدیریت بهینه منابع انرژی در کشور را مورد بحث قرار داد.

وی در خصوص وضعیت ناترازی انرژی به ویژه گاز، به تحلیل و بررسی این موضوع پرداخت و در ابتدا به مسئله هدررفت گاز در کشور اشاره کرد و گفت: "آنچه که امروز به عنوان ناترازی انرژی و گاز مطرح می‌شود، بیشتر از آنکه به کمبود منابع مربوط باشد، به مشکلات مدیریتی در فرآیند تولید، انتقال و مصرف گاز مربوط است. "

وی ادامه داد: در مراحل مختلف از استخراج گاز طبیعی از چاه‌ها تا مصرف خانگی، متاسفانه هدررفت زیادی داریم. این در حالی است که گاز طبیعی یک نعمت الهی است که در اختیار کشور ما قرار دارد و باید از آن به صورت بهینه استفاده کنیم. 

اخلاقی امیری همچنین به لایحه‌ای که سال گذشته در بودجه گنجانده شد اشاره کرد که هدف آن جمع‌آوری بخاری‌های فرسوده و جایگزینی آنها با بخاری‌های نسل جدید هرمتیک است.

این نماینده مجلس تأکید کرد: "یکی از راه‌های کاهش هدررفت گاز در مصرف خانگی، جایگزینی بخاری‌های فرسوده با بخاری‌های هرمتیک است که مصرف گاز کمتری دارند. دولت پیشنهاد کرده که اگر دو میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری شود، در همان سال اول می‌توان سه میلیارد دلار بازگشت سرمایه از محل صرفه‌جویی گاز داشت. "

حسنعلی اخلاقی امیری همچنین به اهمیت همکاری دولت، بخش خصوصی و صنعت در این زمینه اشاره کرد و گفت: "دولت و بخش خصوصی باید به سمت جایگزینی این بخاری‌ها حرکت کنند تا یکی از مسیر‌های کاهش ناترازی گاز را به نتیجه برسانیم. این اقدام نه تنها در کاهش هدررفت گاز مؤثر است، بلکه در کاهش فشار بر منابع انرژی کشور نیز تأثیرگذار خواهد بود. "

وی افزود: "بیش از آنکه ناترازی انرژی و گاز به کمبود منابع مربوط باشد، مدیریت ناکارآمد در تولید، انتقال و مصرف گاز عامل اصلی این مشکل است. به همین دلیل، باید بهره‌وری را در همه مراحل افزایش دهیم تا بتوانیم از این منابع به‌طور بهینه استفاده کنیم. "

این نماینده مجلس در ادامه به چالش‌های دیگر در حوزه انرژی اشاره کرد و بر لزوم اصلاحات اساسی در مدیریت منابع انرژی تأکید کرد.

وی بیان کرد: "اگر به بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش‌های مختلف توجه بیشتری شود، می‌توانیم شاهد کاهش ناترازی انرژی و گاز در کشور باشیم و از ظرفیت‌های موجود به نحو احسن بهره‌برداری کنیم. "

حسنعلی اخلاقی امیری در پایان گفت: کمیسیون فرهنگی مجلس در حال پیگیری این موضوعات است و به دنبال راهکار‌هایی برای بهبود وضعیت مدیریت منابع انرژی در کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار