کد خبر:۱۲۳۵۲۷۲
گزارش|

پشت پرده سیاست‌های ترامپ؛ دموکراسی یا دیکتاتوری؟ مسئله این است!

دونالد ترامپ با پاکسازی نهاد‌های دولتی و اخراج مخالفان، به‌دنبال ایجاد دولت شخصی خود است؛ اقدامی که می‌تواند آمریکا را به‌سوی دیکتاتوری سوق دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ دونالد ترامپ با هدف قرار دادن رسانه‌هایی که آن‌ها را دشمن می‌داند، خبرنگارانشان را از پوشش رویدادهای کاخ سفید منع کرده است. به‌نظر می‌رسد با افزایش آگاهی عمومی از سیاست‌های دولت او و احساس تهدید در کاخ سفید، فهرست دشمنان ترامپ طولانی‌تر خواهد شد.

ترامپ در مسیر ساخت دیکتاتوری شخصی

دولت عمیق در آمریکا با تسلط بر نهادهای دموکراتیک، نقشی کلیدی در سلب آزادی‌های اساسی و دخالت‌های جهانی داشته است. اما آیا دشمنی ترامپ با این ساختار به‌دنبال مهار قدرت و بازگرداندن نظارت قانونی است؟ بسیاری از کارشناسان معتقدند که هدف اصلی ترامپ، ایجاد دولت عمیق شخصی و حرکت به‌سوی دیکتاتوری است.

جنگ ترامپ علیه دولت عمیق در واقع برای نجات مردم از سلطه سازمان‌های اطلاعاتی، پلیس نظامی و شرکت‌های بزرگ نیست. این مبارزه برای بازگرداندن حاکمیت قانون یا کاهش بودجه نجومی پنتاگون هم نیست. هدف واقعی ترامپ، تثبیت قدرت خود و ساخت نظامی است که در آن، قانون و نظارت بی‌اثر می‌شوند.

کودتای نرم در آمریکا؛ بازی خطرناک قدرت

تاریخ نشان داده است که جنبش‌های انقلابی چپ و راست، معمولاً بوروکراسی قدیمی را متلاشی می‌کنند. نازی‌ها در آلمان و بلشویک‌ها در شوروی با خشونت دستگاه اداری را پاکسازی کردند. اکنون در آمریکا، نبردی پنهان در دادگاه‌ها و رسانه‌های مخالف ترامپ در جریان است.

هرچند این مبارزات هزینه‌بر خواهند بود، اما در نهایت با کمک لیبرال‌هایی که برای هیچ‌چیز واقعی نمی‌جنگند، نهادهای دولتی به‌تدریج پاکسازی می‌شوند و مسیر برای تسلط کامل ترامپ هموار می‌شود.

اخراج مخالفان وپاکسازی نهادهای دولتی

دولت ترامپ بسیاری از مقامات فدرال را که تخلفات دولت را بررسی می‌کردند، اخراج کرده است؛ از جمله ۱۷ بازرس کل. نهادهایی مانند اف‌بی‌آی و وزارت امنیت داخلی نیز از مخالفان او پاکسازی می‌شوند.

ترامپ با انتصاب قضات مطیع، دادگاه‌ها را به ابزاری برای سرکوب دشمنان و حمایت از قدرتمندان تبدیل کرده است. دادگاه عالی آمریکا نیز با اعطای مصونیت قانونی به ترامپ، به‌نوعی این روند را تایید کرده است.

ترامپ با الهام از دیکتاتوری‌های تاریخی، در حال از بین بردن قوانین، مقررات و پروتکل‌هایی است که مانع کنترل کامل قدرت می‌شوند. کارکنان دولتی که معتقدند حکومت باید در خدمت منافع عمومی باشد، مجبور به ترک سمت‌های خود خواهند شد.

او قصد دارد سازوکارهای نظارتی و توازن قوا را از بین ببرد تا در نهایت، دولت عمیق تنها در خدمت رهبری شخصی او باشد.

 

پشت پرده سیاست‌های ترامپ؛ دموکراسی یا دیکتاتوری؟ مسئله این است!

 

تقویت قدرت اجرایی مطلق و تضعیف دموکراسی

برنامه‌هایی مانند «پروژه ۲۰۲۵» و «مرکز تجدید آمریکا» در جهت اخراج ده‌ها هزار کارمند دولتی و جایگزینی آن‌ها با افراد وفادار به ترامپ عمل می‌کنند.

این حرکت بر نظریه «قدرت اجرایی مطلق» استوار است که طبق آن، هر چیزی که به صراحت در اختیار کنگره یا قوه قضائیه نباشد، باید در دستان رئیس‌جمهور باشد.

ترامپ با کمک متحدانی مانند ایلان ماسک و لری الیسون، به‌دنبال استفاده از هوش مصنوعی و فناوری‌های دیجیتال برای نظارت گسترده بر شهروندان است.

ایلان ماسک با پروژه «X Money» می‌خواهد پلتفرمی برای ذخیره و تبادل پول کاربران ایجاد کند که می‌تواند به ابزاری برای کنترل مالی و نظارت اجتماعی تبدیل شود.

سرکوب رسانه‌ها و تهدید مقامات دولتی

ترامپ تاکنون مجوزهای امنیتی مقامات سابقی مانند مارک میلی و مایک پمپئو را لغو کرده است و حتی تهدید کرده که این اقدام را در مورد رئیس‌جمهور بایدن و اعضای کابینه‌اش نیز انجام خواهد داد.

رسانه‌های منتقد نیز از پوشش رویدادهای کاخ سفید و پنتاگون منع شده‌اند و با افزایش نارضایتی عمومی، این محدودیت‌ها گسترده‌تر خواهند شد.

ترامپ به‌دنبال تعطیل کردن نهادهایی مانند کمیسیون انتخابات فدرال، دفتر حمایت از مصرف‌کننده و فدرال رزرو است.

او همچنین با اجبار مدارس به تدریس «ارزش‌های مسیحی و ملی» و حذف برنامه‌های اجتماعی مانند مراقبت‌های بهداشتی و مسکن ارزان‌قیمت، قصد دارد جامعه‌ای نابرابر و تحت سلطه ایجاد کند.

جوزف روت، نویسنده آلمانی در دوران نازی‌ها، اعتقاد داشت حتی اگر شکست حتمی باشد، نوشتن و بیان حقیقت یک وظیفه اخلاقی است.

 در برابر دیکتاتوری، هرچند دشوار، باید ایستاد. او تاکید می‌کند که تنها راه جلوگیری از سقوط در تاریکی و همدستی با شر، مقاومت است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار