آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۰۵۳۲
در گفتگو با دانشجو؛

نخعی: ناترازی برق در تابستان را باید مدیریت کنیم /مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارزها بحران برق را کاهش می‌دهد+ فیلم

عضو کمیسیون انرژی مجلس از برنامه‌های دولت برای مدیریت ناترازی برق در تابستان ۱۴۰۴ خبر داد و بر لزوم برخورد با استخراج غیرقانونی رمزارزها تأکید کرد.
نخعی: ناترازی برق در تابستان را باید مدیریت کنیم /مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارزها بحران برق را کاهش می‌دهد+ فیلم

مصطفی نخعی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو باخبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو درباره نگرانی‌های مردم از وضعیت برق در تابستان ۱۴۰۴ گفت: ناترازی برق، به‌ویژه در تابستان، یک واقعیت غیرقابل انکار است که طی سال‌ها انباشته شده و طبیعتاً نمی‌توان آن را طی یک یا دو سال برطرف کرد. اما مسئله مهم، مدیریت این ناترازی است تا مردم با مشکلات کمتری مواجه شوند.

وی با اشاره به راهکارهای مدیریت ناترازی برق تصریح کرد: یکی از اقدامات مهم، انجام تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها به‌موقع و صحیح است تا در زمان اوج مصرف، تمامی نیروگاه‌ها با حداکثر ظرفیت کار کنند. همچنین افزایش راندمان نیروگاه‌ها یک بحث جدی است که باید در میان‌مدت و بلندمدت دنبال شود. این موضوع نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و دقیق است.

عضو کمیسیون انرژی در ادامه افزود: دولت در جلسات کمیسیون انرژی اعلام کرده که توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی، را به‌عنوان یک راهکار کلیدی دنبال می‌کند. طبق برنامه هفتم توسعه، تکلیف قانونی ۱۲ هزار مگاوات انرژی خورشیدی مشخص شده، اما دولت در حال برنامه‌ریزی برای رسیدن به ۳۰ هزار مگاوات است. اگر این هدف محقق شود، بخش زیادی از ناترازی برق کشور برطرف خواهد شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش مصرف برق کشور اشاره کرد و گفت: هر سال حدود ۴ تا ۵ درصد به میزان مصرف برق کشور افزوده می‌شود، در حالی که رشد تولید برق چندان قابل توجه نبوده است. البته توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند این شکاف را کاهش دهد.

 

کد ویدیو

 

نخعی همچنین به تأثیر استخراج غیرقانونی رمزارزها بر بحران برق کشور پرداخت و اظهار داشت: یکی از مسائلی که در کوتاه‌مدت می‌تواند بر ناترازی برق تأثیرگذار باشد، مقابله با استخراج غیرقانونی رمزارزها است. ماینرهای غیرقانونی سهم قابل‌توجهی در مصرف برق دارند و مقابله با آن‌ها نیازمند همکاری وزارت نیرو، نهادهای امنیتی و وزارت ارتباطات است. اما به نظر می‌رسد که هنوز اراده جدی برای برخورد با این مسئله در دولت وجود ندارد. در زمستان گذشته، بعد از سال‌ها برای اولین بار شاهد قطعی برق بودیم و من تصور می‌کنم که سهم استخراج غیرقانونی رمزارزها در این بحران بسیار زیاد بوده است. هرچند آمارهایی از کشف و برخورد با این تخلفات اعلام شده، اما به نظر می‌رسد که تعداد مراکز غیرقانونی استخراج رمزارزها بسیار بیشتر از آن چیزی است که گزارش شده است.

در پایان، عضو کمیسیون انرژی مجلس تأکید کرد: برنامه‌ریزی‌های دولت برای کاهش ناترازی برق امیدوارکننده است، اما اجرای صحیح و به‌موقع این برنامه‌ها اهمیت بالایی دارد. همچنین مقابله جدی‌تر با مصرف‌کنندگان غیرمجاز برق، به‌ویژه در حوزه استخراج رمزارزها، باید در اولویت قرار گیرد تا تابستان ۱۴۰۴ با حداقل مشکلات سپری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار