
۷۳۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی و باغی شاهرود دچار سرمازدگی شد

به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید آقابیکی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: یکی از مهمترین خسارتهای ناشی از عوامل جوی و اقلیمی، سرما و یخبندان است که باعث خسارت به محصولهای باغی و زراعی میشود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین خسارت به محصولهای باغی در فصل بهار و در زمان بازشدن جوانهها، گلدهی و تشکیل میوه رخ میدهد، ابراز کرد: بیشترین خسارت در شاهرود ناشی از سرمازدگی بهاره در محصول زردآلو رخ میدهد که همه ساله در مناطق مختلف این شهرستان خسارتهای جبران ناپذیری به باغداران وارد میکند.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: کاهش شدید دما از پنجم تا هفتم فروردین ۱۴۰۴ و دمای زیر صفر درجه به محصولهای باغی شامل زردآلو و بادام در سطح پنج هزار و ۳۶۰ هکتار و محصولات زراعی شامل گندم و جو در سطح ۲ هزار هکتار خسارت وارد کرد.
آقابیکی اظهار کرد: میزان خسارتهای وارده ناشی از سرمازدگی در محصولات باغی بین ۳۰ تا ۱۰۰ درصد و محصولات زراعی بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی سمنان هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفته بود: با توجه به سرمای هوا در روزهای گذشته و هشدارهای هواشناسی و ادامه روند کاهشی دما، تاکنون ۷۰ هزار لیتر نفت و گازوییل بین باغداران و بهرهبرداران بخش کشاورزی برای مقابله با سرمازدگی محصولات باغی توزیع شده است.