کد خبر:۱۲۴۶۱۳۹
رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با دانشجو:

امنیت اقتصادی لازمه سرمایه گذاری در تولید است/ تعرفه‌های آمریکا همانند آثار جنگ جهانی است + فیلم

یحیی آل اسحاق گفت: نام گذاری سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» که توسط مقام معظم رهبری انتخاب شد نیازمند امنیت اقتصادی برای سرمایه گذاران در این حوزه است در غیر این صورت شاهد خروج سرمایه از کشور هستیم.

امنیت اقتصادی لازمه سرمایه گذاری در تولید/ تعرفه‌های آمریکا همانند آثار جنگ جهانی است

 

یحیی آل اسحاق رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به نام گذاری سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سال سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید که توسط رهبر انقلاب برای سال جاری در نظر گرفته شد به این خاطر است که سرمایه‌گذاری و تولید دو مولفه ضروری برای اقتصاد ایران است.

 

وی افزود: اگر اقتصاد کشورمان را کاملا در شرایط عادی در نظر بگیریم، حداقل در اقتصاد عادی به اندازه استهلاک باید سرمایه گذاری نیز انجام شود اما در اقتصادی که نتوان استهلاک را جبران کرد، عقب نیز به وجود می‌آید.

کد ویدیو

 

رئیس پیشین اتاق بازرگانی باشاره به پیشرفت تکنولوژی و به کار گیری از آن در بخش‌های تولیدی گفت: برخی از محصولات عمرشان به مرور زمان تمام می‌شود و دیگر قابل استفاده نیستند به همین خاطر باید سرمایه گذاری با تکنولوژی جدید همراه باشد به همین خاطر است که میگوییم اقتصادی که نتواند استهلاک را جبران کند، عقب می‌افتد.

 

وی افزود: علاوه براین، مهندسی و تکنولوژی به سرعت تغییر می‌کند و تغییر تکنولوژی و محصول باعث ضرورت در سرمایه‌گذاری می‌شود.

کد ویدیو

 

 تعرفه‌های جدید آمریکا همانند آثار جنگ جهانی است 

 

آل اسحاق در خصوص تعرفه‌های جدید دولت آمریکا و تاثیر آن بر تجار بین‌الملل گفت: در شرایطی که دنیا در جنگ اقتصادی و جنگ تعرفه‌ها است، تحلیل‌ها نشان می‌دهد که به دلیل تغییر مسائل اقتصادی جنگ اقتصادی رخ خواهد داد. البته که وضع تعرفه‌های جدید به ضرر خود آمریکا نیز شد چرا که  به میزان ۷ تریلیون دلار ارزش دارایی آمریکا در ۳ روز کاهش یافته است.

 

وی افزود: در بحث سرمایه گذاری در بخش تولید نیز باید به چگونگی سرمایه گذاری و اصل این موضوع توجه کرد.

کد ویدیو

 

عدم سرمایه گذاری در بخش تولید به علت کمبود نقدینگی است

 

رئیس پیشین اتاق بازرگانی این گفت: در کشور ما به اندازه استهلاک‌هایی در اقتصاد ک وجود داشته سرمایه گذاری انجام نشده است، علاوه بر آن تولید ناخالص داخلی ایران نسبت به سال ۱۳۹۹ کمتر شده است.

 

وی افزود: علت اینکه سرمایه گذاری در بخش تولید انجام نمی‌شود این نیست که پول در کشور وجود ندارد و باید ببینیم برای اینکه تولید افزایش یابد، به چه چیزی نیاز داریم.

کد ویدیو

 

وی بااشاره به جذب سرمایه گذاری خارجی برای رشد تولید در داخل کشور گفت: برای افزایش سرمایه‌گذاری باید راهبرد روابط ما با کشور‌های همسایه تثبیت شود و مهم تر از آن در رابطه با نظام مقررات صادرات و واردات، حداقل باید یکبار در طول سال این مقررات تثبیت شود و برای سرمایه گذاری تولید باید برخی علل‌ها تثبیت شود.

 

وی افزود: برای اینکه سرمایه گذاران خارجی به بخش تولید ورورد کنند باید دیپلماسی اقتصادی و روابط ما با همسایگان تثبیت شود و برای سرمایه گذاران قابل قبول باشد.

کد ویدیو

 

نبود امنیت اقتصادی باعث خروج سرمایه از کشور می‌شود

 

رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران در خصوص عوامل خروج سرمایه از کشور گفت: اگر قرار باشد تنها وزیر اقتصاد، رییس بانک مرکزی و دیگر مسئولان کار خود را انجام دهند، اتفاق مثبتی رخ نمی‌دهد، سرمایه‌گذار توقع دارد که قوه قضائیه امنیت را برای او تامین کند، به همین خاطر است که سرمایه‌گذار عوامل متعددی از جمله دیپلماسی اقتصادی، امنیت و... را درنظر می‌گیرد و وقتی می‌بیند شرایط نامناسب است سرمایه گذاری نمی‌کند.

 

وی افزود: در چنین شرایطی سرمایه‌گذار به سمت انجام کار‌های کوتاه مدت از جمله خرید طلا و ارز و ملک می‌رود یا دارایی خود را از کشور خارج می‌کند.

کد ویدیو

 

آل اسحاق گفت: اگر بخواهیم به سرمایه گذاری و تولید را نگاه واقع بینانه داشته باشیم باید ببینیم که نیاز واقعی تولید و الزامات آن چیست، اگر الزامات را درست تشخیص دادیم شرایط بهتر می‌شود، اما اگر ظرفیت‌ها درست نشود قانون به درستی اجرا نخواهد شد.

 

وی افزود: علاوه بر این بخش خصوصی نیز باید احتیاط زیاد خود را کاهش دهد و کمی ریسک پذیرتر عمل کند.

کد ویدیو

 

این کارشنناس اقتصادی در خصوص الزامات مورد نیاز برای تحقق شعار سال گفت: اگر میخواهیم شعار سال جدید عملیاتی شود باید الزامات آن را درنظر بگیریم، یکی از این الزامات بازیگرانی هستند که در این فضا موثر هستند، اگر این عوامل و الزامات در جهت توسعه و افزایش سرمایه گذاری نباشند اتفاقی نخواهد افتاد.

کد ویدیو

 

منافع برخی از فعالان اقتصادی خلاف جهت سیاست‌های حاکمیت است

 

رئیس پیشین اتاق بازرگانی ایران گفت: واقعیت این است که در کشور و در حوزه اقتصاد، ذی‌نفعان زیادی وجود دارند به همین خاطر منافع برخی از آنها در مسیر سیاست‌های حاکمیت و حکمرانی است و بعضی دیگر در جهت مخالف حکمرانی کشور.

 

وی افزود: یکی از ضرورت‌های توسعه اقتصادی، شفافیت در اقتصاد است. اگر این اتفاق بیفتد، به نفع کسانی است که در چارچوب فعالیت می‌کنند، اما در عین حال به ضرر عده دیگری نیز است.

کد ویدیو

 

‌نمی‌توان اقتصاد را با حرف درست کرد

 

آل اسحاق با اشاره به عمل گرا بودن در بخش اقتصاد گفت: یکی از کار‌هایی که حاکمیت باید انجام دهد این است که رویکرد‌های خود را درست کند و در این راستا باید فضاسازی صورت بگیرد فضای الزامات اقتصادی با حرف درست نمی‌شود.

 

وی افزود: باید به این نکته توجه کرد که اقتصاد علم است و نمی‌توان آن را دلی اداره کرد، آنچه لازمه مدیریت است، اقتدار در آن است. تا زمانی که نتوان چنین مدلی را اعمال کرد، همه این گفته‌ها صرفا کاغذ است.

کد ویدیو

 

وی با اشاره به این موضوع که بسیاری از مسئولین کشور از عواقب تصمیمات خود ترس دارند گفت: علاوه بر رویکردها، اقتدار و اعمال قدرت در تصمیم گیری نیز لازم است، متسفانه در مدیران کشورمان ترسی ایجاد شده است که از عواقب تصمیمات خود می‌ترسند.

کد ویدیو

 

انتقاد رئیس پیشین اتاق بازرگانی از شرکت‌های خودرو ساز

 

آل اسحاق گفت: کسانی که منافع آنها مخالف سیاست‌های حکمرانی است به دنبال فضایی هستند که بتوانند فعالیت کنند در چنین شرایطی اتفاقاتی مانند چای دبش رخ می‌دهد.

 

وی افزود: خودروسازها با وجود دریافت وام‌های میلیاردی خودرو بی‌کیفیت تولید می‌کنند، برای عده‌ای از ذی‌نفعان بهم ریختن شرایط کمال مطلوب است و منظم شدن این فضا باعث حذف آنها می‌شود.

کد ویدیو

 

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: فعالان اقتصادی که مخالف سیاست‌های حکمرانی هستند به صورت یک شبکه درآمده‌اند یعنی یک سیستم دست به دست هم داده‌اند تا این مجموعه شکل گرفته است که مانع از پیشرفت کشور نیز می‌شوند.

کد ویدیو

 

عده‌ای اجازه نمی‌دهند سیاست‌های رهبری اجرایی شود

 

رئیس پیشین اتاق بازرگانی در خصوص مسائل اقتصادی دهه شصت گفت: در رابطه با مسائل اقتصادی در دهه شصت یک رویکردی را برای اداره اقتصاد انتخاب کردیم که نتیجه آن اقتصاد دولتی شد در آن دهه نیز موافق و مخالفانی نیز وجود داشت.

 

وی افزود: ما باید اصول درست را در سیاست‌گذاری اعمال کنیم، حتی اگر این اصول مخالف فکر خودمان باشد.

 

وی افزود: رهبری فرمودند ریل‌گذاری ما در دهه شصت اشتباه بود و باید عوض شود، اما منافع عده‌ای اجازه نمی‌دهد این تغییر اتفاق بیفتد، مجمع تشخیص مصلحت نظام باید این ریل را عوض کند، اما هنوز عده‌ای از آنها بر اساس اصول دهه شصت رفتار می‌کنند.

کد ویدیو

 

آل اسحاق در خصوص تعارض میان سیاست‌های تولید و تجارت در کشور گفت: تجارت برآیند تمام فعالیت‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی است، در دنیا نهاد‌هایی به نام وزارت بازرگانی ایجاد کرده‌اند و چین، آمریکا، روسیه و فرانسه نیز وزارت بازرگانی دارند، اما در ایران می‌گوییم وزارت بازرگانی نیاز نداریم! یعنی تحت عنوان حمایت از تولید، تعارضی ایجاد کرده‌ایم که کسی که به سمت تجارت می‌رود، مخالف تولید است این در صورتی است که ۷۰ تا ۸۰ درصد تجارت را تولید تشکیل می‌دهد.

کد ویدیو

 

در نبود وزارت بازرگانی مشکلات کوچک تبدیل به بحران می‌شود

 

وی با اشاره به نیاز کشور به وزارت بازرگانی گفت: اقدامات لازم پولی و ارزی و... باید با سیاست‌های تجاری و ارزی هماهنگ باشد. در حال حاضر، بازرگانی را بین وزارتخانه‌های مختلف تقسیم کرده‌ایم این درنهایت باعث می‌شود که مسئله سیب زمینی را سه قوه کشور ما باید حل کنند.

کد ویدیو

 

رئیس پیشین اتاق بازرگانی با اشاره به فرصت‌های سرمایه گذاری در منطقه گفت: حجم تجاری همسایگان ما هزار و ۲ هزار میلیارد تومان است یعنی ظرفیت ۲ هزار میلیارد دلاری در اطراف کشور وجود دارد. ما نیز سیاست حمایت از همسایگان داریم، اما کل عملیات ما ۳۰ میلیارد دلار است در صورتی که ما بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در کشور‌های منطقه فرصت داریم، اما چون یک نظام یکپارچه وجود ندارد، کسی نیست که استراتژی منطقه‌ای را سامان دهد و به همین دلیل نمی‌توان از آن استفاده کرد.

کد ویدیو

 

امنیت منطقه در گرو تجارت با همسایگان

 

در ادامه گفت‌وگو آل اسحاق با اشاره به تامین امنیت منطقه از طریق تجارت با همسایگان گفت: با امنیت ملی و توسعه ما در گرو استراتژی تجاری منطقه‌ای ما است همچنین امنیت ما و عراق از طریق فعالیت‌های تجاری به یکدیگر ارتباط پیدا می‌کند با این حال به این مسئله مهم اهمیت نمی‌دهیم و برای آن وزارتخانه ایجاد نمی‌کنیم.

کد ویدیو

 

عربستان به دنبال جلوگیری از فعالیت اقتصادی ایران در عراق است

 

وی درخصوص فعالیت تجاری ایران در عراق گفت: در گذشته عربستان یک هیات تجاری ۵۰ نفری را به عراق برده بود که روابط تجاری با عربستان برقرار کند و مانع از فعالیت ایران در عراق شود اما نتوانست چنین کاری را انجام دهد.

کد ویدیو

 

آل اسحاق در خصوص کارت‌های بازرگانی گفت: کارت بازرگانی یک اقدام اشتباه قدیمی است که مشکلات زیادی به وجود می‌آورد.

کد ویدیو

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار