
ضوابط جدید واردات پوشاک برای مقابله با قاچاق اعلام شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ضوابط اختصاصی خرید، فروش، حمل و نگهداری گروه کالایی پوشاک، اجزاء پوشاک، کیف، کفش و منسوجات در ۳۳ ماده و ۱۸ تبصره تصویب شده است.
این ضوابط شامل انواع پوشک، کیف کفش، منسوجات و اجزا و ملزومات پوشاک است.
بر اساس این ضوابط، خریداران کالاهای مشمول موظفند این کالا را تنها از اعضای زنجیره تأمینی که مشخصات آنها در سامانه جامع تجارت ثبت و مورد تأیید قرار گرفته است، خریداری نمایند.
خریداران کالاهای مشمول موظفند صرفاً کالاهایی را که فروش آنها در سامانه جامع تجارت به نام ایشان ثبت شده است، خریداری نمایند.
خریداران کالاهای مشمول، در صورت خرید کالا، ملزم به تأیید خرید در سامانه جامع تجارت میباشند. تا زمانی که خریدار، فروش ثبت شده به خود را در سامانه مذکور تأیید ننماید، فروش ثبت شده توسط فروشنده بلااثر خواهد شد.
ضوابط فروش
فروش کالای مشمول به اعضای زنجیره تأمینی که مشخصات آنها در سامانه جامع تجارت مورد تأیید قرار نگرفته، تخلف است.
فروشندگان کالای مشمول ملزم به ثبت اطلاعات فروش در سامانه جامع تجارت میباشند.
فروش به مصرف کننده نهایی صرفاً با ثبت اطلاعات توسط فروشنده بوده و نیازمند تأیید اطلاعات خرید از سوی مصرف کننده نهایی نیست.
همه عرضه کنندگان (اشخاصی که اقدام به فروش کالای مشمول میکنند)، ملزم به ثبت اطلاعات محلهای عرضه کالا و موجودی آن محل در سامانه جامع تجارت میباشند. اطلاعات ثبت شده در سامانه باید با موجودی آن محل در هرلحظه مطابقت کامل داشته باشد.
سازمان امور مالیاتی کشور موظف است سامانه مؤدیان را راه اندازی و امکان ثبت نام مؤدیان در سامانه و صدور صورتحساب الکترونیکی را از طریق سامانه مزبور فراهم نماید.
همه فروشندگان و عرضه کنندگان کالاهای مشمول که توسط سازمان امور مالیاتی فراخوان شوند، موظف به ثبت نام در سامانه مذکور هستند. خرده فروشیها و واحدهای صنفی که مستقیماً با مصرف کننده نهایی ارتباط دارند، علاوه بر عضویت در سامانه مؤدیان، موظف به استفاده از پایانه فروشگاهی میباشند.
استفاده از پایانه فروشگاهی برای مؤدیانی که مستقیماً با مصرف کننده نهایی ارتباط ندارند، الزامی نیست، اما مؤدیان مزبور موظفند کلیه صورتحسابهای خود را به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی مقرر میکند از طریق سامانه مؤدیان صادر کنند.
ضوابط حمل
شرکتها و مؤسسات حمل ونقل موظفند اطلاعات مربوط به حمل بین شهری کالاهای مشمول مانند «مبدأ»، «مقصد»، «شرح و میزان در حدی که این دو با مشاهده ظاهری عرفا قابل تشخیص باشد» را به منظور اخذ سند حمل در زیرسامانه حمل ونقل موضوع بند (ث) فصل دوم آیین نامه اجرایی مواد (۵) و (۶) قانون، به صورت صحیح ثبت نمایند و حمل کننده این کالاها موظف است پیش از حمل بین شهری، سند حمل را از شرکتها یا مؤسسات حمل ونقل دریافت نماید و از مطابقت اطلاعات سند حمل با محموله خود اطمینان حاصل نماید. در حمل کالای مشمول، اطلاعات سند حمل باید با محموله مطابقت داشته باشد.
حمل کالای مشمول توسط تمامی شرکتهای پستی دولتی و خصوصی منوط به استعلام اصالت (حسب مورد شناسه کالا یا رهگیری) از سامانه جامع تجارت است.
شرکتهای پستی دولتی و خصوصی موظفند اطلاعات مورد درخواست سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق مانند مبدأ، مقصد، شرح، میزان و مشخصات فرستنده و گیرنده کالاهای مشمول را به صورت برخط و آنی به این سامانه ارسال نمایند.
در حمل ونقل هوایی، ریلی و آبی کالاهای مشمول نیز رعایت تمامی ضوابط حمل ونقل، حسب مورد الزامی است.
ضوابط نگهداری
مالکان کالای مشمول ملزم به ثبت اطلاعات محلهای نگهداری (انبارها و مراکز نگهداری)، موجودی اولیه، ورود و خروج کالا بر اساس شکل (فرم) تعریف شده در سامانه جامع تجارت میباشند. اطلاعات ثبت شده محل نگهداری در سامانه باید با موجودی آن محل در هر لحظه مطابقت کامل داشته باشد.
نگهداری کنندگان کالای مشمول ملزم به ثبت اطلاعات محلهای نگهداری (انبارها و مراکز نگهداری)، موجودی اولیه، ورود و خروج کالا در سامانه جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا میباشند. اطلاعات ثبت شده محل نگهداری در سامانه باید با موجودی آن محل در هر لحظه مطابقت کامل داشته باشد.
مقررات عمومی
هرگونه خرید، فروش، اقدام به فروش (عرضه)، حمل و نگهداری کالای مشمول فاقد شناسه کالای نصب یا درج شده ممنوع است.
در کلیه موارد تخلف از ضوابط موضوع این مصوبه، در صورت تحقق قاچاق، حمل، نگهداری و یا فروش کالای قاچاق، امکان استناد به تخلف موضوع تبصره (۴) ماده (۱۸) قانون وجود نخواهد داشت.
در این ضوابط برای کالای همراه مسافر نیز سقف ۴۰ کیلوگرمی تعیین شده و چنین آمده است: در صورتی که کالا ۴۰ کیلوگرم یا کمتر از آن باشد، اما با توجه به وجود تنوع در سایز، رنگ و سایر فیلدهای توصیفی از یک نوع کالای مشمول (اصطلاحاً جهت جوری جنس در فروش تجاری)، بسته بندی با شواهد تجاری (مثل بسته بندی دستهای یا گونی) یا امثال آن، تجاری محسوب شود یا با توجه به میزان یا مراتب رفتار یا سایر اوضاع و احوال به صورت یک جریان تجاری درآید، ضوابط و ضمانت اجراهای این دستورالعمل در خصوص مسافر یا ارسال کننده کالا لازم الاجرا است.
حمل کالا بیش از حدود نیاز مصرف شخصی توسط سایر اشخاص به قصد تجاری اعم از اینکه کم باشد یا زیاد و در یک مرتبه باشد یا مراتب متعدد.
اجرای ضوابط این مصوبه در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی به شرح زیر خواهد بود:
الف) چنانچه خرید یا فروش کالای مشــمول در این مناطق انجام شود، اعمال ضــوابط خرید یا فروش، به جای سامانه جامع تجارت، در بســتر سامانههایی اســت که بدین منظور میبایست توسط دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ایجاد شود.
تبصره ـ خرید یا فروش در صورتی انجام شده در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی محسوب میشود که طرفین معامله مجوز فعالیت در منطقه مربوطه را داشته و کالای مورد معامله نیز در آن منطقه واقع باشد.
ب) چنانچه حمل کالای مشمول صرفاً در محدوده یک منطقه باشد، اعمال ضوابط حمل در بستر سامانههایی است که بدین منظور میبایست توسط دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ایجاد شود.
پ) چنانچه نگهداری کالای مشـمول در محدوده منطقه باشـد، اعمال ضـوابط نگهداری در بسـتر سـامانههایی اسـت که بدین منظور میبایسـت توسط دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ایجاد شود.
ت) در سایر موارد، اعمال تمامی ضوابط صرفاً در بستر سامانههای جامع تجارت، جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا و جامع حمل و نقل خواهد بود.
ورود کالا به مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و ایجاد و اختصاص شناسه کالا و رهگیری این کالاها در سامانهای است که توســط دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی ایجاد و تمامی اطلاعات آن به صورت برخط به سامانه جامع تجارت ارسال خواهد شد.
دبیرخانه شـورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصـادی موظف است ظرف شـش ماه از تاریخ ابلاغ این مصوبه، کلیه سامانههای لازم برای اجرای این ماده و تبصره (۲) آن را راه اندازی نماید. سامانههای مزبور باید منطبق با فرآیندهای سامانههای جامع تجارت، جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا و جامع حمل و نقل بوده و مراتب راه اندازی، انطباق و امکان بهره برداری کامل باید به تأیید و اعلان ستاد برسد. درغیر این صورت تمامی ضوابط باید در سامانههای اخیرالذکر انجام گیرد.
دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی موظف است اطلاعات سامانههای اختصاصی را به صورت برخط حسب مورد به سامانههای جامع تجارت، جامع انبارها و مراکز نگهداری کالا و جامع حمل و نقل ارسال نماید.
خرید یا فروش کالای مشمول از طریق فضای مجازی نیز مشمول رعایت ضوابط تعیین شده این مصوبه میباشد.