استقبال ۱۱۰ کشور از نمایشگاه ایراناکسپو ۲۰۲۵
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران امروز در نشست خبری هفتمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه اظهار کرد: همزمان با نمایشگاه ایراناکسپو، سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقا برگزار خواهد شد.
وی افزود: در نمایشگاه ایراناکسپو ۴ هزار نفر از ۱۱۰ کشور حضور خواهند یافت؛ همچنین پیشبینی میشود در این نمایشگاه و اجلاس آفریقا بین ۳۰ تا ۴۰ وزیر کشورهای خارجی حاضر شوند.
دهقان دهنوی ادامه داد: یک هزار شرکت داخلی در قالب ۸۰۰ غرفه در این نمایشگاه حضور مییابند.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: هفتم اردیبهشت اجلاس آفریقا و هشتم اردیبهشت ماه نمایشگاه ایراناکسپو آغاز میشود. تمرکز ما در این دو رویداد روی گفتوگوهای بیتوبی است.
او اضافه کرد: توسعه روابط تجاری با قاره آفریقا مستلزم توجه ویژه به زیرساختهای مالی و بانکی است. بدون ایجاد بسترهای مناسب برای نقل و انتقالات مالی، نمیتوان انتظار رشد پایدار در سطح مبادلات تجاری با این منطقه را داشت. فراهمسازی مسیرهای ارتباطی کارآمد در حوزه پولی و بانکی، یکی از پیشنیازهای اصلی این مسیر است. در این میان، بهویژه در حوزه ضمانت، به دلیل ریسک بالای فعالیت اقتصادی در بسیاری از کشورهای آفریقایی، نیاز به حمایت بیشتری احساس میشود. در همین راستا، از صندوق ضمانت صادرات درخواست شده تا با ارائه ضمانتنامههای مؤثر، نقش فعالتری در تسهیل تجارت با آفریقا ایفا کند.
وی ادامه داد: صندوق توسعه ملی نیز آمادگی خود را برای تخصیص خطوط اعتباری اعلام کرده تا امکان خرید کالاهای ایرانی برای طرفهای آفریقایی فراهم شود. این اقدام میتواند بهعنوان یکی از ابزارهای کلیدی در گسترش صادرات عمل کند. همزمان با این اقدامات، تأمین منابع مالی و تقویت سایر زیرساختهای مرتبط نیز در دستور کار قرار گرفته است. مذاکراتی با دستگاههای مختلف در حال انجام است تا زمینه برای توسعه متوازن و مؤثر تجارت با این قاره مهیا شود.
دهقان تشریح کرد: فرصتهایی مانند حضور هیئتهای سیاسی و اقتصادی آفریقایی در اجلاس اخیر، اهمیت ارتقاء زیرساختهای موجود را دوچندان کرده است. بهرهبرداری از این فرصتها نیازمند آمادگی همهجانبه در بخشهای مختلف اقتصادی و اجرایی است.یکی از موانع موجود در مسیر صادرات به آفریقا، انجام بخش زیادی از صادرات بهصورت غیرمستقیم است. راهاندازی مسیرهای حملونقل مستقیم، میتواند زمینهساز رشد چشمگیر و پایداری در روابط تجاری با کشورهای این قاره باشد.
در نهایت معاون وزیر صمت گفت: قاره آفریقا از ظرفیتهای گستردهای برای همکاری اقتصادی برخوردار است. استفاده هدفمند و اصولی از این ظرفیتها، میتواند نقشی کلیدی در گسترش تجارت خارجی و تقویت موقعیت اقتصادی ایفا کند.