آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۷۰۲۲
مدیر روابط‌عمومی سازمان بورس عنوان کرد:

نمایشگاه‌های منطقه‌ای؛ پلی میان سهامداران و نهاد‌های بازار

برگزاری نمایشگاه‌های منطقه‌ای بازار سرمایه، به گفته مدیر روابط‌عمومی سازمان بورس، فرصتی استراتژیک برای تقویت ارتباط مستقیم فعالان بازار با نهاد‌های تصمیم‌گیر، افزایش آگاهی عمومی از ابزار‌های سرمایه‌گذاری و توسعه روش‌های نوین تأمین مالی در سراسر کشور فراهم می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، امیر لعلی مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: برگزاری نمایشگاه‌های منطقه‌ای بازار سرمایه از چند جنبه حائز اهمیت است. نخستین موضوع این است که برپایی این نمایشگاه‌ها بهانه‌ای است تا امکان دیدار و گفت‌وگوی سرمایه‌گذاران و سهامداران با مدیران نهاد‌ها و ارکان بازار فراهم شود. شکل‌گیری گفت‌و‌گو‌های رو در رو و چهره به چهره بین دو طرف بازار به به انتقال مستقیم و بدون واسطه انتظارات بازار به رگولاتور، نهاد‌ها و ارکان منجر می‌شود و به تقویت اعتماد در بازار کمک می‌کند. از سوی دیگر، در این نمایشگاه‌ها سازمان بورس به عنوان ناظر و نهاد تنظیم‌گر و ارکان بازار سرمایه به عنوان متولیان اجرایی، فرصتی مناسب به دست می‌آورند تا دیدگاه‌ها و استدلال‌های اجرایی خود را برای بسیاری از موضوعات و سیاست‌ها به درستی برای مخاطبان تبیین کنند. به طور کلی تقویت فضای گفت‌و‌گو در بازار، یکی از اهداف گسترش نمایشگاه‌های بازار سرمایه در استان‌های کشور است.

 

او ادامه داد: از سوی دیگر، معرفی دقیق ابزار‌ها و امکانات بازار سرمایه به شرکت‌های حقوقی و فعالان بازار در این نمایشگاه‌ها به صورت دقیق‌تر صورت می‌گیرد. با وجود تبلیغات و بعضاً محتوا‌های متنوع تولیدشده در خصوص ابزار‌های مختلف سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه، هنوز بسیاری از مردم از فرصت‌های متنوع موجود در بازار آگاهی ندارند. به عنوان مثال، درصد کمی از مردم با صندوق‌های طلا در بورس و مزایای خرید و فروش گواهی‌های سکه آشنایی دارند و همین ناآشنایی است که بعضاً آنها را به سمت سکو‌های فروش طلا که دارای ریسک‌های متعدد بوده و نظارت چندانی بر عملکرد برخی از آنها وجود ندارد، سوق می‌دهد.

 

مدیر روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه بازار سرمایه در کشور‌های توسعه‌یافته، مهم‌ترین بازار تأمین مالی بلندمدت بنگاه‌ها محسوب می‌شود، گفت: همچنان بسیاری از صنایع و شرکت‌های حقوقی اولین راه‌حل جذب نقدینگی برای توسعه را تسهیلات بانکی می‌دانند و گاهی به دلایل مختلف مانند رسیدن به سقف حد اعتباری، شرایط مختلف برای دریافت تسهیلات از جمله لزوم سپرده‌گذاری سنگین و... با چالش‌های جدی در تأمین نقدینگی از نظام بانکی مواجه هستند و کمتر از روش‌های تأمین مالی از طریق بازار سرمایه آگاهی دارند. برگزاری نمایشگاه‌های منطقه‌ای کمک می‌کند تا راه‌های تأمین مالی از طریق بازار سرمایه به خوبی برای بنگاه‌های اقتصادی تشریح شده و در نهایت سهم بازار سرمایه از تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در کشور افزایش یابد.

 

او ادامه داد: به عنوان مثال، در استان خراسان رضوی، تقاضای متعددی برای تشکیل شرکت-پروژه‌ها مطرح شده است، اما آشنایی ناکافی با فرآیند‌های دقیق آن و عدم شکل‌گیری گفت‌و‌گو میان مدیران بازار و بنگاه‌ها برای رفع چالش‌های پذیرش این پروژه‌ها در بازار سرمایه، موجب متوقف ماندن این شرکت-پروژه‌ها شده است که امیدواریم از جمله دستاورد‌های نمایشگاه مشهد اینوکس-فاینکس رفع برخی گره‌های کاری از جمله این موارد باشد.

 

لعلی تاکید کرد: در استان‌ها و مناطق مختلف کشور ظرفیت‌های بسیار زیادی برای تشویق مردم به ورود به بازار سرمایه وجود دارد و برگزاری نمایشگاه‌های منطقه‌ای بازار سرمایه کمک می‌کند تا بازاریابی دقیق‌تر و مناسب‌تری از سوی کارگزاری‌ها، تأمین سرمایه‌ها و... به منظور توسعه بازار صورت گیرد. در هر حال، هدایت سرمایه‌های خرد به سمت بازار سرمایه و استفاده از این ظرفیت در توسعه تولید و تأمین مالی بنگاه‌ها، از سیاست‌های مهم کلان توسعه اقتصادی کشور است.

 

این مقام سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه علاوه بر خراسان رضوی، دو استان دیگر نیز پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تخصصی بازار سرمایه را مطرح کرده‌اند، گفت: امیدواریم تجربه موفق نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، مسیر را برای توسعه نمایشگاه‌های منطقه‌ای هموار کند. سازمان بورس از برگزاری هر نمایشگاه تخصصی که منجر به توسعه بازار و تقویت بازار سرمایه شود، استقبال می‌کند تا تحقق عدالت نسبی در مناطق مختلف کشور برای توسعه سواد مالی و تجهیز منابع صورت گیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار