اختلاف نرخ ارز، واردات پارچه را افزایش میدهد
شاهین کاظمی نایب رئیس هیات مدیره انجمن نساجی ایران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو گفت: در سال گذشته با رویه بسیار صعودی، سالانه ۲۰ درصد واردات پارچه افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: براساس آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، جامعه در شرایط مطلوب اقتصادی قرار ندارد؛ بنابراین نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که جامعه ما هر سال به پارچه بیشتری نیاز داشته باشد. از طرفی بر اساس آمار وزارت صمت نیز تولید پارچه هر سال روند صعودی دارد.
کاظمی ادامه داد: مهمترین موضوعی که در رابطه با پارچه وجود دارد، این است که پارچه به عنوان یک کالای فسادناپذیر شناخته میشود. اختلاف نرخ ارز بین سامانه نیما و سامانه مبادلات ارز با بازار آزاد در سالهای گذشته به حدی زیاد بوده که حتی اگر پارچه وارد شده نیز به فروش نمیرسید، واردکننده سود میکرد و میتوانست آن را در انبار نگه دارد. در بدترین حالت، ممکن بود ارز دریافت شده، اما پارچه وارد نشده یا ارز با بیشاظهاری ثبت شده باشد.
وی افزود: برای مثال، اگر متوسط قیمت پارچه ۵ دلار بوده، پارچه به قیمت ۱۰ دلار ثبت سفارش شده است. به این ترتیب واردکنندگان ارز زیادی دریافت میکردند.
نایب رئیس هیات مدیره انجمن نساجی ایران در پایان اظهار کرد: در بازههای زمانی مختلف اختلاف نرخ ارز معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان بوده که همین اختلافها واردات را توجیه میکرده است. در حالی که در همین مدت تولیدکننده داخلی قادر به رقابت نبوده است.