آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۵۹۸۲۸
مدیرعامل شرکت ملی گاز:

ناترازی ۳۵۰ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان/ تولید گاز خشک به ۸۸۰ میلیون مترمکعب رسید

سعید توکلی گفت: پیش‌بینی ما برای ناترازی در زمستان ۱۵۰ میلیون مترمکعب بود که در برخی روزها تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافتبرای نخستین بار، تولید گاز خشک در شبکه گاز کشور به ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که این دستاورد ناشی از مدیریت یکپارچه و هماهنگ در مجموعه وزارت نفت بود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید توکلی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز در دومین روز از بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، در نشست خبری با اشاره به تحریم‌های ۴۵ ساله علیه کشور، اظهار کرد: بسیاری از نمایندگان کشور‌های آسیایی با تحسین عملکرد ایران در این شرایط، این موضوع را در فضای مجازی منتشر کرده‌اند. آنها معتقدند که علی‌رغم فشار‌های ناشی از تحریم‌ها، این محدودیت‌ها موجب چابک‌تر شدن و افزایش آمادگی صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و دیگر بخش‌های وابسته به آن شده است.

وی همچنین درباره موفقیت در گذر از زمستان گذشته گفت: این فصل از نظر مدت، شدت و گستردگی سرما، رکوردی کم‌سابقه برجای گذاشت. برای نخستین بار، تولید گاز خشک در شبکه گاز کشور به ۸۸۰ میلیون مترمکعب در روز رسید که این دستاورد ناشی از مدیریت یکپارچه و هماهنگ در مجموعه وزارت نفت بود. افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز در کمتر از سه ماه نیز نمونه‌ای از همین مدیریت کارآمد است.

در زمینه مدیریت دقیق مصرف و تأمین انرژی در شرایط ناترازی گاز، معاون وزیر نفت یادآور شد: در آبان ۱۴۰۳، سرمای شدید مناطق اسکاندیناوی به ۱۱ استان شمالی کشور رسید و دمای هوا تا ۱۲ درجه سانتی‌گراد کاهش یافت. با اینکه مخازن نفت‌گاز کشور در وضعیت مطلوبی نبود، مدیریت مصرف و تأمین انرژی با دقت و تلاش شبانه‌روزی انجام شد. به اذعان سازمان هواشناسی، پاییز ۱۴۰۲ گرم‌ترین پاییز نیم‌قرن اخیر ایران بود و مصرف گاز نیز با اضافه شدن ۹۰۰ هزار مشترک جدید افزایش یافت.

توکلی با بیان اینکه از ابتدای سال جاری، برنامه‌ریزی برای عبور موفق از زمستان با جدیت در شرکت ملی گاز ایران پیگیری شد، افزود: نشست‌های متعدد با حضور تمام مدیران و کارشناسان برگزار شد و در روز‌های ابتدایی فروردین ۱۴۰۴، فشار ورودی در ایستگاه‌های CGS به ۳۶ PSI رسید. در این مدت، علی‌رغم سرمای شدید، توزیع گاز در سراسر کشور، به‌ویژه در مناطق شمالی، بدون وقفه ادامه یافت.

وی همچنین به پیش‌بینی ناترازی ۱۵۰ میلیون مترمکعبی در زمستان گذشته اشاره کرد که در برخی روز‌ها تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت و تأکید کرد: در این شرایط، اقدامات فوری و اساسی ضروری بود. این ناترازی یک‌شبه ایجاد نشده، بلکه نتیجه فاصله طولانی بین تولید و مصرف است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه این شرکت در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲ عملکرد بهتری داشت، گفت: برای مثال، ۱۷ ایستگاه تقویت فشار وارد مدار شد و ۳۰ توربوکمپرسور در نقاط حساس عملیاتی کشور به‌کار گرفته شدند. همچنین ظرفیت انتقال گاز در کریدور شرق کشور تا ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت.

توکلی با بیان اینکه باوجود ادامه تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها تا آبان ۱۴۰۳، پایداری تأمین گاز حفظ شد، تصریح کرد: در برخی مقاطع، همکاران ما در فاز یک پالایشگاه‌ها با وجود ظرفیت اسمی ۲۵ میلیون مترمکعب، تا ۳۹ میلیون مترمکعب گاز منتقل کردند. این عملکرد نتیجه پذیرش ریسک‌های مهندسی‌شده و تلاش کارشناسان شرکت ملی گاز بود.

وی از برگزاری به‌موقع نشست‌های مدیریت سوخت از سوی وزیر نفت قدردانی کرد و افزود: این اقدام نقش تعیین‌کننده‌ای در آمادگی شرکت‌ها و تقسیم کار میان مدیریت‌های مختلف وزارتخانه داشت. خدا را شکر می‌کنیم که با وجود همه سختی‌ها، هیچ اختلالی در پایداری شبکه گاز کشور ایجاد نشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار